Jump to content
  • SA:MP
    SA:MP
    Only Launcher

    Owner

    GreenStone Community

Regulament Server


Deus

Recommended Posts

(1) INTRODUCERE REGULAMENT

Quote

Acesta este regulamentul general al serverului GreenStone! Tot ceea ce se găsește în el se aplică tuturor celor care au cont, indiferent de cine sunt, ce au sau dacă proprietarul contului este sau nu pe cont. Atunci când creați un cont, vi se cere să acceptați acest regulament; nu puteți crea un cont dacă nu ați acceptat termenii și condițiile prevăzute mai jos. Prin acceptarea acestora, vă angajați să respectați tot ceea ce se află mai jos. Regulamentul a fost creat pe principiul respectului, al bunului simț și pentru a asigura o bună înțelegere între jucătorii serverului.

Sancțiunile nu trebuie considerate ceva rău! Acestea au ca principal scop atragerea atenției asupra unor greșeli în scopul corectării lor. În mare, 80% din ceea ce este prezentat mai jos reprezintă reguli universale ale SAMP-ului (adică se aplică pe orice server), iar scuzele de genul 'nu știam asta' sunt greu de acceptat dacă ești jucător de SAMP de ceva timp. Nu este un regulament menit să interzică comportamentul unui jucător bun, care să vorbească frumos și să se joace în buna voie, ci dimpotrivă, este creat în acest scop. Nu tolerăm injuriile, vulgaritățile, instigările, comportamentele imature, DM-ul, non-RP-ul și multe alte chestii, prezente mai jos.

Roleplay-urile sunt acțiuni ce simulează anumite activități din realitate. Serverul nu este un server de full RP, și nici de Hard RP, fiind un mix între RP și RPG, însă următoarele reguli sunt obligatorii în cazul celor care doresc să facă RolePlay:

1.) Este interzis Roleplay-ul cu arme! Nu se consideră Roleplay deloc dacă începeți să trageți cu arma în alți jucători. În cazul în care o faceți în zone aglomerate sau dacă primiți reclamații, veți fi sancționați pentru DM.

2.) Este interzis Roleplay-ul în care se face DM cu mașina. Prin DM cu mașina, ne referim la cei care intră cu mașina în mașinile altor jucători sau chiar îi lovește cu mașina pe aceștia. Aceste acțiuni nu sunt considerate a fi Roleplay și vor fi sancționate.

3.) Folosirea unui limbaj vulgar nu este Roleplay. Cuvintele vulgare, injuriile, jignirile sau actele de rasism nu sunt considerate a fi Roleplay. Cei care vor folosi ca și scuză pentru aceste acțiuni că a fost un roleplay vor fi sancționați! (excepție: membrii de mafie)

4.) Furtul de bunuri de la alți jucători nu este considerat a fi Roleplay. Dacă furați diverse bunuri prin înșelătorie de la anumiți jucători, fie cu [/trade] sau fără, și pretindeți că ați făcut-o în mod Roleplay, veți fi sancționați conform prevederilor de mai sus. Înșelătoria nu este un Roleplay!

5.) Jefuirea banilor unui jucător, obligarea de a face transfer bancar sau [/pay] nu sunt considerate acțiuni de Roleplay! Acestea vor fi sancționate conform deciziei conducerii. (excepție: Mafia Rusa)

Nu încurajăm fake-RP-ul (pretinderea că un anumit bun vă aparține, de exemplu: 'aceasta e afacerea mea' când, de fapt, afacerea respectivă aparține altcuiva).

Jucătorii care sunt wanted pentru jaf sau alte infracțiuni nu mai pot face Roleplay. Dacă aceștia încearcă să facă roleplay, vor fi fie uciși/arrestați. Cei care sunt wanted și folosesc diverse bug-uri pentru a nu fi prinși vor fi avertizați! De asemenea, cei care cer respawn/heal pe [/report] având wanted riscă și ei avertisment, dar prima dată vor primi un avertisment!"

(2) RESPONSABILITATE & COMPORTAMENT

Quote

Fiecare jucător trebuie să conștientizeze următoarele aspecte: dacă nu își asumă responsabilitatea pentru acțiunile desfășurate pe contul său sau pe alte conturi la care are acces, sau nu își asumă responsabilitatea conform termenilor clar prezentati aici, riscă să fie sancționat. Toți cei care nu își asumă responsabilitatea pentru propriile acțiuni și sunt sancționați, vor primi un ban cu durata cuprinsă între 3 și 90 de zile. Nu vom tolera plângăcioșenia celor sancționați pe baza unor dovezi și reguli clare, în ciuda nemulțumirii lor față de regulament. Dacă nu sunteți mulțumiți de reguli și doriți să le încălcați, aveți opțiunea de a nu mai participa la joc. Comportamentul este extrem de important! Nu vom permite jucătorilor să adopte un comportament imatur, așa cum este întâlnit pe multe servere de SAMP. Celor mai tineri jucători le recomandăm să joace cu atenție după ce au citit întregul regulament și l-au acceptat, angajându-se să respecte termenii și condițiile noastre. Vârsta minimă recomandată este de cel puțin 12 ani, deoarece mulți jucători de SAMP sub această vârstă pot avea dificultăți în înțelegerea regulilor jocului și a principiilor de bază ale funcționării unei comunități online.

(3) NUMELE LA CONT

Quote

Fiecare cont înregistrat necesită un nume adecvat, care să respecte buna-cuviință și să nu deranjeze sau să ofenseze ceilalți jucători, evitând cuvinte vulgare sau jignitoare. Numele de cont care insultă sau deranjează un alt jucător va atrage o sancțiune de ban permanent. Numele care includ termeni vulgari, cum ar fi 'pulă' sau 'coi', vor fi interzise definitiv, fără avertisment prealabil. Vă rugăm să alegeți cu atenție numele și să vă asumați responsabilitatea pentru acesta; în caz contrar, în urma încălcării regulilor, veți fi sancționați. De asemenea, nu este permisă schimbarea numelui de către administrație dacă numele dorit este deja folosit. Respectăm principiul primului venit, primul servit! Se interzice și folosirea unor nume similare, precum 'Deus', 'R0cku', 'Vexo' (cu punct sau în alt mod), sub sancțiunea unui ban permanent pentru 'furt de identitate'. În cazul în care v-ați schimbat numele și cineva îl alege pe cel anterior, nu vom interveni pentru a vă ajuta să recuperați numele anterior. Unele nume sunt rezervate și nu pot fi folosite.

(4) SECURITATE CONT

Quote

Fiecare jucător este responsabil pentru contul său. În cazul în care cineva sparge un cont și sunt făcute diverse încălcări ale regulamentului (DM/injurii/etc.), se vor aplica sancțiuni indiferent de cine este pe cont. Acest aspect nu ne interesează, având în vedere că dispuneți de o securitate bună: parolă cu caractere mici/mari, simboluri și numere - obligatorie, și posibilitatea de a vă pune cod PIN la cont prin comanda [/addpin]. Dacă alegeți o parolă ușoară (de exemplu, numele este 'Madalin' iar parola este 'Madalin123@'), iar contul este spart, sunteți responsabil pentru că nu ați ales o parolă mai puternică. Orice dintre motivele următoare pot sta la baza spargerii conturilor și sunteți obligați, conform acestui regulament, fie că vreți sau nu, să vă asumați responsabilitatea: folosirea aceleiași parole pe mai multe servere, împărtășirea parolei cu alți jucători, folosirea unor programe ce extrag date din computerul dvs., tentativele de afaceri ilegale (vânzare de bunuri) pe server sau schimburi de averi între servere. Informații privind adresa de e-mail a unui cont nu vor fi oferite jucătorilor ce fac astfel de solicitări, deoarece sunt informații confidențiale.

În cazul în care contul este spart și averea este transferată, șansele sunt de 99% să nu vă mai recuperați averea.

Cine deține adresa de e-mail la cont este și proprietarul acestuia!

