Jump to content
Sign in to follow this  
Deus

Regulament Server

Recommended Posts

Acesta este regulamentul general al serverului GreenStone! Tot ce se gaseste in el se aplica tuturor jucatorilor indiferent cine sunt, indiferent ce au, indiferent daca proprietarul contului este sau nu pe cont. Atunci cand faceti contul vi se cere acceptarea acestui regulament, nu puteti face cont daca nu ati acceptat termenii si conditiile prevazute mai jos. Astfel prin acceptul acela va angajati sa respectati tot ce se afla mai jos. Regulamentul a fost creat pe principiul respectului, bunului simt si pentru o buna intelegere intre jucatorii serverului.

Sanctiunile nu trebuiesc a fi considerate ceva rau! Acestea au ca si principal scop atragerea atentiei asupra unor greseli in scopul indreptarii lor. In mare, 80% din ceea ce este prezent mai jos, sunt reguli universale ale SAMP-ului (adica se aplica pe orice server) iar scuze ca 'nu stiam asta' sunt greu de crezut daca esti jucator de SAMP de ceva timp. Nu este un regulament care sa interzica sa fi un jucator bun, care sa vorbeasca frumos si sa se joace in buna voie, ci chiar in acest scop este creat. Nu toleram injuriile, vulgaritatile, instigarile, comportamentele imature, DM-ul, non-rpul si multe alte chestii, prezente mai jos. 

 

1.) Numele la cont 

Fiecare cont inregistrat are nevoie de un nume care trebuie sa fie civilizat si sa nu instige/supere jucatori sau sa fie vulgar. Numele ce aduc o injuratura asupra unui anume jucator primesc ban permanent. Numele care sunt vulgare prin continerea unui cuvant precum 'pula' sau 'coi' pot fi banate permanent fara niciun advertisment. Alegeti-va numele corect si asumati-va responsabilitatea pentru el in cazul in care ati incalcat regulile si sunteti sanctionat. De asemenea, numele nu poate fi schimbat de catre administratie daca doriti un nume care este deja luat. Nu vom face asta, primul venit este primul servit! Se interzice si luarea de nume asemanatoare precum 'Deus' ; 'R0cku' ; 'Vexo' (cu punct, sau altfel)- ban permanent pe motiv 'furt indentitate'. Daca v-ati schimbat numele si cineva va ia numele anterior, nu va vom ajuta in recuperarea numelui anterior.

2.) Securitate cont.

Fiecare jucator raspunde pentru contul sau avut in proprietate. In cazul in care cineva va sparge contul si au fost facute diverse incalcari de regulament (dm/injurii/etc) se vor acorda sanctiuni indiferent de cine este pe cont. Acest aspect nu ne intereseaza avand in vedere ca dispuneti de o securitate buna : parola cu caractere mici/mari, simbol si numere - obligatorie, posibilitatea de a va pune cont PIN la cont prin comanda [/addpin]. Daca va puneti parola usoara (numele este Madalin iar parola este [email protected]), iar contul este spart, dvs. sunteti de vina pentru ca nu ati pus o parola mai puternica. Oricare din motivele urmatoare pot sta la spargerea conturilor, si sunteti obligati conform acestui regulament fie ca vreti sau nu, sa va asumati responsabilitatea : folosirea parolei pe mai multe servere, impartasirea parolei cu un alt(i) jucator(i), folosirea unor programe ce extrag date din computerul dvs, tentativele de afaceri ilegale (vanzare de bunuri) pe server, sau schmburi de averi intre servere. Informatii in privinta a ce adresa de mail are un anume cont, nu vor fi oferite jucatorilor ce fac astfel de solicitari, pentru ca sunt informatii confidentiale.

Cine detine emailul la cont, este de asemenea, si proprietarul acestuia!

3.) Recuperare parola

Pentru a va recupera parola la un cont pierdut, lasa-ti pe discord un PM la Deus#9496 cu numele contului respectiv. Toate conturile au o adresa de mail, pe care va fi primit un mail de confirmare al solicitarii de schimbare a parolei. Asa cum scrie mai sus, cine detine mailul pus la un cont, este proprietarul contului respectiv.

4.)  DM-ul (folosirea armelor, pumniilor)

DM-ul este interzis pe server, iar sanctiunile pot consta in jail 30 de minute, suspend 20-30 de ore la licenta de arme, warn  sau ban (temporal/permanent). Se interzice tragerea cu arma de catre orice jucator inafara celor din departamente aflati in misiune, in urmatoarele zone : Spawn (Aeroport GS), Hotel, Primarie, DealerShip ( toata zona + peco + bar + parcare tesla); Crates Location, Banca Principala (/findbiz 1), locatiile de job cu imprejurimile lor, safezoneuri.  Daca ati tras in aceste zone, veti primii jail 30 de minute si suspend 30 de ore la licenta de arme. In functie de numarul de persoane afectate de DM se poate acorda si warn sau ban (1-7 zile) sau permanent prin decizia Ownerului. 

Atacarea unui politist/jandarm cu arme/pumnii este sanctionata de catre politisti/jandarmi direct cu wanted 'atacare politist' si kill! Liderii, Helperii & Adminii nu au voie sa faca DM pe nimeni, nici macar pe politisti. Acestia nu au voie nici sa oblige jucatorii sa faca acest lucru si vor duce o politica anti-DM! Membrii care nu sunt din departamente si fac DM pe departamente nu vor primii sanctiune la factiune. Membrii de departamente care fac DM pe colegii lor primesc UNINVITE cu 100FP. Membrii non-departamnete de factiuni care fac DM pe alti jucatori primesc FW de fiecare data, cu exceptia Mafiotilor. Factiunile Pasnice nu au voie sa faca DM pe jucatori/membrii de departamente! Mafiotii pot face DM in limita bunului simt, un kill pe un singur politist la 12 ore si isi asuma consecinta de wanted. 

Trasul cu arma in rotiile masinilor in care se afla jucatori (sau masini de job) se pedepseste cu suspend 30 de ore la licenta de arme, iar daca membrul respectiv face parte dintr-o factiune primeste si FW. Exceptei : cei din departamente dupa wanted.

5.) Limbaj vulgar

Limbaj vulgar se considera : injuriile, jignirile, insultele, caterinca la adresa unei persoane, etc..

