Jump to content
 • SA:MP
  SA:MP
  Only Launcher

  Owner

  GreenStone Community

MediaTek anunță Dimensity 720, un nou chipset 5G pentru telefoane mid-range


Overkreig
 Share

Recommended Posts

Creat pentru telefoane 5G cu buget mediu, Dimensity 720 folosește procesul de fabricație pe 7nm și include un CPU octa-core cu frecvență de 2.0GHz.

Parte din seria Dimensity 700, noul SoC creat de Mediatek folosește două nuclee Cortex-A76 și alte șase nuclee ARM Cortex-A55 cu eficiență, livrând n nivel de performanță competitiv vără a „taxa” prea mult acumulatorul sau capabilitățile de răcire ale telefonului. Sprijinind aceste rezultate, tehnologia MediaTek 5G UltraSave folosește tehnologi AI pentru a analiza atât folosirea rețelei de date, cât și a conținutului redat pe telefon pentru selectarea unui mod optim de funcționare al modemului 5G, prelungind astfel durata de viață a bateriei.

 • MediaTek face posibilă lansarea de telefoane 5G la aproape orice nivel de preț

Printre dotările lui Dimensity 720 se numără și un GPU Arm Mali G57 MC3, tehnologie Voice over New Radio (VoNR) și suport dual-SIM atât în rețele 4G, dar și cele 5G, folosind modul dual standby.

Telefoanele bazate pe SoC-ul Dimensity 720 vor putea folosite cu servicii de asistență prin comandă vocală, fiind posibilă setarea mai multor cuvinte declanșatoare pentru activarea Google Assistant, Amazon Alexa, sau alte servicii personalizate de asistență.

Lista dotărilor este încheiată cu decodare HDR10+, Wi-Fi 5 (suportul Wi-Fi 6 este lăsat pentru soluții premium), Bluetooth 5.1, interfață de stocare UFS 2.2 și controller de memorie RAM compatibil cu chip-uri LPDDR4X.

Chipsetul Dimensity 720  este compatibil cu rețele 5G din banda sub-6GHz din Asia, America de Nord și Europa. Având în vedere faptul că prețul unui smartphone echipat cu soluția superioară Dimensity 820 pornește de la mai puțin de 250 dolari, probabil că noua soluție Mediatek se apropie de gama entry-level, accesibilă unui număr mult mai mare de cumpărători.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...