Orice IP asociat contului dvs. care este IP-ul unui cont care a încălcat regulile pe serverul nostru va fi banat, implicit și contul. Vă recomandăm să nu intrați pe alte conturi sau să oferiți contul dvs. altor jucători, deoarece vă expuneți unui risc mare ca respectivul să comită acțiuni nepermise pe contul dvs., iar implicit contul dvs. să fie tras la răspundere pentru adresa IP. De asemenea, cei care sunt frați și împart același PC/IP trebuie să știe că dacă unul dintre ei comite o încălcare gravă a regulamentului, ambele conturi risca să fie blocate.

(5) CONTURI MULTIPLE

Quote

1.) Se permit maxim 5 conturi pe IP, cu posibilitatea de a face excepții în cazul în care pe acel IP se află 2 sau mai multe persoane care joacă.

2.) Este posibil ca atunci când accesați conturile altor jucători să rămână contul respectiv pe acel IP, ceea ce poate duce la apariția mai multor conturi pe același IP. Acest lucru nu este neapărat o problemă, dar trebuie să fiți conștienți de acest aspect.

3.) Se permite conectarea simultană a maxim 5 conturi pe același IP.

4.) Se interzice crearea de conturi în scopul falsificării realizărilor. Sanctiune: închiderea tuturor conturilor - va fi necesar un ticket pe discord.gg/greenstone pentru a recupera conturile. Se consideră falsificare a realizărilor următoarele practici:

- Crearea de conturi special pentru a obține rapid realizările de început din [/realizari], după care bunurile, banii, skinurile obținute sunt transferate prin [/trade] către un alt cont.
- Transferul banilor către un alt cont prin [/transfer], depozitarea GEMS-urilor la clanuri sau spamarea intrării/ieșirii la afacerea respectivului.
Un singur caz este suficient pentru a fi considerat falsificare a realizărilor. Aveți voie să aveți 2 sau mai multe conturi pe care să vă completați realizările, dar nu aveți voie să transferați bunurile obținute din realizări între conturi.

5.) Depășirea a 5 conturi pe IP va fi semnalată printr-un avertisment pe email și solicitarea de închidere a conturilor în exces. Nerespectarea solicitării va duce la blocarea/banarea tuturor conturilor.

Ne rezervăm dreptul de a confisca bunurile obținute în mod fraudulos, prin urmare, aveți obligația de a întreba conducerea dacă anumite practici sunt permise. Ne rezervăm dreptul de a închide sau bana conturile care încalcă politica de joc.

6.) De acum înainte, celor care dețin mai multe conturi nu li se permite să participe cu mai multe dintre ele la evenimente. Exemple de evenimente unde s-a observat această practică: OX, Deagle. Cei care participă cu mai multe conturi, dacă sunt reclamați sau identificați de un membru al staff-ului că participă cu mai multe conturi, vor primi inițial un avertisment pe email, iar la al doilea incident, conturile multiple utilizate în eveniment vor fi suspendate pentru o perioadă de 20-30 de zile, iar se va aplica un avertisment tuturor conturilor sale.

7.) Dacă ați pierdut bonusul pe unul dintre conturile voastre sau pe mai multe dintre ele, dar aveați deja unul sau mai multe conturi conectate de pe care ați primit bonusul, nu veți primi bonusul pe cel pe care l-ați pierdut, indiferent de motiv. Este suficient că ați primit bonusul pe conturile care erau deja conectate; dacă nu s-a putut obține pe încă un cont conectat, acesta este situația.

(6) RECLAMATII / POST HUNTERI

Quote

Pentru a deschide o reclamatie pe comunitatea GreenStone va rugam sa urmariti instructiunile de aici :

https://greenstoneromania.tawk.help/article/cum-se-face-o-reclamtie-cuiva

Acei jucători care continuă să urmărească și să caute în mod repetat dovezi împotriva unui alt jucător pentru a-i demonstra încălcarea regulamentului și apoi să îi trimită reclamații repetate vor fi sancționați pentru comportamentul de POST-HUNTER. Este interzis jucătorilor să urmărească obsesiv pe alt jucător pentru a-i aduce la cunoștință încălcările sale de regulament, urmând apoi să îl raporteze în vederea sancțiunii. Jucătorii care sunt conștienți că un alt jucător ar putea să încalce regulamentul au obligația să îl reclame echipei administrative folosind comanda [/report]. Doar administrația GreenStone, inclusiv adminii, helperii, liderii și coliderii (pentru membrii de facțiuni), au dreptul să urmărească jucătorii în vederea sancționării lor în cazul în care greșesc. Este permis să raportați un jucător pentru o încălcare de regulament la care ați fost martor involuntar, însă nu este permis să raportați un jucător pentru mai multe încălcări dacă acestea au rezultat din spionaj sau urmărire. Jucătorii nu au voie să se urmărească între ei pentru a-și face reclamații reciproce. Vor folosi comanda [/report] pentru a raporta un jucător pe care îl consideră că va încălca regulamentul. Există câteva excepții de la această regulă în cazul afacerilor ilegale, abuzurilor grave de funcție și altele. În prima fază, putem emite un avertisment prin email, iar apoi jucătorul care continuă să practice post-hunting va fi sancționat cu un WARN.

(7) DM [ARME/PUMNI] & GREENZONEURI

3 hit-uri cu pumnii minim / 1 hit cu arme

Quote

DM-ul este interzis pe server, iar sancțiunile pot consta în jail timp de 30 de minute și suspendarea licenței de arme pentru 20-30 de ore. Se interzice tragerile cu arma de către orice jucător în afara celor din departamentele aflați în misiune, în GREENZONE-uri. Dacă ați tras în aceste zone asupra jucătorilor, veți primi jail pentru 30 de minute și suspendare a licenței de arme pentru 30 de ore. Tragerea asupra jucătorilor în afara GREENZONE-ului se sancționează cu jail pentru 30 de minute și suspendare a licenței de arme pentru 20 de ore. Tragerea cu orice arma de foc, chiar și în absența jucătorilor, este interzisă acolo unde sub HUD apare 'GREENZONE'. Acestea sunt zone unde nu dorim să existe violență de niciun fel între jucători. Tragerea în roțile mașinilor în care se află jucători (sau mașini de job) se pedepsește cu suspendarea licenței de arme pentru 30 de ore, iar dacă membrul respectiv face parte dintr-o factiune, va primi și FW. Excepție: cei din departamente după wanted sau mafioți. Uciderea jucătorilor cu o armă în timpul RP-urilor organizate va fi sancționată cu ban între 7 și 30 de zile, iar dacă un jucător este ucis sau atacat într-un roleplay fără nicio rolare/legătură cu acel RP, riscă 30 de minute de jail + warn! Este interzis în aceste 'GREENZONE' să trageți chiar și în jucătorii din departamente, deși aici ați putea argumenta că există GreenZone și la banca și cum ați putea să vă apărați la un jaf? Ei bine, aveți voie să trageți asupra membrilor departamentelor în greenzoneuri cu o singură excepție, aceea de a fi deja urmăriți de poliție, adică wanted. Vi se interzice să trageți în greenzoneuri dacă nu aveți wanted. Se aplică posibilitatea de a trage în membrii de departament în greenzone dacă sunteți în vehicul cu cineva care are wanted și voi nu aveți. Ne rezervăm dreptul de a emite avertismente pe email jucătorilor care trag în GREENZONE-uri fără să rănească pe cineva, în funcție de câte gloanțe au tras. Dacă s-a tras un singur glonț, în aer, este posibil să aplicăm un avertisment pe email, iar dacă se repetă și a doua oară, atunci să impunem o sancțiune, dacă ambele evenimente au loc într-o perioadă scurtă de timp. Însă, jucătorii care vor trage mai multe gloanțe în GREENZONE, chiar dacă nu în jucători, vor fi sancționați cu suspendarea licenței de arme pentru 5 ore. Se consideră DM pe jucători dacă trageți în vehiculele jucătorilor, fie că au sau nu o persoană în ele (fiind sancțiunea clasică pentru DM, jail și suspend).

(8) LIMBAJUL PE SERVER & SPAM

Quote

Limbajul vulgar include: injuriile, jignirile, insultele, caterinca la adresa unei persoane, etc. Ne rezervăm dreptul de a sancționa jucătorii care folosesc un limbaj neadecvat în zone publice importante cu mulți jucători, cum ar fi GREENZONE-uri, chiar dacă nu se adresează clar unui jucător.

Injuriile la adresa serverului se pedepsesc cu ban permanent.