Cei care vin cu scuze de genul ''pai si daca pentru asta se supara'' ; ''faceam si eu misto'' ; ''dar nu merit mute pentru asta, nu e jignire'' ; ''si daca asta e jignire, e clar'' primesc WARN pentru nesimtirea de care dau dovada spunand asta. Motivul warnului va fi chiar 'nesimtire'. Cum te poti socotii nevinovat daca il faci pe unul prost, sau daca il jignesti, il faci sa se simta rau, il instigi ? Astfel, orice injuratura la adresa unei persoane se sanctioneaza cu mute 30 de minute. 'Nob' sau orice forma de genul nu se considera injuratura, acesta inseamna 'incepator'. Orice incercare de evitare a sistemului de cenzura vulgara va fi sanctionata  ( ex : p.u.l.a. in m.a-t.a. ; ori alte exemple)! 

Vulgaritatea pe chatul factiunilor se sanctioneaza de catre lider cu FW/uninvite ( in functie de gravitate). La clanuri se sanctioneaza de catre liderul clanului si nu de catre echipa administrativa!  Reclama la alte servere pe [/c] se sanctioneaza de catre Staff, iar daca liderul incurajeaza primeste si el BAN + stergerea clanului. 

Vulgaritatea pe [/me] si [/b] se sanctioneaza tot cu mute 30 de minute, spre ex : '/me isi baga pula in Gigel.'

Spam : pentru spam se acorda mute 15 minute daca respectivul a pus mai mult de 2 randuri in mai putin de 60 secunde cu acelas text asemanator in proportie de 90%.

Spam Engine : se interzice spamul cu /engine (sau tasta 2) la orice tip de vehicul! Daca exista dovezi ca ati facut acest lucru, puteti fi sanctionati cu warn pentru fiecare abatere! Acest lucru se considera comportament non-rp. Dovezile pentru spam engine pot tine maxim 72 de ore, dupa nu mai sunt valabile.

Hartuirea/defaimarea unui jucator pe server (dar si pe discord, in paralel cu server) se pedepseste cu ban 30 de zile. Se considera hartuire/defaimare folosirea oricaror tipuri de materiale false/reale ce sunt distribuite de un anumit jucator altor jucatori de pe server in care se pretinde ca un jucator/jucatoare este prezent in materialul respectiv si se ia in batjocora, aspectul sau.

REGULA NOUA Orice injurie sau jignire adresata unei persoane, unui jucator de pe server, unui jucator staff sau altor persoane legate de comunitate, prin diferite mijloace vizuale (precum [/vipname], [/carplate], etc) vor fi sanctionate, cu ban intre 1 si 30 de zile, in functie de gravitate !

REGULA NOUA : Afisarea informatiilor de valoare personala, cum ar fi  numere de telefon, email-uri, card-uri, etc.., fara acordul persoanei respective va duce la sanctiuni grave! In prima faza ban  7 zile, cu disponibilitatea maririi sale imediate, la 60-90 de zile, sau chiar ban permanent, in functie de gravitate ! 

6.) VoiceChat

Puteti folosii voicechat numai de la level 10+. 
Daca aveti in [/mylp] 10
mute-uri ce sunt legate de limbajul pe voicechat, va putem oprii microfonul pentru 30 de zile/permanent.
Meniul Voice-Chat se acceseaza din F11 (la laptopuri dati Fn+F11) unde aveti setari esentiale voicechatului + blacklist.
Daca cineva va deranjeaza, cu limbaj/insulte, il adaugati in blacklist.


Prin folosirea voicechat, accepti sa respecti termenii si conditiile de mai jos!
- nu voi injura/insulta pe voicechat jucatorii [
MUTE 120-420 de minute]
- nu voi face misto/caterinca pe voicechat de jucatorii fara acordul lor [
MUTE 120 de minute + warn]
- nu voi sufla in microfon cand vorbesc cu cineva pe voicechat[
BAN 3 zile]
- nu voi urla pe voicechat la jucatori [
BAN 1 zi]
- nu voi pune materiale pornografice pe voicehcat [
ban 7 zile].
- nu voi face misto/scandal de tonul/tipul de voce al altor jucatori [
ban 1 zi]
- nu voi injura in zona DealerShip, Spawn, Hotel, Primarie, CNN. [
ban 3 zile
- nu voi cersii la jucatori bunuri pe voicechat (ex : da si mie x bani ) [
WARN la fiecare abatere]
- nu voi incurca factiunile in RolePlay-urile lor prin voicechat [
blacklist factions + mute 300 de minute]
- nu voi adauga pe blacklist jucatori ai STAFFului ca sa ii ignor cand imi atrag atentia cu privire la ceva [
BAN 7 zile]
- nu voi incerca sa produc probleme serverului/comunitatii prin voicechat [
BAN PERMANENT]
- nu voi trage la raspundere stafful daca nu acorda
mute cuiva care ma jignit dupa ce am refuzat sa ii dau blacklist [Ban 7 zile]
- nu voi fi nepoliticos cu jucatorii ce par mai maturi decat mine si voi oferii tuturor respect [
BAN 3 zile]

- nu voi face dedicatii muzicale [120 de minute mute + warn]

[IMPORTANT]
- evitati sa faceti afacerile pe voicechat daca nu puteti filma/inregistra cu PC-ul.
 *INREGISTRARILE CU TELEFONUL CE NU SUNT CLARE SI NU ARATA DATA/ORA si numele, nu se ia in considerare *.
- Daca un jucator va injura/jigneste puteti foarte usor sa apasa-ti F11 - BlackList, si il adaugati acolo.
 *Astfel, nu veti mai avea probleme cu el. Adminii va pot sugera sa faceti asta si trebuie sa respectati acest lucuru!
- in anumite cazuri, puteti primii o anumita sanctiune (ex. :
mute) iar aceasta sa fie modificata (spre exemplu in ban).

7.) Afacerile

Se considera afacere ilegala si se pedepseste cu ban 60-90 de zile pentru level 10+ si permanent sub level 10, daca vindeti bunuri de pe contul vostru altor jucatori in schimbul banilor (paysafe/paypal/bancar/face-to-face), bunuri pe alte servere, iteme pe diverse jocuri, etc.. Se va considera afacere ilegala doar atunci cand exista probe suficiente care sa ateste acest lucru si exista multiple cazuri de genul. Se poate acorda un advertisment la prima afacere de genul daca se considera ceva minor si se va acorda un warn. In cazul in care sunt mai mult de 1 caz se va acorda ban permanent fara discutii! 

