Jump to content
 • SA:MP
  SA:MP
  Only Launcher

  Owner

  GreenStone Community

Regulament Server


Deus
 Share

Recommended Posts

(1) INTRODUCERE REGULAMENT

Quote

 

Acesta este regulamentul general al serverului GreenStone! Tot ce se gaseste in el se aplica tuturor celor care au cont indiferent cine sunt, indiferent ce au, indiferent daca proprietarul contului este sau nu pe cont. Atunci cand faceti contul vi se cere acceptarea acestui regulament, nu puteti face cont daca nu ati acceptat termenii si conditiile prevazute mai jos. Astfel prin acceptul acela va angajati sa respectati tot ce se afla mai jos. Regulamentul a fost creat pe principiul respectului, bunului simt si pentru o buna intelegere intre jucatorii serverului.

Sanctiunile nu trebuiesc a fi considerate ceva rau! Acestea au ca si principal scop atragerea atentiei asupra unor greseli in scopul indreptarii lor. In mare, 80% din ceea ce este prezent mai jos, sunt reguli universale ale SAMP-ului (adica se aplica pe orice server) iar scuze ca 'nu stiam asta' sunt greu de crezut daca esti jucator de SAMP de ceva timp. Nu este un regulament care sa interzica sa fii un jucator bun, care sa vorbeasca frumos si sa se joace in buna voie, ci chiar in acest scop este creat. Nu toleram injuriile, vulgaritatiile, instigariile, comportamentele imature, DM-ul, non-rpul si multe alte chestii, prezente mai jos. 

 

RolePlayurile sunt niste actiuni ce simuleaza anumite activitati din realitate. Serverul nu este un server de full RP, si nici Hard RP, fiind un mixt intre RP si RPG, insa se impun in cazul celor care doresc sa faca RolePlay urmatoarele reguli :

1.) Se interzic RolePlayurile cu arme! Nu se considera deloc RolePlay daca incepeti sa trageti cu arma in jucatori. In caz ca o faceti in zone aglomerate sau daca primiti reclamatie, veti fi sanctionati pentru DM.

2.) Se interzic RolePlayurile in care se face DM cu masina. Prin DM cu masina, facem referinta la cei care intra cu masina in masiniile altor jucatori, sau chiar dau cu masina peste caracterele altor jucatori. Acele actiuni nu sunt considerate a fi RolePlayuri, si vor fi sanctionate.

3.) Folosirea unui limbaj vulgar nu este RolePlay. Cuvintele vulgare, sau injurii, jigniri, sau acte de rasism, nu sunt considerate a fi RolePlay. Cei care vor folosii ca si scuza pentru aceste actiuni, ca a fost un roleplay, vor fi sanctionati! [exceptie : membrii de mafie]

4.) Furtul de bunuri de la alti jucator, nu este considerat a fi RolePlay. Daca furati diverse bunuri prin inselatorie, de la anumiti jucatori, fie cu [/trade] sau fara, si pretindeti ca ati facut-o in mod RolePlay, veti fi sanctionati conform mai sus. Inselatoria nu este un RolePlay!

5.) Jefuirea baniilor unui jucatori, obligarea de a acorda transfer bancar sau [/pay] - nu sunt considerate actiuni RolePlay! Vor fi sanctionate prin decizia conducerii. Exceptie : Mafia Rusa.

Nu incurajam fake-rpul (pretinderea ca un anume bun va apartine, spre exemplu : ''aceasta e afacerea  mea'' - cand de fapt, acel biz este al altcuiva.)

Jucatorii ce au wanted pentru rob sau alte infractiuni nu mai pot face RolePlay. Daca acestia vor incerca sa faca roleplay vor fi fie ucisi/arestati. Cei care au wanted si se folosesc de diverse buguri pentru a nu fi prinsi, risca warn! De asemenea, cei care cer respawn/heal pe [/report] avand wanted, risca si ei warn, insa prima oara primesc un advertisment!

(2) RESPONSABILITATE & COMPORTAMENT

Quote

Fiecare jucator trebuie sa cunoasca urmatorul lucru :  Daca acesta, nu isi va asuma responsabilitatea pentru ceea ce face pe contul sau, sau pe alte conturi pe care are acces, sau nu isi va asuma responsabilitatea in baza unor termeni ce sunt clar aici prezentati, risca sa fie sanctionat. Toti cei care nu isi asuma responsabilitatea pentru o actiune a lor in baza careia sunt sanctionati, vor primii ban intre 3 si 90 de zile. Nu stam sa ascultam plangaciosi care au fost sanctionati pe dovezi si reguli clare, cum lor nu le place regulamentul. Daca nu va place, si doriti sa incalcati reguli, aveti optiunea de a nu mai juca. Comportamentul este foarte important! Nu permitem jucatoriilor sa manifeste un comportament imatur, asa cum se intalneste mai peste tot pe serverele de SAMP. Celor de o varsta mai frageda, le recomandam sa joace cu mare atentie dupa ce au citit tot ce se afla aici, dupa ce au acceptat, si dupa ce si-au promis, lor, ca vor respecta termenii si conditiile noastre, prevazute in acest regulament! Varsta minima recomandata ar fi de minim 12 ani, deoarece mare parte din jucatorii de SAMP sub 12 ani au dificultati de intelegere a reguliilor de joc si nu inteleg principii simple de buna functionare a unei comunitati in mediul online. 