Cei care vin cu scuze de genul ''pai și dacă pentru asta se supără''; ''făceam și eu mișto''; ''dar nu merit mute pentru asta, nu e jignire''; ''și dacă asta e jignire, e clar'' primesc WARN pentru lipsa de respect arătată prin aceste afirmații. Motivul warnului va fi 'lipsa de respect'. Cum te poți socoti nevinovat dacă îl faci pe cineva prost, sau dacă îl jignești, îl faci să se simtă rău, sau dacă îl instigi.

Astfel, orice injurie la adresa unei persoane se sancționează cu mute pentru 30 de minute. 'Nob' sau orice altă formă similară nu se consideră injurie, aceasta însemnând 'începător'. Orice încercare de evitare a sistemului de cenzură vulgara va fi sancționată (ex: p.u.l.a. în m.a-t.a. sau alte exemple)! De asemenea, ''ești terminat'' se consideră insultă și va fi sancționată cu mute pentru 30 de minute!

Vulgaritatea pe chatul factiunilor se sancționează de către lider cu FW/uninvite (în funcție de gravitate). La clanuri se sancționează de către liderul clanului și nu de către echipa administrativă!

Reclama la alte servere pe [/c] se sancționează de către Staff, iar dacă liderul încurajează, va primi și el BAN + ștergerea clanului.

Vulgaritatea pe [/me] și [/b] se sancționează tot cu WARN, spre exemplu: '/me își bagă pula în Gigel.'

Folosirea unor expresii pe [/me] sau [/b] care au legătură cu pornografia sau organele genitale se sancționează cu WARN.

Spam: pentru spam se acordă mute pentru 15 minute dacă respectivul a pus mai mult de 2 rânduri în mai puțin de 60 de secunde cu același text similar în proporție de 90%. Se acordă însă ban între 7 și 30 de zile pentru spam masiv pe chaturi publice.

Exemple de spamuri care vor fi sancționate:

GbYogxu.png

Spam Engine: se interzice spamul cu /engine (sau tasta 2) la orice tip de vehicul! Dacă există dovezi că ați făcut acest lucru, puteți fi sancționați cu warn pentru fiecare abatere! Acest lucru se consideră comportament non-RP. Dovezile pentru spam engine pot fi valabile maxim 72 de ore, după care nu mai sunt luate în considerare. Se consideră spam-engine atunci când afișați intenționat de mai mult de 5 ori mesajul de engine la mașină.

Rasismul, comportamentul misogin, xenofob, antisemit, se pedepsesc aspru!

Hărțuirea/defăimarea unui jucător pe server (dar și pe Discord, în paralel cu serverul) se pedepsește cu ban de 30 de zile. Se consideră hărțuire/defăimare folosirea oricăror tipuri de materiale false/reale ce sunt distribuite de un anumit jucător altor jucători de pe server în care se pretinde că un jucător/jucătoare este prezent în materialul respectiv și se ia în batjocoră, aspectul său.

REGULA: Orice injurie sau jignire adresată unei persoane, unui jucător de pe server, unui membru al staff-ului sau altor persoane legate de comunitate, prin diferite mijloace vizuale (precum [/vipname], [/carplate], etc.) va fi sancționată cu ban sau warn.

REGULA: Afișarea informațiilor de caracter personal pe chaturi publice (wt/pc/vc) cum ar fi numere de telefon, adrese de email, numere de carduri, etc., cu sau fără acordul persoanei respective va duce la sancționarea persoanei respective cu warn.

REGULA: În cazul celor care se amenință reciproc, putem aplica warn ambelor părți și un avertisment verbal, că vor fi banate dacă conflictul lor cu amenințări continuă.

Se consideră instigare dacă încercați să îl faceți pe un jucător să vă omoare/injure. Este interzis acest lucru și se pedepsește cu warn, orice tip de instigare pe lângă sancțiunea convențională în cazul injuraturilor (mute).

ATENȚIE: evitați să răspundeți unei instigări din partea jucătorilor și să faceți poze pentru a-i înainta o reclamație pe Discord.gg/greenstone în secțiunea 'support' > reclamă un jucător.

Dacă sunteți înjurați de cineva, încercați să nu îi răspundeți iar dacă o faceți, o singură replică este suficientă pentru a fi și dumneavoastră sancționat.

Dacă cineva vă spune 'mars', nu răspundeți cu ''ba idiotule drecu bagamias pula în ma-ta, cine ești tu să îmi spui asta?' - încercați să fiți cât mai diplomat! Aveți 72 de ore să aduceți dovada instigării după ce a fost făcută reclamația (verificați mereu /emails în joc, primiți acolo mesaj + pe chat, când vi se face reclamație). ATENȚIE: se interzice răspunsul la instigare pe voice chat sau DM. Deci nu răspundeți unei instigări pe voice chat sau cu DM!

Se consideră instigare următoarele cuvinte: basit(ule), smardoiule, incapabilule, frustratule (în anumite privințe, ex: băi frustratule, țiganule), etc.

Nu se consideră instigare cuvinte precum: interlopule, magnatule, mafiotule.

ATENȚIE: Cenzura cu context se sancționează. Cenzura fără context cenzurată automat de server/jucător nu se sancționează. Exemple:

Cenzura context: să îmi bag **** în tine (se sancționează)

Cenzura fără context: **** (nu se sancționează) - dar să fie doar respectivele stelute, atât.

Cenzura ce se sancționează: ''bag '' ''pl'' în '' ****'' - toate scrise separat, în mai multe rânduri - se sancționează

Cenzura de tip: ''mu*e'' - se sancționează.

(9) VOICECHAT

Quote

Puteți folosi voicechat-ul numai de la nivelul 7 în sus.
Dacă aveți în [/mylp] 10 mute-uri legate de limbajul folosit pe voicechat, vă putem opri microfonul pentru 30 de zile sau permanent.
Meniul Voice-Chat se accesează prin apăsarea tastei F11 (la laptopuri, apăsați Fn+F11), unde aveți setările esențiale ale voicechat-ului și o listă neagră (blacklist).
Dacă cineva vă deranjează cu limbaj sau insulte, îl puteți adăuga în blacklist.

Prin folosirea voicechat-ului, acceptați să respectați termenii și condițiile de mai jos!
- Nu voi înjura/insulta pe voicechat jucătorii [MUTE 120-420 de minute]
- Nu voi face misto/caterincă pe voicechat de jucătorii fără acordul lor [MUTE 120 de minute + warn]
- Nu voi sufla în microfon când vorbesc cu cineva pe voicechat [BAN 3 zile]
- Nu voi striga pe voicechat la jucători [BAN 1 zi]
- Nu voi pune materiale pornografice pe voicechat [BAN 7 zile]
- Nu voi face misto/scandal de tonul/tipul de voce al altor jucători [BAN 1 zi]
- Nu voi înjura în zonele DealerShip, Spawn, Hotel, Primărie, CNN [BAN 3 zile]
- Nu voi cerești la jucători bunuri pe voicechat (ex: dați-mi și mie x bani) [WARN la fiecare abatere]
- Nu voi deranja factiunile în RolePlay-urile lor prin voicechat [blacklist factiuni + mute 300 de minute]
- Nu voi adăuga pe blacklist jucători ai staff-ului ca să îi ignor când îmi atrag atenția cu privire la ceva [BAN 7 zile]
- Nu voi încerca să creez probleme serverului/comunității prin voicechat [BAN PERMANENT]
- Nu voi da vina pe staff dacă nu acordă mute cuiva care m-a jignit după ce am refuzat să îi dau blacklist [Ban 7 zile]
- Nu voi fi nepoliticos cu jucătorii ce par mai maturi decât mine și le voi oferi tuturor respect [BAN 3 zile]
- Nu voi face dedicatii muzicale [MUTE 120 de minute + WARN]

[IMPORTANT]
- Evitați să faceți afacerile pe voicechat dacă nu puteți filma/inregistra cu PC-ul.
*ÎNREGISTRĂRILE CU TELEFONUL CE NU SUNT CLARE ȘI NU ARATĂ DATA/ORA și numele, nu se iau în considerare*.
- Dacă un jucător vă înjură/jignește, puteți foarte ușor să apăsați F11 - BlackList și să îl adăugați acolo.
*Astfel, nu veți mai avea probleme cu el. Adminii vă pot sugera să faceți asta și trebuie să respectați acest lucru!
- În anumite cazuri, puteți primi o anumită sancțiune (ex.: mute), iar aceasta să fie modificată (spre exemplu în ban).