Putem oricand sa va banam contul pentru 15 zile sau permanent daca mai mult de 2 jucatori vin la noi si ne spun ca au primit teapa de la dvs. si exista in loguri trade-ul in care vi se ofera o masina pe 1$. 

Inselatoria este interzisa si se pedepseste cu ban 30 de zile pentru orice tip de inselatorie. Pentru ca dovezile de inselatorie sa fie luate in considerare e nevoie de dovezi (poze/video) clare in care sa fie prezentata si descrierea afacerii pe chat ( de ex cum Gigel spune ca daca ii dai masina, iti va pune nos, dupa care ti-o da inapoi). Nu se considera inselatorie schimbul de bunuri intre jucatori ( masina pe masina , ex dai un Audi A4 pe un BMW e30). Orice afacere prin [/trade] se face pe propria raspundere si vom intervenii doar atunci cand sunt dovezi clare care sa arate ca trebuia sa va fi inapoiat bunul in cazul in care un jucator va furat un bun si nu doreste sa il mai inapoieze promitandu-va nos/jante/hidden/etc.. 

In cazul in care respectivul se rasgandeste si doreste sa inapoieze bunul, va scapa doar cu warn, nu banned! Daca un jucator are 2 tentative de inselatorie, va primii ban permanent pe server. Puteti fi iertat cu un ban de 14 zile (sau warn in cel mai bun caz daca sunteti oameni calumea si inapoiati), dar  a 2-a oara e deja prea mult, si se acorda ban permanent.

Va putem bana intre 60 si 90 de zile si doar pentru incercarea de afaceri ilegale in privinta cumpararii de bunuri pe bani reali. Se poate ajunge si la ban permanent daca comportamentul ulterior banului ne determina sa credem ca nu meritati deloc sa jucati pe comunitatea noastra.

In cazul inselatoriei, daca sunt prezentate in reclamatie dovezi facute de pe telefonul mobil acestea vor fi verificate in chatlogul serverului pentru a vedea daca intradevar poza este adevarata si nu prezinta modificari.

 

image.png

 

8.) Instigare limbaj

Se considera instigare daca incerci sa il faci pe un jucator sa te omoare/injure. Este interzis acest lucru si se pedepseste cu warn, orice tip de instigare pe langa sanctiunea conventionala in cazul injuraturilor (mute). ATENTIE : evitati sa raspundeti unei instigarii din partea jucatorilor, si sa faceti poze pentru a-i inainta o reclamatie pe rpg.g-stone.ro la sectiunea 'RECLAMATII'. Daca sunteti injurat de cineva incercati sa nu ii raspundeti iar daca o faceti o singura replica e suficienta, dar sa faceti poza instigarii sale si raspunsului vostru ( poza completa, cu ora si data ; nu de pe telefon) daca doriti sa nu fiti sanctionat, si sa raspundeti in timp util reclamatiei in cazul in care respectivul va face una. Daca cineva va spune 'mars' nu raspundeti prin ''ba idiotul drecu bagamias pula in ma-ta, cine esti tu sa imi spui asta?'. Incercati sa fiti cat mai diplomat! Aveti 24h sa aduceti dovada instigarii dupa ce a fost facuta reclamatia (verificati mereu /emails in joc, primiti acolo mesaj + pe chat, cand va este facuta reclamate). ATENTIE : se interzice raspunsul la instigare pe voicechat sau DM. Deci nu raspundeti unei instigarii pe voicechat sau cu DM!

Se considera instigare urmatoarele cuvinte : basit(ule), smardoiule, incapabilule, frustratule (in anumite pirivinte, ex : bai frustratule), tiganule), etc..

Nu se considera instigare cuvinte precum : interlopule, magnatule, mafiotule.

 

9.) Comportament NON-RP

image.png

ATENTIE : pentru [/q] la somatie se va acorda WARN si jail 60 de minute de acum inainte. Politstii au nevoie de o poza cat mai clara! De asemenea, cei care fac asta de 3 ori in intervalul de 2 ore, priemsc ban 7 zile fara discutii.

ATENTIE : DBul se sanctioneaza cu warn. Insa se poate da si jail 30 de minute pe langa.

ATENTIE : Folosirea Monsterului intr-un mod necorespunzator (urcarea pe masini in care sunt/nu sunt jucatori, uciderea jucatorilor cu monsterul, parcarea abuziva pentru blocarea traficului) se sanctioneaza cu suspend 20 de ore si se confisca Monsterul fara disctuii si fara inapoierea banilor pentru 120 de zile.

Se mai considera NON-RP si folosirea masinilor de joburi pentru a incurca jucatorii - ban 3 zile. Putem dispune si sanctiunea de banarea unde consideram cazul!

NEWS : Se va acorda warn + jail 30 de minute pentru cei care sunt somati si se ascund in hotel pentru ca cei din departamente sa nu ii poata prinde! Se va acorda warn + jail 30 minute si pentru cei care se ascund intentionat sub apa pentru a nu fi prinsi si care de altfel folosesc continu droguri pentru a nu murii. Cei care fac asta in apa, si sunt prinsi si a 2-a oara, risca ban 7 zile.

10.) RolePlay

image.png

Folosirea de limbaj vulgar pe [/me],  [/b], [/ooc] se sanctioneaza cu mute 30 de minute! 

11.) Regulament Rutier 

image.png

*la codul rutier o sa fie adaugata si casca obligatorie pentru biciclete si snowboarduri.*

Cand politia va suspenda carnetul puteti face o reclamatie pe rpg.g-stone.ro pe numele sau in maxim 1 zi de la producerea incidentului, in care sa cereti dovada pentru aplicarea unei anume sanctiuni. Aceasta va fi prezentata, in post, iar in cazul in care respectivul nu detine o dovada primeste FW la prima abatere, UNINVITE la a 2-a.

Se pot lua in calcul ca si dovezi pozele cu persoanele surprinse stationand/mergand pe contrasens, cat si filmarile. Nu vor primii sanctiune de contrasens cei care ocolesc un obstacol din drumul lor folosind celalalt sens de drum atata timp cat nu ii incurca ceilalati participanti la trafic.

Se iau in considerare ca si dovezi si pozele primite de la alti jucatori de catre un Politist ce nu au expirat ( nu sunt mai vechi de 1 zi) pentru a fi sanctionati respectivii. Se poate acorda o sanctiune de trafic rutier si mai tarziu de producerea faptei, dar nu mai tarziu de 24h de la producerea sa!

Refuzul de a da [/handsup] cand va este verut de politisti pentru a va duce la somarea voastra de 3 ori, si neconformarea aceasta la wanted. Politistul va venii dupa aceea in jail pentru a va lua cu forta carnetul. Daca nici acolo nu il lasa-ti sa o faca (dati /q pre exemplu), acesta va raporta la un admin si veti primii 4 ore de suspend, nu 2!

Adminii de level 2+ pot acorda suspend celor conduc neregulamentar in baza unor dovezi clare ce nu au expirat (nu a trecut o zi). Adminii pot acorda suspend pentru contrasens sau circulatia incorecta maxim 1 ora si il vor anunta pe respectivul ca detin o poza a acestei incalcari de regulament si sunt dispusi sa le ofera dovada  + rugamintea de a citii acest regulament.

 

12.) Factiunile & Liderii

Puteti devenii membrul unei factiuni sau chiar liderul acesteia, iar acest lucru va inseamna ca tot va trebuii sa respectati tot ce se regaeseste aici.

Membrii de factiuni nu au voie sa faca DM pe jucatori. Exceptie fac mafiotii care fac DM pe politisti. Liderii nu au voie sa faca deloc DM pe jucatori/politisti, cu exceptia celor din Mafii care au voie in limita bunului simt. Membrii de factiuni pasnice si Departamente ce vor fi prinsi facand DM vor fi sanctionati cu FW/Uninvite. 

Membrii de factiuni nu vor primii sanctiune la factiune daca primesc sanctiune pentru limbaj vulgar pe server. Vor primii sanctiune de limbaj la factiune doar daca este vorba de vulgaritate pe chatul factiunii, sau daca erau cu un vehicul al factiunii / duty, sau ofereau servicii ale factiunii jucatorilor.

Liderii nu au voie sa injure/ sa exprime vulgaritate fata de jucatorii de pe server si nici de proprii lor membrii! Cand membrul unei factiuni nu este multumit de o decizie luata de liderul sau pot face o reclamatie aici. Liderii trebuie sa se ocupe de reclamatiile membrilor lor facute pe panel si sa ii sanctioneze conform regulilor de joc! 

Mentiune Liderii pot face reclamatii celor din M.A.I. pentru a cere dovezile de trafic rutier sau diverse alte chestii in aceasta privinta.

13.) CODURILE & Warurile

Se interzice folosirea oricarui tip de cod pentru arme. Se permite schimbarea tintei sau a imaginii din hud a pumnului. 

Folosirea oricarui tip de cod pe server se va sanctiona cu BAN 30 de zile in prima faza daca jucatorul are level mai mare de 5. Adminul ce a acordat poza va acorda dovezile unui administrator mai mare si daca doreste, acesta poate marii banul la mai multe zile sau permanent in functie de gravitatea  situatiei. Prezenta de coduri de tip cleo/asi/etc in PC-ul vostru poate duce la ban 15 zile.

Mafiotiilor la waruri li se interzice folosirea de coduri! Daca acestia sunt prinsi folosindu-le la waruri primesc ban permanent.

Important ! Se interzice dupa terminarea warurilor ca membrii unei mafii cu sau fara lider sa isi bata joc de membrii alte mafii cu care au avut war. Se interzice sa mearga la HQ-ul altei mafii ca sa isi bata joc de ei. Se interzice pe [/pc] [/vc] sau [/wt] sa se aduca apostrofuri de genul ''ce slabi ati fost'' ''ha ha ha, v-am batut''. - sanctiune AV prima abatere, a 2-a abatere FW la factiune, in caz ca e vorba si de lider se va acorda LW/Demitere.

1. Când ești tras la teste TeamViewer (TW) ești obligat să prezinți datele (TeamViewer, AirMirror, Supremo, AnyDesk, AweSun, AirDroid, etc.) altfel vei fi sancționat cu ban permanent. 
2. Nu ai voie să ștergi istoricul browserului / descărcările. În caz contrar vei primii un avertisment (warn). 
3. Dacă conexiunea TeamViewer se închide în timpul controlului din vina playerului, va primii ban permanent. 
4. Nu aveți voie să aveți descărcat în calculator nici un fel de Cheat / Hack, în caz contrar veți fi sancționați cu ban 3 zile ca prim advertisment, urmat de ban 60 de zile, apoi permanent!
5. În caz de luați la mișto Inspectorul TW pe discord, mesaje, etc. Veți primii un avertisment (warn). 
6. În caz de spamați Inspectorul TW cu mesaje de genul " X are cheat, dai ban", veți primii un avertisment (warn), am aprecia dacă chiar s-ar spune sigur ca X are cheat și fără spam! 
7. Orice deconectare de pe joc înaintea testului TeamViewer sau în timpul lui este sancționată cu ban permanent.

8. C-bug - C-bug-ul se sanctioneaza cu WARN in cazul in care acesta este facut odata, iar in cazul in care un player face C-bug/C-shot in exces, acesta va fii sanctionat cu Ban 2 zile!

9. Conversații: Pentru orice fișier considerat cheat / hack (.cs, .exe) pentru SA:MP respectiv GreenStone aflat intr-o conversatie  (Discord/Skype) cu orice persoana va fi sancționată cu ban 60 de zile.

10.Pentru orice program de curatarea calculatorului (CCleaner, System Cleaner, IObit, CleanMyPc, Wise Registry Cleaner, JetClean, Auslogics Registry Cleaner, SlimCleaner, EasyCleaner, etc.) se pedepseste cu ban 14 de zile pentru inselatorie/ascundere urme TW (TeamViewer).

11.  Executarea de CMD (Command Prompt) inaintea testului TeamViewer se sanctioneaza cu ban 14 zile.''

12. Ca executarea de reg.exe (Registry Editor) inainte cu 30 de minute sau mai recent se baneaza cu ban 14 zile. 

13. Daca vei incalca timpul de 5 minute de acordarea datelor TW daca nu treci de 10 minute vei primii warn, daca nu le vei acorda nici in 10 minute vei primii ban pentru refuz tw.