(10) DESPRE AFACERI / CONTURI

Quote

Se consideră afacere ilegală vânzarea de bunuri pe serverul nostru sau schimbul între bunuri de la noi cu bunuri de pe alte servere. Vanzarea de bunuri/conturi de pe server pe bani reali e interzisa. Se sancționează cu ban permanent fără posibilitatea de UNBAN.

Înșelătoria este interzisă și se pedepsește cu ban pentru orice tip de înșelătorie. Pentru ca dovezi ale înșelătoriei să fie luate în considerare, este nevoie de dovezi clare (poze/video) în care să fie prezentată și descrierea afacerii pe chat (de exemplu, cum Gigel spune că dacă îi dai masina, îți va pune nos, după care ți-o dă înapoi).

În cazul în care respectivul se răzgândește și dorește să înapoieze bunul, va scăpa doar cu warn, nu banned! Dacă un jucător are 2 tentative de înșelătorie, va primi ban permanent pe server. Puteți fi iertați cu un ban de 14 zile (sau warn în cel mai bun caz dacă înapoiați), dar a 2-a oară este deja prea mult, și se acordă ban permanent.

Dacă bunurile obținute în urma înșelătoriei dispar de pe cont, banul este permanent. În cazul în care v-ați mai și bătut joc de cel pe care l-ați înșelat, banul poate fi permanent.

Datoriile/imprumuturile în care nu mai sunt acordați banii nu vor fi soluționate. Acceptați pentru tradeuri să vi se fie acordată întreaga sumă de bani odată, ori dacă este cazul unor sume mai mari, în mai multe tradeuri consecutive. Nu acordați împrumuturi jucătorilor cu promisiunea că veți recupera banii peste o perioadă de timp.

Puteți în continuare să dați pe datorie și să împrumutați bani la jucători, dar în cazul în care nu vă mai sunt dați banii de acel jucător, suportați pierderea.

Exemplu de tradeuri de datorie/imprumut ce nu vor mai beneficia de ajutor în cazul înșelătoriei:

X îi acordă lui Y 50,000,000$ cu rugămintea ca Y să înapoieze banii până la un termen lui X.

X îi acordă un BMW X5 lui Y pe 10,000,000$ cu promisiunea că Y va mai acorda la un termen anume încă 50,000,000$.

În cazul înșelătoriei, dacă sunt prezentate în reclamație dovezi făcute de pe telefonul mobil, acestea vor fi verificate în chatlogul serverului pentru a vedea dacă într-adevăr poza este adevărată și nu prezintă modificări, precum și data/ora la care s-a întâmplat acțiunea.

(11) COMPORTAMENT NON-RP

Quote

NON-RP se considera urmtoarele :

- impingerea masinilor jucatorilor fara acordul proprietarului se sanctioneaza cu WARN.
- stricarea de RolePlayuri ale factiunilor sau jucatorilor se sanctioneaza cu warn, jail, ori ban, dupa caz.
- blocarea benzinarilor/pnsuri folosind masini sau alte mijloace se sanctioneaza cu warn sau ban dupa caz.
- actiunile intentionate de a strange un numar mare de masini intr-un loc fara un motiv pentru a provoca lag/probleme se sanctioneaza cu warn, sau ban, dupa caz.
- utilizarea comenzii [/q] ori crash intentionat daca ai wanted si esti somat de politie/mafie, ori in procesul de arestare/amendare/jefuire se sanctioneaza cu jail 60 de minute si warn.
- afk in usi, scari de bizuri ori locuri necesare pentru acces in anumite locatii se sanctioneaza cu kick.
- afk pe drumurile publice mai mult de 100 de secunde se sanctioneaza cu kick.
- conducerea intentioneaza sau chiar din greseala pe contrasens ce a condus la incurcarea mai multi jucatori ce conduceau regulamentar poate fi sanctionata fie de politie, fie de conducerea administrativa dupa caz.
- interzis sa amenintati cu arme unul sau mai multi jucatori cerand in schimb bani, se sanctioneaza cu suspendarea licentei de arme pentru o ora, si email de avertisment, riscand o sanctiune mai aspra la cel de al 2-lea eveniment.
- dbul (Drive-By : adica daca ati dat cu masina peste jucatori) se sanctioneaza cu warn. Insa se poate da si jail 30 de minute in functie de gravitate. In uneel situatii, Drive By poate fi considerat NON-RP Car si sa primiti o sanctiune mult mai aspra !
- kamikaze se sanctioneaza cu warn si suspend intre 2 si 6 ore a licentei de condus in functie de gravitatea situatiei.
- furtul masinii unui jucator, urmat de mersul in jurul acestuia pentru a-l face sa ia masina inapoi, ori mesaje de troll 'haide dupa mine' sau 'hahaha', se vor sanctiona cu jail 30 de minute ori warn, in functie de gravitatea situatiei.
- se considera non-rp utilizarea in orice mod a vehiculeleor de job pentru a incurca jucatorii si se sanctioneaza cu ban.
- se va acorda warn si jail 30 de minute pentru cei somati care se ascund apoi in hotel de departamente pentru a nu fi prinsi. Al 2-lea incident o sa fie sanctionat mai aspru!
- se acorda warn celor care incurca factiunea Tractari Auto in procesul de tractare si in transportarea vehiculelor tractate. Al 2-lea incident o sa fie sanctionat mai aspru !


- se va acorda jail 120 de minute pentru orice jucator care foloseste [/pee] in roleplayuri, folosind comanda pe jucatori ori vehiculele care fac parte din RP. 
- se va acorda ban 14 zile daca antecedentul anterior este mai vechi de o luna, si ban 30 de zile daca este in luna curenta cu primul non-rp [/pee]. In caz ca, jucatorul face alt cont secundar si continua in timpul banului de pe contul principal, sa faca non-rp [/pee], va fi banat permanent!
- [/pee] pe o singura persoana sau masina unui jucator ce nu face parte dintr-un RP se va sanctiona cu warn pe motiv [/pee] non-rp.
- sanctiune pentru [/pee] nu se va sanctiona la dice deoarece multi folosesc [/pee] printre alte animatii.
- utilizarea [/wank] in spatii publice de tip GREENZONE, ori diverse adunari de jucatori, fie in eventuri, se poate sanctiona cu warn !


- non-rp car se va sanctiona cu jail 60 de minute si suspendarea licentei de condus pentru 5/10 ore + warn in cazuri usoare : sa intrii intentionat intr-un singur jucator de mai multe ori cu vehiculul tau, in vehiculul sau.
- non-rp car multiplu, adica sa intrii cu vehiculul in mai multi jucatori, se va sanctiona cu 20 de ore de suspendare a licentei de condus si banarea contului pentru 14 zile. Aveti un exemplu aici : https://bit.ly/3JFGzr9


- folosirea Monsterului intr-un mod necorespunzator (urcarea pe masini in care sunt/nu sunt jucatori, uciderea jucatorilor cu monsterul, parcarea abuziva pentru blocarea traficului) se sanctioneaza cu suspend 20 de ore si se confisca Monsterul fara disctuii si fara inapoierea baniilor.
- non-rp cu Monsterul este o actiune foarte grava ce poate duce la sanctiuni aspre daca se indeplinesc cerintele prezente mai jos. Acest tip de actiune non-rp presupune utilizarea unui Monster (din cele disponibile pe server) cu care un anume jucator urca pe masinile altor jucatori (orice tip de masina, fie si bike/scuter/motor/elicopter) sau pe caracterele jucatorilor in sine. Fie ca il bubuie pe respectivul sau nu, aceasta actiune, de urcare cu monsterul peste jucatori aflati sau nu in vehicule, se va considera non-rp.
- sanctiunea in prima faza consta in 20 de ore de suspendare a licentei de condus, urmata de confiscarea monsterului fara a mai primii dezbagubiri pentru acesta. Se poate insa, de la bun inceput, confisca monsterul daca mai multi jucatori raporteaza clar cu dovezi, non-rpul unui jucator cu monsterul. 
- din cauza unui antecedent din trecut, in care un jucator i-a fost inscenat cum ca ar fi calcat cu monsterul pe un alt jucator (jucatorul X a intrat cu o masina sub monster intentionat si a facut poza cum ca jucatorul Y din monster l-ar fi calcat), am decis de acum sa sanctionam doar dovezile care sunt video (fie si de pe telefon daca in baza unor termeni si conditii), ce prezinta cum monsterul urca peste jucatorii respectivi.  Se acorda sanctiuni in cazul in care un jucator recunoaste ca a facut o anumita actiune cu monsterul. In cazul in care exista mai multi jucatori ce prezinta o anumita incredere, care raporteaza actiuni non-rp ale unui jucator cu monsterul, se pot lua sanctiuni.
- daca monsterul nu apartine jucatorului in cauza, proprietarul poate fi sanctionat si el foarte aspru, daca nu are grija de bunurile sale. Va recomandam daca aveti un Monster, sa nu lasa-ti key-le altor jucatori, sa nu il lasa-ti deschis, sa nu il lasa-ti spawnat daca nu il folositi!