14. Cei care sunt prinsi ca au accesat serverul prin alte metode decat cea a launcherului primesc ban permanent!

15. Sunt permise programele de Boost (precum Boost Driver 8), daca acestea nu au functia de a curata istoricul PC-ului. 


Orice admin de level 1 poate face teste de TW!  (Acestia au nevoie de aprobare)

Adminii si Helperii nu au voie sa faca parte din Mafii atat pe contul de admin/helper, cat nici pe conturile secundare.

14.) Ban escape

Se considera ban escape daca un jucator anume, banat permanent pe IP, se conecteaza la server de pe un alt cont nou, sau deja ce apartine unui jucator de pe server. Astfel, persoana in cauza, va primii ban pe IP, din nou, pe motiv ban escape, motivul de baza constituindu-l de fapt primul motiv pentru care a luat ban IP. Cei care primesc ban pe zile (1-90 de zile), daca fac sau se conecteaza pe un alt cont, nu se considera ban escape. In cazul celor banati pe IP, daca acestia primesc imprumut un cont al unui player de pe server, playerul in cauza trebuie sa stie ca risca banarea contului sau de la 14 pana la 90 de zile + restrictionari in factiuni/staff, confiscari de bunuri, etc..

15.) Dovezile pe panel

Se vor lua in calcul pentru solutionare reclamatiile de pe panel ce au dovezi clare, in care este vizibila ora si data, nu este taiat nimic din poza, cenzurat, etc.. Dovezile de pe telefon in anumite cazuri pot fi respinse.

Cei care injura pe panel in reclamatii primesc WARN la prima abatere, pe server. La a 2-a abatere primesc ban 3 zile.

In cazul unui post, in cazul in care recunoasteti anumite informatii despre problema pentru care ati facut post, acestea pot fi folosite impotriva dvs. ca si argumente, si trebuie sa va asumati responsabilitatea pentru tot ceea ce spune-ti, si sa nu mintiti! Dovezile de acest gen, sunt valabile si daca sunt pe discord, in cazul in care este clar ca respectivul cont va apartine, existand niste termenii si conditii ce nu sunt dezvaluite publicului pt a nu se abuza aiurea cu dovezi falsificate.

Majoritatea dovezilor au 48h inainte sa expire, daca trec 48h se considera expirate. Dovezile pentru inselatorii/tepe/reclama/afaceri-ilegale au un timp de cateva zile (in functie de gravitate, de la 3 zile pana la aproape o saptamana, insa poate fi marit).

Unele dovezi pot fi luate in considerare de pe telefon, pentru ca vor fi verificate in loguri!
 

16.) Conturi multiple

Se permit maxim 2 conturi detinute de catre o singura persoana pe un singur IP. Detinerea mai multor conturi pot conduce la banarea tuturor conturilor prin decizia administrativa a echipei staff. Cei ce detin 2 conturi si primesc sanctiune pe unul dintre conturile lor, risca sanctionarea ambelor conturi pentru orice sanctiune (mute/jail/suspend/ban/warn). Daca va faceti un cont cu nume vulgar la adresa unui jucator sau comunitatii, sau in general, riscati banarea contului principal.

In cazul fratilor/surorilor ce folosesc un singur PC/IP pentru conectarea pe server, pentru a nu exista probleme, luati legatura pe https://discord.g-stone.ro la Deus#9496. 

In cazul jucatorilor care se afla in aceeasi retea si au acelas IP si sunt mai mult de 2 persoane per un IP si nu se pot conecta toti in acelas timp, ii rugam sa deschida un ticket pe https://panel.g-stone.ro !

17.) Inselatoria cu skinuri/masini de politie

In cazul celor care folosesc skinuri din crateuri/cumparate de la jucatori care sunt caractere de politie (jandarm de fapt) sau motorul HPV ce se poate castiga din VEH CRATE, sau orice altceva, ce consta in pretinderea falsa ca sunteti politist si de fapt nu sunteti, riscati sa ramaneti fara bun pe cont (skin, hpv) sau chiar warn/ban.

18.) Injurii / amenintari la adresa Staffului 

In cazul injuraturilor si amenintarilor la adresa celor din staff se acorda in functie de gravitate fie 120-240 de minute  MUTE la prima abatere ( daca adminul/helperul considera ca poate respectivul a adresat injuriile din pricina unor emotii negative, ori banarea contului intre 3-7 zile (tot la prima abatere). Se permit aceste sanctiuni doar la adresarile scrise/verbale precum : esti prost, muistule, nu stii sa faci nimic, vai de tine. In cazul unor evenimente de injurii/amenintari exagerate, sanctiunile pot fi aspre de la prima abatere.

Helperii si Adminii vor avea mereu dovezi legate de aceste sanctiuni. Puteti face o cerere de unban in cazul injuriilor la adresa staffului, iar daca acestia va iarta, puteti primii unban, insa la a 2-a abetere banul nu va mai fi scos deloc si va fi permanent.

'Nob' nu se considera injuratura/amenintare. ''las ca iti fac eu post si iei remove'' - nu se considera amenintare.

Amenintare se considera atunci cand apar fraze de genul ''te omor'' ''vin dupa tine'' sau daca ameninta cu bataia pe membrul staff respectiv sau membrii ai familiei sale. Pentru asta se acorda ban permanent din prima abatere.

 

 

19.) Discordul si serverul

Discordul serverului nu are nicio legatura cu serverul in sine in ce priveste anumite aspecte. In anumite pirivinte, in cazul jignirii personalului staff, daca echipa staff aduce la cunostiinta Conducerii ca un anume jucator a adus ori la adresa echipei (unuia sau mai multi membrii ai echipei staff) se poate sanctiona respectivul prin banarea contului acestuia 3 zile prima abatere, 7 zile a 2-a abatere, ban permanent la cea de a 3-a abatere. Acest lucru poate fi facut NUMAI si NUMAI prin decizia conducerii. In majoritatea cazurilor, orice injurii, jignirii si orice lucru spus/lasat de inteles la adresa unui jucator ce ii afecteaza acestuia imaginea sau care il instiga, il jigneste, va fi sanctionat cu WARN/BAN pe discord.

20.) Eventurile false/stupide

Se interzic eventurile pe chaturi publice care au ca scop inducerea in eroare a jucatorilor sau chiar eventuri inselatoare. Cei care induc in eroare cu eventuri de tipul ''primul care da [/q] primeste x bun'' (sau care iasa de pe server, sau orice altceva ce are ca scop pentru a castiga parasirea serverului) se sanctioneaza cu warn la prima abatere, urmat de ban 3 zile la 2-a, 7 la a 3-a, permanent in cele din urma. Pentru cei care fac eventuri ce au ca scop ca un anume numar de jucatori (sau chiar unul) sa incalce regulile jocului, va fi sanctionat cu ban 3 zile. (ex : cine ia mute, cine ia jail, cine ia suspend, cine ia ban - primeste x bun). In cele din urma, se poate acorda ban permanent pentru un asemenea tip de event fals/stupid.

Pentru eventurile in care exista dovezi clare ce dovedesc ca initiatorul eventului nu a acordat premiul, acesta va fi sanctionat cu WARN! Atentie, dovezile in acest caz trebuiesc sa fie foarte clare si se admit numai poze/videouri filmate corespunzator si clar. Validarea acestor poze se face de catre Conducerea Echipei Administrative.

Se interzic eventurile pe [/ad] - se acorda mute 10 minute prima oara, warn a 2-a oara, ban 3 zile a 3-a oara, urmat de ban 15 zile de fiecare data. Cei care fac eventuri prin alte mijloace si nu sunt eventuri oficiale ale STAFF-ului, raspund si au obligatia sa acorde premiul corect castigatorului, daca nu se face acest lucru, se poate acorda ban 3 zile pentru acest lucru'.

Se vor solutiona eventuri la care nu s-a acordat corect premiul doar daca exista dovezi clare in acest sens (video/poza), nu se admit martori.

 

21.) Reclamatii impotriva echipei administrative

Se considera ca liderii, helperii & adminii sunt membrii ai echipei administrative a serverului. Acestia prin actiunile si activitatea pe care o desfasoara, reprezinta o importanta imagine a serverului data jucatorilor. Liderii au un regulament clar ce trebuie respectat! Helperii au un regulament clar ce trebuie respectat! Adminii au un regulmanet clar ce trebuie respectat. Vor exista posibilitati ca in unele cazuri respectivii sa incalce fara cunostiinta (sau poate cu) anumite reguli, iar oricine care are dovezi in acest sens poate lasa o reclamatie respectivului anonimat chiar aici (apasa click) .  Respectiva reclamatie trebuie sa continta dovezi clare (poze/video) si o descriere logica si corecta a evenimentului in cauza. Pot aparea si greseli din partea celor ce fac parte din echipa administrativa, ce nu pot fi vazute de conducere, dar cu ajutorul membrilor comunitatii, aceste greseli pot fi indetificate si solutionate. Prin implicarea fiecaruia se poate construii o comunitate in care problemele se rezolva, pentru ca orice problema rezolvata reprezinta un pas mai departe spre prosperitate. 

22.) Injuriile la adresa serverului/comunitatii

Injuriile la adresa serverului se pedepsesc cu mute de 240 de minute la prima abatere, ban 7 zile + mute 240 de minute la a 2-a, si ban permanent a 3-a oara.

Se considera injurii la adresa serverului urmatoarele : ''sa imi bag pula in el de server'' ''fututi mortii ma-tii de server'' ''bag pl in el de server'' ''ma pis pe el de server'' ''ce server de cacat''. Se ia in considerare si prescurtarile ca : pl, sv, fmm, kkt, kk, plm, pzd, etc..

23.) [/vc] & [/pc] & [/wt] 

Acestea simt chaturi ale utilizatorilor VIP/VIP+ si Premium Account. Se interzice pe aceste chaturi : instigarea, limbajul vulgar, reclama, anunturile cu vanzari/cumparari. 

Se acorda mute 5 minute pentru orice anunt de tipul vanzare/cumparare pe acest chat. Se acorda mute 15 minute pentru cei care cersesc bani/bunuri pe [/vc] & [/pc] cu motiv 'cersetorie [/pc]/[/vc]' . Adminii vor verifica in [/lp] sa vada cate mute-uri aveti de acest gen. La fiecare abatere, primiti + 5 minute de mute. Deja la 4 tentative se acorda warn, iar la 3/3 warn aveti banned. Se interzice cersitul si pe [/wt], aplicabila aceasi sanctiune!

ex de afaceri : ''vand masina/casa/biz/etc'' ; ''cumpara cineva casa/masina/biz/etc ? '' 

24.) Vanzarea contului/bunurilor

Vanzarea de bunuri de pe cont se sanctioneaza cu ban 90 de zile + se poate confisca toata averea. Vanzarea contului se sanctioneaza cu ban permanent. Se poate acorda insa ban permanent si pentru vanzare bunuri.

25.) Wanted & RP

Jucatorii ce au wanted pentru rob sau alte infractiuni nu mai pot face RolePlay. Daca acestia vor incerca sa faca roleplay vor fi fie ucisi/arestati. Cei care au wanted si se folosesc de diverse buguri pentru a nu fi prinsi, risca warn! De asemenea, cei care cer respawn/heal pe [/report] avand wanted, risca si ei warn, insa prima oara primesc un advertisment!

Este strict interzis sa fie cerut respawn daca aveti wanted. Daca faceti acest lucru in repetate randuri sau daca incepeti sa fiti agresivi fata de adminul care va spune ca nu va acorda respawn pentru ca aveti wanted, riscati in prima faza jail 5 minute cu motivul 'cerere respawn cu wanted', iar in cazuri grave/in cele din urma, se acorda chiar WARN, cu acelas motiv.

Folosirea de buguri (sau nu) pentru a se ascunde in anumite case/bizuri/erori de cladiri, cu wanted, se va pedepsii prin Advertisment, iar Stafful poate scoate persoana respectiva din cladirea/textura respectiva.

Departamentele pot solicita pentru cei aflati pe apa, unui admin, o barca pentru cei ce sunt cu wanted si se afla pe apa. In unele cazuri, cei cu wanted pe apa/in apa, daca nu pot fi ucisi din cauza unui bug de programare al mapei, pot primii kick!