 

- daca un jucator sare in mod excesiv cu o bicicleta / trotineta / snowboard peste vehiculele altor jucatori, ori chiar peste caracterele lor, poate fi sanctionat cu warn. Strict la cei care intentionat in parcari sau alte locatii, urca pe vehicule si sar continuu, spam de saritura, pe vehicule la jucatori. Putem acorda dupa considerente daca e vorba de jucatori incepatori, un avertisment.

(12) CHEATS & CLAN WAR + C-BUG/C-SHOT

Quote

Se acorda ban permanent si chiar pe launcher, cu restrictii, celor care folosesc coduri pe server.

Se considera coduri  programele executabile (.exe) care confera mai multe beneficii ilegale de joc, cum ar fi AIM, wall, incarcare rapida a armei, fly, teleport, troll, etc..

Singurele modificari permise sunt : schimbarea tintei, schimbarea hudului, modificari aduse enburilor si a altor moduri ce apartin de launcherul nostru (inclusiv cele din game option).

Se interzice inlocuirea sub orice forma a gta_sa.exe cu un alt exe, se va actiona cu ban 14 zile in prima faza, urmat de ban permanent a 2-a oara.

Se interzice folosirea de moduri cleo/asi, adaugate in plus/inlocuite, in packul de joc. - ban permanent.

Daca sunteti luat la un control TW autorizat de echipa administrativa si sunt gasite in PC-ul dumneavoastra hackuri atat executabile, cat si .asi/cleo-uri ce indeplinesc definitia de hackuri, veti primii ban, permanent, indiferent daca le-ati utilizat sau nu. 

Cei care sunt surprinsi pe server utilizand hackuri (fly/aim/teleport/etc), vor primii ban permanent.

Testele TW pot fi facute jucatorilor pentru care exista banuieli de hackuri, si pentru care exista si o dovada video cum ca respectivul a tras, a facut ceva, intr-un mod suspect. Testele TW pot fi facute doar cu aprobarea A6+.  Testul TW poate sa dureze oricat considera necesar inspectorul tw in cauza. Se poate umbla in tot calculatorul, exceptie Facebook/ WhatsApp / Instagram. Se poate accesa contul vostru de discord pentru verificari la PMuri / serverele de discord afiliate. Puteti fi banati daca sunt gasite informatii care arata ca ati fost/sunteti afiliat unui server in care se impart coduri si unde ati activat. Se poate acorda ban permanent celor ce au conversatii cu diversi distribuitori de coduri. Acestor persoane le este total interzis accesul pe serverul nostru.  Daca sunt gasite videouri pe contul vostru de Youtube, recente, in care se distribuiau coduri, se foloseau, veti fi banat 14 zile pentru 'suspiciuni cod'.

Regulamentul clanuri poate fi gasit aici : https://bit.ly/2Yx8bMA

Orice forma de C-BUG / C-SHOT este interzisa. Nu aveti voie sa faceti C-BUG / C-SHOT in urmatoarele locatii : PAINT / CS ARENA / EVENTURI / CLAN WARURI / DUPA WANTED / CAND FACETI DM PE DEPARTAMENT / IN TRAINING ROOM LA FACTIUNI .

(13) BAN ESCAPE

Quote

Se consideră ban escape dacă un jucător anume, banat permanent pe IP, se conectează la server de pe un alt cont nou sau care deja aparține unui jucător de pe server. Astfel, persoana în cauză va primi ban pe IP, din nou, pe motiv de ban escape, motivul de bază constituindu-l de fapt primul motiv pentru care a luat ban pe IP. Cei care primesc ban pentru zile (1-90 de zile), dacă fac un cont nou sau se conectează pe un alt cont, nu se consideră ban escape. În cazul celor banați pe IP, dacă aceștia primesc împrumutul unui cont al unui jucător de pe server, playerul în cauză trebuie să știe că risca banarea contului său de la 14 până la 90 de zile + restricții în factiuni/staff, confiscări de bunuri, etc., sau direct, ban permanent.

(14) DESPRE DOVEZI 

Quote

Se vor lua în considerare pentru soluționarea reclamațiilor de pe Discord/forum acele reclamații care vin cu dovezi clare, în care ora și data sunt vizibile, fără nicio tăietură sau cenzură în poza. Dovezile de pe telefon, în majoritatea cazurilor, sunt respinse.

Cei care folosesc limbaj vulgar în reclamații primesc WARN la prima abatere pe server. La a doua abatere primesc ban 3 zile.

În cazul unui post, dacă recunoașteți anumite informații despre problema pentru care ați făcut post, acestea pot fi folosite împotriva dvs. ca și argumente, iar dumneavoastră trebuie să vă asumați responsabilitatea pentru tot ceea ce ați spus și să nu mințiți! Dovezile de acest gen sunt valabile și dacă sunt de pe Discord, cu condiția ca respectivul cont să vă aparțină, existând niște termeni și condiții care nu sunt dezvăluite publicului pentru a evita abuzul cu dovezi falsificate.

Majoritatea probelor au un termen de valabilitate de 72 de ore, după care se consideră expirate. Dovezile pentru înșelătorii/tepe/reclamații/afaceri ilegale au un timp mai lung (în funcție de gravitate, de la 3 zile până la aproape o săptămână, însă acesta poate fi prelungit). Orice reclamație trebuie făcută în maxim 24 de ore de la momentul în care a fost efectuată dovada, sau cel mult 48 de ore.

Unele dovezi pot fi luate în considerare de pe telefon, deoarece vor fi verificate în logurile serverului!

Liderii de factiuni/adminii/helperii au obligația de a acorda dovezile celor care le solicită în cauză pentru fiecare sancțiune dată. Refuzul de a acorda dovezile se sancționează cu LW/AW/HW!

(15) LIMBAJ FATA DE STAFF

Quote

În cazul înjurăturilor și amenințărilor la adresa membrilor staff-ului, se aplică, în funcție de gravitate, fie un MUTE de 120-240 de minute la prima abatere, dacă adminul/helperul consideră că respectivul le-a adresat din pricina unor emoții negative, fie banarea contului PERMANENT.

Aceste sancțiuni sunt permise doar în cazul adresării scrise/verbale precum: "ești prost", "muistule", "nu știi să faci nimic", "vai de tine". În cazul unor evenimente de injurii/amenințări exagerate, se aplică DIRECT BAN PERMANENT.

Helperii și Adminii vor avea întotdeauna dovezi legate de aceste sancțiuni. Puteți face o cerere de unban în cazul injuriilor la adresa staffului, iar dacă aceștia vă iartă, puteți primi unban, însă la a doua abatere, banul nu va fi ridicat și va fi permanent.

Cuvântul "Nob" nu se consideră injurie/amenințare. Fraze precum "las că îți fac eu post și iei remove" nu se consideră amenințare.

Amenințarea este considerată atunci când apar fraze de genul "te omor", "vin după tine" sau dacă amenință cu bătaia pe membrul staff-ului respectiv sau membrii ai familiei sale. Pentru asta se aplică ban permanent încă de la prima abatere.