 

26.) RolePlay Vama

Exista 2 vame unde jucatorii pot fi opriti uneori de catre cei din cadrul M.A.I./Jandarmerie/M.A.p.N pentru diverse controale. In cazul in care un jucator refuza sa fie controlat, va fi somat de 3 ori, iar daca nu raspunde somtiilor (fie sa dea /handsup, fie sa coboare din masina) va primii wanted pentru neconformare ordin si kill instant. Cei din cadrul departamentelor au nevoie de dovada ca respectivul nu a raspuns somatiilor date. Incercati la vame sa raspundeti cat mai roleplay, cu [/me] si [/b]. In cazul in care nu stiti prea bine, va puteti comporta normal, insa va rugam sa invatati pe parcurs cum se folosesc comenzile.

27.) Distribuirea de informatii false

Se interzice distribuirea de inforamtii false ce au ca si principal scop sa produca panica unuia sau mai multor jucatori. Aceste inforamtii se sanctioneaza cu mute 30 de minute sau warn pe motiv 'informatii false', si va recomandam sa nu faceti acest lucru, deoarece nu este tocmai ok sa informati gresit jucatori, pentru ca nici voua nu va place sa primiti informatii false, asa cum nici celor din jurul lor. Tot odata, informatiile false pot sa duca la conflicte, incalcari de regulament, nervi, si multe altele. In anumite cazuri se poate lua in calcul banarea intre 3 si 30 de zile a contului, pentru distribuirea de inforamtii false unui numar mare de jucatori, sau chiar banarea permanenta. Inforamtii false pot fi considerate urmatoarele : anunturi despre server care nu au fost facute in mod oficial, dar care sunt imprastiate jucatorilor pe discord/server, indifierent de chat (chiar si /c) ; inducerea in eroare a jucatorilor in privinta modului de operare/folosire al unor comenzi ; inducerea in eroare cu informatii false despre anumiti jucatori ; inducerea in eroare in privinta indentitatii unui jucator ; inducerea un eroare a jucatorilor in privinta unui jucator la care ii este atribuita eticheta de membru staff, insa acesta nu este. 

28.) Linkuri pe joc

Sunt interzise punerea de linkuri pe chaturile publice catre siteuri necunoscute. Se permit linkurile ce tin de GreenStone, dar si alte linkuri printre care cele de la Facebook/YouTube/instagram. Restul linkurilor ce sunt postate vor fi sanctionate cu warn! Linkurile de site-uri porno, se sanctioneaza cu ban 3 zile. Sanctiuni pot fi acordate si in cazul altor tipuri de chaturi, nu neaparat publice. De asemenea, daca linkul postat e suspect/verificat ca keylogger, contul ce l-a postat va fi banat permanent.

 

29.) Cersitul oriunde - interzis

Se interzice cersitul oriunde pe chaturi publice inclusiv chatul normal de comunicare. Acest lucru se va sanctiona cu 5 minute de mute in prima faza. Daca respectivul acumuleaza un numar semnificativ de mute-uri pe aceasta sanctiune de cersetorie, va fi sanctionat cu jail 30 de minute. Nu se sanctioneaza pe chaturi precum [/c] sau [/f] (la factiuni ramane la algerea conducerii daca interzice acest lucru si sanctioneaza in interiorul structurii sale). Se considera cersit : ''da si mie 5k'' ''pls 5k''. Daca va doriti sa aveti bani, munciti pentru ei! Legat de ideea de imprumut, prin ''ai sa imi dai si mie 10kk?'' sau ceva asemanator, riscati sa se considere si acest lucru ca si cersetorie in cazul in care se face reclamatie. NU RECOMANDAM SA ACORDATI IMPRUMUTURI! DACA NU VA SUNT RETURNATI BANII, E RISCUL VOSTRU SI NU VA VOM AJUTA IN RECUPERAREA LOR!  Cei care se afla la DelaerShip, Hotel, Primarie, CNN, Vama, si sunt prinsi ca cersesc, sunt sanctionati direct. Motivul de mute va fi : ''cersit zona publica''. Si vor primii un PM din partea celui care acorda mute-ul cu ''Salutare! Imi pare rau, dar se interzice cersitul. Daca doresti sa faci bani, poti chiar tu sa ii faci, la [/jobs]'. Este valabil pentru orice bun cersit : masini, casa, biz, bani. NU se va acorda sanctiune de cersit pentru cei care cer sa fie bagati in clanuri. Se considera strict doar pentru obtinerea unor bunuri. RP-urile de cersit sunt interzise! De la 4 muteuri pentru cersit, se acorda la fiecare abatere, doar jail de 15 minute fara mute!

30.) MouseFix & tinta/schimbari HUD

Sunt permise schimbarile la HUD, mai exact a pictogramelor armelor/pumnului, cat si schimbarea tintei pe joc. In acest moment, adaugarea MouseFix este interzisa. Legat de MosueFix, detalii pe viitor in vederea aprobarii sale pot fi gasite aici :

 

31.) Interdictii

Conducerea serverului poate decide aplicarea de interdictii cu diverse motive de suspendare/banare a contului (spre ex : comportament) daca se considera ca un anume jucator prezinta un comportament deloc acceptabil comunitatii serverului. Interdictiile sunt permanente, si nu pe o perioada de timp, si in mare sunt atribuite persoanelor care incalca in mod repetate acest regulament, sau care prezinta un comportament toxic.

32.) Reclama

Nu incurajam jucatorii nostri sa mearga pe alte servere/comunitatii de SAMP unde sa faca reclama in favoarea noastra si vom condamna mereu aceste tipuri de comportamente dezgustatoare! Cei care fac un asemenea lucru pot fi sanctionati chiar cu WARN/BAN! Cei care insa fac reclama pe serverul nostru, primesc pentru un cont mai mic de level 5 ban permanent, iar pentru conturile de level 5+ (inclusiv 5) ban 90 de zile. Trebuie sa constientizati ca in anumite cazuri putem acorda BAN PERMANENT, iar aceasta conditie poate fi aplicata in 90% din cazuri deoarece de obicei in sampul romanesc, reclama se face intr-un mod toxic, cu spam.