(16) EVENTURI 

Quote

Se interzic evenimentele pe chaturi publice care au ca scop inducerea în eroare a jucătorilor sau chiar evenimentele inselatoare. Cei care induc în eroare cu evenimente de tipul "primul care dă [/q] primește x bun" (sau care iese de pe server, sau orice altceva ce are ca scop pentru a câștiga părăsirea serverului) se sancționează cu ban 7 zile, și warn dacă este pe chatul normal. Pentru cei care fac evenimente ce au ca scop ca un anume număr de jucători (sau chiar unul) să încalce regulile jocului, va fi sancționat cu ban 3 zile (ex: cine ia mute, cine ia jail, cine ia suspend, cine ia ban - primește x bun). În cele din urmă, se poate acorda ban permanent pentru un asemenea tip de eveniment fals/stupid.

Pentru evenimentele în care există dovezi clare ce dovedesc că inițiatorul evenimentului nu a acordat premiul, acesta va fi sancționat cu WARN! Atentie, dovezile în acest caz trebuie să fie foarte clare și se admit numai poze/videouri filmate corespunzător și clar. Validarea acestor poze se face de către Conducerea Echipei Administrative.

Se interzic evenimentele pe [/ad] - se acordă mute 10 minute prima oară, warn a doua oară, ban 3 zile a treia oară, urmat de ban 15 zile de fiecare dată. Cei care fac evenimente prin alte mijloace și nu sunt evenimente oficiale ale STAFF-ului, răspund și au obligația să acorde premiul corect câștigătorului, dacă nu se face acest lucru, se poate acorda ban 3 zile pentru acest lucru.

Se vor soluționa evenimentele la care nu s-a acordat corect premiul doar dacă există dovezi clare în acest sens (video/poza), nu se admit martori.

(17) CHATURILE PUBLICE

Quote

[/wt], [/pc], și [/vc] - chaturi publice globale.

[/VC] și [/pc] sunt chaturi dedicate utilizatorilor VIP/Legendary/Master și conturilor Premium. Pe aceste chaturi este interzisă instigarea, folosirea limbajului vulgar, reclama, și anunțurile de vânzare/cumpărare (pe /wt se permit).

Se acordă mute timp de 5 minute pentru orice anunț de vânzare/cumpărare pe acest chat. De asemenea, se acordă mute timp de 5 minute pentru cei care cerșesc bani/bunuri pe [/vc] și [/pc], motivând că practică "cerșetoria [/pc]/[/vc]".

Exemple de afaceri: "vând mașină/casă/biz/etc"; "cumpără cineva casă/mașină/biz/etc?"

(18) NON-RP CU DEPARTAMENTE & ALTELE

Quote

Atacarea unui politist/jandarm cu arme/pumnii este sanctionata de catre politisti/jandarmi direct cu wanted 'atacare politist' si kill! Liderii, Helperii & Adminii nu au voie sa faca DM pe nimeni, nici macar pe politisti.

DM pe politisti cu skin de copil se sanctioneaza cu jail 60 de minute + 10 ore de suspendare a licentei.


In cazul in care un jucator face in 24 de ore, DM  pe 4  ori mai multi politisti, ori pe 4 politisti diferiti, acesta va fii sanctionat cu jail 30 de minute + suspendarea licentei de arme 20 de ore. [Valabil la numaratoare pentru toate conturile de pe IP-ul dvs., la fel si sanctiuniile]

Se interzice atacarea unui politist aflat intr-un proces de legitimare/sanctionare/amendare a altui jucator, cu arme. Sanctiune : suspend 2 ore licenta de arme, Blacklist departamente.
[ Va rugam sa lasati politistii sa termine procesul de sanctionare al jucatoriilor, iar apoi daca este cazul, iar zona permite, ii puteti ataca. Aceasta regula este pentru a ne asigura ca toate sanctiuniile rutiere sunt acordate cu succes, deoarece e in interesul oricarui jucator sa nu ajungem la haos in trafic.]

ATETNIE :  Odata ce a facut DM pe un politist, acel jucator trebuie sa primeasca wanted. Daca acesta mai ataca inca de 3 ori politistul, el avand wanted, nu se va aplica regula. Regula se aplica doar daca el va ataca, ii dati wanted, il bagati la inchisoare, si dupa ce iasa va ataca iar, ii dati iar wanted, si il arestati si ajunge iar sa faca DM pe dvs., de 4 ori !


ATENTIE : pentru [/q] la somatie se va acorda WARN si jail 60 de minute . Politstii au nevoie de o poza cat mai clara! De asemenea, cei care fac asta de 3 ori in intervalul de 2 ore, priemsc ban 7 zile fara discutii.

ATENTIE :  Este interzis celor cu wanted sa fuga de membrii de departament cu bicicleta/trotineta, de oricare tip (inclusiv snowboard), in caz contrar jucatorii in cauza primesc 30 de minute jail.


Din cauza ca unii jucatori considera amuzant, sau ce considera ei, sa atace politistii cand au RP-uri de acordat amenzi la jucatori, vom acorda incepand de azi jail 30 de minute + blacklist global factiuni timp de 30 de zile la toti jucatorii care fac DM pe membrii de factiuni in urmatoarele situatii :
- cand acestia acorda amenzi (ex. de caz : https://bit.ly/3Recnqi)
- cand acestia se ocupa de trafic rutier, dirijare.
- cand acestia asista la un incendiu ori participa in mod activ la el.
- cand acestia fac vama.

Membrii de departament trebuie sa se asigure atat in misiune cat si atunci cand nu se afla in misiune ca nu vor provoca accidente cu alti jucatori.
In momentul in care un membru de departament loveste masina unui alt jucator, acesta nefiind in misiune, membrul de departament primeste amenda la factiune de 15,000,000$.
Nefiind in misiune inseamna ca, nu exista girofar pornit, sau nu exista sirena pornita.
Se iau in considerare dovezi in principal video, ori dovezi foto, care sa ateste clar ca un membru de departament a provocat un accident cu voi, in care masina voastra a fost avariata. 
In cazul in care un membru de departament intra cu intentie ca sa va bubuie, primeste uninvite direct. Amenda se aplica doar la lucruri precum neacordarea de prioritate si automat provocarea unui accident, ori alte reguli rutiere incalcate care nu s-au respectat si au provocat accidentul.

In cazul in care un membru de departament pe contrasens va loveste, se are in vedere urmatoarele :

1.) Daca membrul nu este in misiune, acesta e amendat direct pentru accident + primeste FW pentru contrasens.

2.) Daca membrul este in misiune, acesta trebuie sa vina cu dovada misiunii in reclamatie, ori o instiintare clara/evidenta a misiunii, sa motiveze de ce a utilizat contrasensul si de ce nu a condus regulamentar, si sa raspunda intrebarii daca a dorit sau nu sa evite provocarea accidentului si cum a incercat.

Daca membrul este gasit vinovat, acesta e sanctionat cu amenda. 
ATENTIE : Se poate utiliza contrasens la Departamente in continuare in cazurile de misiune, daca vehiculul e semnalat corespunzator, dar il puteti utiliza in masura in care va asigurati ca nu intrati in jucatori, ori ca acestia nu sunt pusi in dificultate asa de rau incat sa fie provocat un accident.
ATENTIE : Daca un jucator reclama un membru de departament aflat in misiune, ca a provocat un accident, iar in dovezi reiese ca jucatorul, nu a respectat deloc regula rutiera de a acorda prioritate, prin a face loc, reclamatia se respinge.
ATENTIE : Pot sa exista cazuri in care sa nu se impuna sanctiuni, dupa caz. Alte adaugari pot sa fie facute la aceasta regula. Orice sofer trebuie sa fie constient ca trebuie sa acorde locul sau in trafic unui vehicul de departament cu sirena, prin a face loc acestuia.

Orice jucator prins pe filmare de un membru de departament, cu wanted, ce se indeparteaza de vehiculul de departament ca la o distanta anume sa dea [/q], e sanctionat. Chiar daca dovada poate nu prezinta dovada concreta a mesajului de quit, se pot impune sanctiuni prin votul echipei de admini sau daca incidentul e repetat, in maniera de troll.

Unora dintre jucatori li se pare amuzant sa traga in politisti atunci cand efectueaza controale de roti, ori cand opresc pe cineva sa acorde amenda. Cine mai face asta jail 30 de minute + suspend 30 de ore gun. Cine doreste sa faca DM pe politisti face cand acestia se afla cu masina in miscare inafara zonelor protejate (unde apare pe ecran 'GREENZONE' nu mai aveti voie sub nicio forma sa trageti, fie chiar si in membrii departament) si cand acestia nu se afla intr-o actiune de acordare amenda, inspectie, ori acivitate RP, control vamal. VALABIL SI PENTRU MAFIOTI!

(19) INFORMATII ERONATE/FALSE

Quote

Distribuirea de informații false pe chaturi precum [/wt], [/pc], [/vc], care conțin aluzia că dacă dai [/q] primești sau se întâmplă ceva, se va sancționa cu ban 3 zile.

Distribuirea de informații false pe alte chaturi sau pe chatul normal legate de [/q] se sancționează cu warn.

Ambele se încadrează și în categoria unor evenimente false care includ sau nu [/q].

În cazul celor care folosesc skinuri din crate-uri/cumpărate de la jucători care sunt caractere de poliție (politist de fapt) sau motorul HPV, ce se poate câștiga din VEH CRATE, sau orice altceva, și constă în pretinderea falsă că sunteți polițist și de fapt nu sunteți, riscă să rămâneți fără bun pe cont (skin, HPV) sau chiar warn/ban.

(20) LINKURI PE JOC

Quote

Sunt interzise punerea de linkuri pe chaturile publice către site-uri necunoscute. Se permit linkurile care țin de GreenStone, dar și alte linkuri printre care cele de la Facebook, YouTube și Instagram. Restul linkurilor postate vor fi sancționate cu warn! Linkurile către site-uri porno se sancționează cu ban 3 zile. Sancțiuni pot fi acordate și în cazul altor tipuri de chaturi, nu neapărat publice. De asemenea, dacă linkul postat este suspect sau verificat ca fiind un keylogger, contul care l-a postat va fi banat permanent.

(21) CERSITUL

Quote

Se interzice cerșitul oriunde pe chaturile publice, inclusiv chatul normal de comunicare. Acest lucru va fi sancționat cu 5 minute de mute în prima fază. Nu se sancționează pe chaturi precum [/c] sau [/f] (la factiuni rămâne la alegerea conducerii dacă interzice acest lucru și sancționează în interiorul structurii sale). Se consideră cerșit exprimarea "dă și mie 5k" sau "pls 5k". Dacă doriți să aveți bani, munciți pentru ei! Legat de ideea de împrumut, prin "ai să-mi dai și mie 10kk?" sau ceva similar, riscați să fie considerat și acest lucru ca și cerșit în cazul în care se face reclamație. NU RECOMANDĂM ACORDAREA ÎMPRUMUTURILOR! DACĂ NU VI SE ÎNTORC BANII, E RISCUL VOSTRU ȘI NU VĂ VOM AJUTA ÎN RECUPERAREA LOR! Cei care se află la DealerShip, Hotel, Primărie, CNN și sunt prinși că cerșesc sunt sancționați direct. Motivul de mute va fi: "cersit zonă publică". Și vor primi un PM din partea celui care acordă mute-ul cu: "Salutare! Îmi pare rău, dar se interzice cerșitul. Dacă dorești să faci bani, poți chiar tu să îi faci, la [/jobs]". Este valabil pentru orice bun cerșit: mașini, casă, business, bani. NU se va acorda sancțiune de cerșit pentru cei care cer să fie incluși în clanuri. Se consideră strict doar pentru obținerea unor bunuri. RP-urile de cerșit sunt interzise!

(22) INTERDICTII

Quote

Conducerea serverului poate decide aplicarea de interdicții cu diverse motive de suspendare/banare a contului (de exemplu: comportament) dacă se consideră că un anumit jucător prezintă un comportament deloc acceptabil în comunitatea serverului. Interdicțiile sunt permanente și nu pe o perioadă de timp și, în mare parte, sunt atribuite persoanelor care încalcă în mod repetat acest regulament sau care prezintă un comportament toxic.

(23) RECLAMA

Quote

Nu încurajăm jucătorii noștri să meargă pe alte servere/comunități de SAMP pentru a face reclamă în favoarea noastră și vom condamna mereu aceste tipuri de comportamente dezgustătoare! Cei care fac un asemenea lucru pot fi sancționați chiar cu WARN/BAN! Cei care, însă, fac reclamă pe serverul nostru, primesc pentru un cont mai mic de level 5 ban permanent, iar pentru conturile de level 5+ (inclusiv 5), ban 90 de zile. Trebuie să conștientizați că în anumite cazuri putem acorda BAN PERMANENT, iar această condiție poate fi aplicată în 90% din cazuri, deoarece, de obicei, în sampul românesc, reclama se face într-un mod toxic, cu spam și cu intenție clară.

(24) DICE PE MASINI

Quote

Nu se mai permit solicitari de verificare a logurilor pentru inselatorii dice.
Orice reclamație legată de afaceri ilegale la jocurile de zaruri pe mașini va fi soluționată dacă există dovezi clare. Astfel, dacă există capturi de ecran sau înregistrări video care arată că X și Y joacă normal zarurile, dar pun în joc câte o mașină fiecare, iar câștigătorul refuză să își cedeze mașina adversarului (să zicem că Y pierde și trebuie să îi dea lui X mașina), X poate face o reclamație în care, pentru a rezolva problema, va trebui să prezinte dovezi clare de pe PC (sunt acceptate și de pe telefon, dar există riscul să fiți sancționați dacă veniți doar cu astfel de dovezi), în care să arate clar că cei doi jucau zaruri pe mașini, implicit și numele mașinilor celor doi. Refuzul de a ceda una sau mai multe mașini după jocul de zaruri pe ele constituie înșelătorie și va fi sancționat cu ban 14 zile + confiscarea mașinii, iar contul va fi restricționat pentru a mai putea juca la zaruri, dacă este necesar.

Dacă X și Y joacă zaruri, iar X câștigă o mașină de la Y, iar Y refuză să o cedeze și o vinde pentru a scăpa de ea, iar X face o reclamație de înșelătorie la jocurile de zaruri, Y va fi banat permanent.

Este interzis să vă retrageți din jocurile de zaruri sau să renunțați odată ce ați început pentru a vă salva bunurile puse în joc; puteți fi sancționați pentru înșelătorie.

Tot ceea ce este scris în comanda [/despredice] trebuie respectat și luat în considerare înainte de a juca zarurile.

Nu mai aveți voie să jucați deloc zaruri pe mai mult de o mașină; maxim o mașină pe o mașină. Cine joacă pe mai multe și nu primește mașina, iar apoi face o reclamație, nu i se va rezolva reclamația.

Cine joacă zaruri pe "toată averea" și nu îi este cedată averea sau orice alt bun, și face o reclamație, postul său nu va fi rezolvat.
 

(25) NON-RP cu MAFIE & ALTELE

Quote

Jucatoriilor ce nu fac parte din Mafii (factiuni) li se interzice sa faca rapiri fortate. In caz ca o fac, risca sanctiuni aspre ! Puteti face o rapire doar cu acordul persoanei pe care doriti sa o rapiti prin [/ooc].

In caz ca sunteti rapit de mafioti trebuie sa intrati in rolul de victima / persoana rapita si sa nu faceti non-rp cum ca ati scapat / evadat, deoarece sistemul nu permite evadarea celui care este legat de mafioti. Aveti 2 metode pentru a scapa. Ori echipele de salvare din cadrul departamentelor va salveaza, ori mafiotii va dau drumul in cele din urma din diverse motive.

Este interzis sa dati [/q] odata ce ati fost rapit. Cei care dau [/q] primesc jail 60 de minute + warn. La fel si daca dati [/q] la somatia de mafie.

Daca aveti o problema si chiar trebuie sa iesiti, comunicati problema pe [/ooc] si dati [/q] doar in momentul in care mafiotii v-au permis sa iesiti de pe joc.

Nu puteti fii rapit de 2 ori in mai putin de 6 ore. O rapire odata facuta, mai poate avea loc alta peste 6 ore. Daca ati fost rapit mai rapid de 6 ore a 2-a oara, deschideti o reclamatie pe discord.gg/greenstone cu dovezile. 