33.) Dice-ul pe masini 

Incepand din 06.03.2021 orice reclamatie de teapa la dice pe masini,  va fi solutionata daca exista dovezi clare. Astfel,  daca exista Screen/Video conform caruia X joaca cu Y dice normal, dar acestia pun la bataie o masina unul de fiecare, iar cel care pierde refuza sa o acorde (sa zicem ca Y pierde si trebuie sa ii dea lui X masina), X va putea sa ii faca reclamatie in care daca doreste o rezolvare a acestei probleme va trebuii sa prezinte dovada facuta de pe PC (se accepta si de pe telefon, pentru ca  vom face verificarea in chatlogul serverului, insa riscati sa fiti sanctionati la un moment dat daca veniti doar cu astfel de dovezi) in care sa se arate clar ca cei 2 faceau dice pe masini, implicit si numele celor 2 masini. Refuzul acordarii uneia sau a mai multor masini in urma dice-ului pe ele, constituie inselatorie, si se va sanctiona cu ban 7/14 zile + masina va fi luata iar contul va primii restrictie de a mai putea juca DICE daca este nevoie. Daca acorda masina dupa ce le-a fost facuta reclamatie ca au refuzat sa o dea, acestia scapa cu un warn! 

Daca X joaca cu Y dice, iar X ia de la Y o masina, pe care apoi Y o pierde si trebuie sa o dea inapoi lui X, iar Y refuza, si el vinde masina pentru a scapa de ea, iar X ii face reclamatie de inselatorie la dice, Y va fi banat permanent. 

Am luat aceasta decizie deoarece observam o nesimtire in crestere din partea unor jucatori ce promit ca se tin de cuvant in anumite privinte, dar se dovedesc a fi niste mincinosi! Multi jucatori isi pierd increderea unii in altii din aceasta cauza, astfel au fost necesare gasirea de solutii. Dovezile SUNT STRICT NECESARE! Daca nu veniti cu nicio dovada, inseamna ca pur si simplu nu va interesat, si nu va vom acorda support pentru rezolvarea/solutionrea situatiei.

34.) NON-RP Monster Car

NON-RP-ul cu Monsterul este o actiune foarte grava ce poate duce la sanctiuni aspre daca se indeplinesc cerintele prezente mai jos. Acest tip de actiune non-rp presupune utilizarea unui Monster (din cele disponibile pe server) cu care un anume jucator urca pe masinile altor jucatori (orice tip de masina, fie si bike/scuter/motor/elicopter) sau pe caracterele jucatorilor in sine. Fie ca il bubuie pe respectivul sau nu, aceasta actiune, de urcare cu monsterul peste jucatori aflati sau nu in vehicule, se va considera non-rp.

Sanctiunea in prima faza consta in 20 de ore de suspendare a licentei de condus, urmata de confiscarea monsterului fara a mai primii dezbagubiri pentru acesta. Se poate insa, de la bun inceput, confisca monsterul daca mai multi jucatori raporteaza clar cu dovezi, non-rpul unui jucator cu monsterul. 

Din cauza unui antecedent din trecut, in care un jucator i-a fost inscenat cum ca ar fi calcat cu monsterul pe un alt jucator (jucatorul X a intrat cu o masina sub monster intentionat si a facut poza cum ca jucatorul Y din monster l-ar fi calcat), am decis de acum sa sanctionam doar dovezile care sunt video (fie si de pe telefon daca in baza unor termeni si conditii), ce prezinta cum monsterul urca peste jucatorii respectivi.  Se acorda sanctiuni in cazul in care un jucator recunoaste ca a facut o anumita actiune cu monsterul. In cazul in care exista mai multi jucatori ce prezinta o anumita incredere, care raporteaza actiuni non-rp ale unui jucator cu monsterul, se pot lua sanctiuni.

Daca monsterul nu apartine jucatorului in cauza, proprietarul poate fi sanctionat si el foarte aspru, daca nu are grija de bunurile sale. Va recomandam daca aveti un Monster, sa nu lasa-ti key-le altor jucatori, sa nu il lasa-ti deschis, sa nu il lasa-ti spawnat daca nu il folositi!

35.) Relatia cu departamentele

Jucatorii trebuie sa cunoasca faptul ca, membrii de departament sunt cei care se ocupa cu bunastarea societatii de pe server, atat in trafic, cat si in alte aspecte. Cand acestia sunt somati, de catre membrii de departament, trebuie sa se conformeze somatiilor, iar in caz contrar, acestia vor fi pusi in urmarire, si arestati (kill). Exista mandate de arestare cu drept, in care li se permite jucatorilor sa se predea, si fara drept (kill direct). Actiunile ce se considera infractiuni, le avesti listate mai jos :

image.png

Nu sunt necesare explicatii ale actiunilor in sine, avand in vedere ca asa cum e prezentat in poza, sunt foarte clar din numele lor, ce inseamna fiecare!

36.) Altele

Conducerea serverului poate decide sanctiuni mai aspre pentru oricare din actiunile de mai sus, sau pentru actiuni care poate nu sunt prevazute mai sus dar care afecteaza imaginea serverului, staffului, jucatorilor. Nu ne plac persoanele care nu sunt capabile de conversatie cu argumente, ce sunt toxice si se considera buricul pamantului. Incercati sa va detasati de tiparele clasice ce au fost impuse acestui joc de mentalitatile anterioare, si evitati sa credeti in chestii precum ''nu fac post, ca nu am nimic cu el'' dar in acelas timp sa fiti suparati  de comportamentul/activitatea unui jucator. 

De asemenea, e important sa intelegeti ca ceea ce este prezent mai sus, se updateaza constant pentru ca mereu pot aparea lucruri ce nu au fost definite total in regulament, si persoane care vor incerca sa scape de sanctiuni pe simplul motiv ca nu era prezent in regulament o regula ce sa le interzisa sa faca un anume lucru. Este interzis, oricarui jucator, atat staff cat si non-staff, atat lider cat si non-lider, atat membru de factiune cat si jucator fara factiune, cat si jucator cu clan sau fara clan, sa caute pentru respingerea unor sanctiuni, motivul precum ca nu se afla in regulament detaliat/clar, incalcarea comisa. 

Unele reclamatii in privinta dovezilor si a regulilor incalcate (sau nu) pot fi interpretabile si se pot impune sanctiuni diferite, sau se poate a nu se impune vreo sanctiune anume.

 

De asemenea, foarte important, de acum toti cei care primesc multiple sanctiuni intr-un scurt timp, si sunt considerati a fi toxici ca si jucatori, vor fi banati permanent. Va acordam advertismentul in privinta asta, va dam sansa de a va schimba, insa daca nu va pasa, ne pare rau, nu aveti ce juca pe server. 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...