Mafiotii va pot confisca toate armele de le aveti, drogurile, materialele. De jefuit nu va pot jefuii banii, dar va pot cere sa le dati maxim 1,000,000$. Nu au voie sa va ceara mai mult. Daca a fost ceruta o suma mai mare deschideti o reclamatie pe discord.gg/greenstone si suma data o sa fie inapoiata iar mafiotul o sa fie sanctioant cu ban si uninvite.

Materialele devin si ele ilegale pe langa droguri, si le puteti procura doar de la Mafioti. Joburile Traficant de Arme si Droguri nu vor mai putea fii practicate deloc de jucatori. 

Nu puteti face post unui Mafiot care va ucis in urma unei rapiri intr-o zona speciala a lor. Nu puteti face de asemenea post pentru NON-RP mafiotiilor care intra cu vehiculul in voi (doar in zone inafara oraselor au voie)  si care va blocheaza / sparg rotiile pentru a va rapii. Daca incercati sa fugiti si nu va lasati captiv de catre ei, va pot ucide, si nu va mai pot rapii iar decat peste 6 ore, sau cel putin sa incerce sa o faca.

Limbaj : Se poate utiliza un limbaj mai vulgar in limita bunului simt care sa nu aiba legatura cu persoana reala a jucatorului ci doar cu caracterul din joc. Replici precum : iti voi omor familia, veniim dupa tine, te omoram. Acestea pot fii folosite DOAR de membrii de mafie DOAR in cadrul rapiriilor. Nu se accepta astfel de replici pe [/sms] sau apel telefonic, ci doar in timpul rapirii cand aveti persoana in fata voastra.

Cand esti ucis : Cand esti ucis ca si civil nu te mai pot reintoarce dupa mafioti deloc. Ai iesit practic din RP. In caz ca te intorci, si ii ataci, risti sa primesti warn pentru non-rp. Aceasta regula se va aplica si membriilor de departament. Odata ucisi, nu mai pot revenii iar. In caz ca o fac, primesc AV. In caz ca are loc o confruntare iar toti membrii de departament sunt ucisi minim o singura data, mafiotii au castigat. Dar daca mafiotii sunt ucisi in confruntare, nici ei nu mai au voie sa se reintoarca. 

Ne aflam inca la inceputul unei noi etape de schimbari masive in factiuni, ce vor face factiuniile un loc mai distractiv si vor ridica nivelul de RP al acestora. In caz ca vor aparea probleme, masuriile pot fii diferite fata de asteptari, fiind inca la inceput situatia !

Atacarea mafiotului ca civil :  Esti sanctionat cu jail 30 de minute si blacklist la Mafia Ruseasca  daca in timp ce esti rapit / sau cand se incearca sa fii rapit, ataci atacatorii cu pumnii in timp ce acestia detin in mana arme de tip AK47/M4/Shotgun/Deagle/MP5. Daca detii arme la tine, le poti folosii insa ai grija, acestea iti pot fii luate de mafioti prin comanda [/confiscate] si odata luate nu mai ai cu ce te apara. 

Mafiotiilor le este permis in timp ce incearca sa te rapeasca sa intre cu vehiculele in tine pentru a te oprii, si iti pot bubuii vehiculul.

- se interzice ca membriilor de mafie sa sune la politie daca intr-o rapire acestia sunt ucisi de cei pe care doresc sa ii rapeasca (autoaparare).
- jucatorii rapiti /  in proces de rapire, daca acorda [/call 112] la un Mafiot, pot sa primeasca Blacklist la factiunea Mafia Rusa, ce inseamna ca acesta va avea zile grele cu membrii Mafiei si trebuie sa plateasca 30,000,000$ din [/myblacklist].

(26) ALTELE

[stream-snipe / buguri ] [reguli de conducere] [case&bizuri]

Quote

➤ Folosirea de buguri  pentru a se ascunde in anumite case/bizuri/erori de cladiri, cu wanted, se va pedepsii prin Advertisment, iar Stafful poate scoate persoana respectiva din cladirea/textura respectiva.

➤ Utilizarea de emojy ori chiar si paranteza simpla ca emojy e interzisa pe liveuri. Puteti utiliza [rade] ori [e suparat] pentru a va exprima feelingul. Sanctiunea pentru utilizarea de emojy pe live este de warn + live incheiat.

➤ Este strict interzis sa fie cerut respawn daca aveti wanted. Daca faceti acest lucru in repetate randuri sau daca incepeti sa fiti agresivi fata de adminul care va spune ca nu va acorda respawn pentru ca aveti wanted, riscati in prima faza jail 5 minute cu motivul 'cerere respawn cu wanted', iar in cazuri grave/in cele din urma, se acorda chiar WARN, cu acelas motiv.

➤ Departamentele pot solicita pentru cei aflati pe apa, unui admin, o barca pentru cei ce sunt cu wanted si se afla pe apa. In unele cazuri, cei cu wanted pe apa/in apa, daca nu pot fi ucisi din cauza unui bug de programare al mapei, pot primii kick!

➤ Utilizarea de buguri neraportate/raportate pentru a beneficia de avantaje se poate sanctiona cu ban permanent.

➤ Autoclickerul este interzis. Utilizarea sa se sanctioneaza la primul incident cu warn, iar la al 2-lea cu ban 7 zile. Liderii, coliderii, helperi, sau admini, prinsi cu autoclicker, primesc remove din functie. Se interzice folosirea Cruise Control in scopul de a face ore, ca si autoclicker. Jucatorii depistati cu Cruise Control facand cerculete (adica cu un buton de viraj stanga/dreapta) vor fi sanctionati ca si cum ar fi autoclicker.

➤  STREAM-SNIPE : va este interzis sa mergeti dupa jucatori care fac stream/live pe server ca sa ii incurcati (ban) ori sa le faceti posturi pe baza dovezilor lor de live.

➤  Se interzice de acum inainte celor care au mai multe conturi sa participe cu mai multe dintre ele la eventuri. Exemple de eventuri unde am vazut ca se practica asta : OX, Deagle. Cei care participa, odata reclamati ori indentificati de membrul staff ca participand cu mai multe conturi, primesc in prima faza o sesizare pe email (https://discord.com/channels/468844316610134027/1138198209588633640), la al 2-lea incident jucatorului in cauza ii se suspenda pe o perioada de 20-30 de zile contul/conturile multiple utilizate in event, si se aplica un warn asupra tuturor conturilor sale.


Conducerea serverului poate decide sanctiuni mai aspre pentru oricare din actiunile de mai sus, sau pentru actiuni care poate nu sunt prevazute mai sus dar care afecteaza imaginea serverului, staffului, jucatorilor. Nu ne plac persoanele care nu sunt capabile de conversatie cu argumente, ce sunt toxice si se considera buricul pamantului. Incercati sa va detasati de tiparele clasice ce au fost impuse acestui joc de mentalitatile anterioare, si evitati sa credeti in chestii precum ''nu fac post, ca nu am nimic cu el'' dar in acelas timp sa fiti suparati  de comportamentul/activitatea unui jucator. 

De asemenea, e important sa intelegeti ca ceea ce este prezent mai sus, se updateaza constant pentru ca mereu pot aparea lucruri ce nu au fost definite total in regulament, si persoane care vor incerca sa scape de sanctiuni pe simplul motiv ca nu era prezent in regulament o regula ce sa le interzisa sa faca un anume lucru. Este interzis, oricarui jucator, atat staff cat si non-staff, atat lider cat si non-lider, atat membru de factiune cat si jucator fara factiune, cat si jucator cu clan sau fara clan, sa caute pentru respingerea unor sanctiuni, motivul precum ca nu se afla in regulament detaliat/clar, incalcarea comisa. 

Unele reclamatii in privinta dovezilor si a regulilor incalcate pot fi interpretabile si se pot impune sanctiuni diferite, sau se poate a nu se impune vreo sanctiune anume.

ANEXE REGULAEMENT, CE FAC PARTE DIN REGULAMENT

https://bit.ly/3CGxv4x - regulament rutier.

https://bit.ly/3Q8ewTf - despre case si bizuri.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...