(3) NUMELE LA CONT

Quote

Fiecare cont inregistrat are nevoie de un nume care trebuie sa fie civilizat si sa nu instige/supere jucatori sau sa fie vulgar. Numele  contului ce aduce o jignire asupra unui anume jucator primeste ban permanent. Numele care sunt vulgare prin continerea unui cuvant precum 'pula' sau 'coi' pot fi banate permanent fara niciun advertisment. Alegeti-va numele corect si asumati-va responsabilitatea pentru el in cazul in care ati incalcat regulile si sunteti sanctionat. De asemenea, numele nu poate fi schimbat de catre administratie daca doriti un nume care este deja luat. Nu vom face asta, primul venit este primul servit! Se interzice si luarea de nume asemanatoare precum 'Deus' ; 'R0cku' ; 'Vexo' (cu punct, sau altfel)- ban permanent pe motiv 'furt indentitate'. Daca v-ati schimbat numele si cineva va ia numele anterior, nu va vom ajuta in recuperarea numelui anterior. Si alte nume sunt rezervate.

(4) SECURITATE CONT

Quote

 

Fiecare jucator raspunde pentru contul sau avut in proprietate. In cazul in care cineva va sparge contul si au fost facute diverse incalcari de regulament (dm/injurii/etc) se vor acorda sanctiuni indiferent de cine este pe cont. Acest aspect nu ne intereseaza avand in vedere ca dispuneti de o securitate buna : parola cu caractere mici/mari, simbol si numere - obligatorie, posibilitatea de a va pune cod PIN la cont prin comanda [/addpin]. Daca va puneti parola usoara (numele este Madalin iar parola este Madalin123@), iar contul este spart, dvs. sunteti de vina pentru ca nu ati pus o parola mai puternica. Oricare din motivele urmatoare pot sta la spargerea conturilor, si sunteti obligati conform acestui regulament fie ca vreti sau nu, sa va asumati responsabilitatea : folosirea parolei pe mai multe servere, impartasirea parolei cu un alt(i) jucator(i), folosirea unor programe ce extrag date din computerul dvs, tentativele de afaceri ilegale (vanzare de bunuri) pe server, sau schmburi de averi intre servere. Informatii in privinta a ce adresa de mail are un anume cont, nu vor fi oferite jucatorilor ce fac astfel de solicitari, pentru ca sunt informatii confidentiale.

In cazul in care contul va este spart si mutata averea, sansele sunt de 99% sa nu va mai recuperati averea.

Cine detine emailul la cont, este de asemenea, si proprietarul acestuia!

Orice IP pe contul dvs. ce este IP al unui cont care a incalcat reguli pe serverul nostru va fii banat, implicit si contul, va recomandam sa nu intrati pe alte conturi sau sa dati contul vostru altor jucatori deoarece va supuneti unui risc mare ca respectivul sa faca prostii pe contul dvs. si implicit si contul dvs. sa fie tras la raspundere pentru adresa IP. De asemenea, cei care sunt frati si impart acelas PC/IP, trebuie sa stie ca daca unul dintre ei comite o incalcare grava de regulament, risca ca ambele conturi sa fie banate.

 

(5) CONTURI MULTIPLE

Quote

 

1.) Se permit maxim 5 conturi per IP dar se pot face exceptii daca pe respectivul IP exista 2 sau mai multe persoane care joaca.
2.) Este posibil daca intrati pe conturile altor jucatori sa ramana in IP respectivul cont si astfel ca pe un cont sa apara mai multe conturi in IP, acest lucru nefiind neaparat o problema, dar trebuie sa fiti constienti de asta.
3.) Se permit maxim 5 conturi per IP in acelas timp conectate.
4.) Se interzice creearea de conturi in scop de framare a realizarilor. Sanctiune : inchiderea tuturor conturilor - va fi necesar un ticket pe discord.gg/greenstone pentru a va recupera conturile.
Se considera farmare a realizarilor urmatoarele elemente :
conturile au fost create special pentru a se face rapid pe ele realizariile de incepatori din [/realizari] dupa care voucherele, banii, skinurile obtinute sunt acordate prin [/trade] catre un alt cont.
tot pe baza ideei de mai sus, banii sunt acordati unui alt cont prin [/transfer], ori GEMSuri la clanuri prin depozitare, ori prin spamarea intrarii/iesirii la bizul respectivului.
Un singur caz e suficient si putem considera ca ati facut o farmare de realizari. Puteti avea 2 conturi sau mai multe pe care sa va faceti realizariile, dar nu aveti voie sa va transferati bunurile obtinute din realizari intre conturi.
5.) Depasirea a 10 conturi pe IP o sa fie semnalata cu email de avertisment si solicitrea de inchidere a 5 conturi dintre acestea. Neraspunsul la solicitare va conduce la blocarea/banarea tuturor conturilor.

Ne rezervam dreptul de a confisca bunuri obtinute in mod fraudulos, astfel aveti obligatia de a intreba conducerea daca anumite practici sunt permise.
Ne rezervam dreptul sa inchidem, banam conturi care incalca politiciile de joc.

6.) Se interzice de acum inainte celor care au mai multe conturi sa participe cu mai multe dintre ele la eventuri. Exemple de eventuri unde am vazut ca se practica asta : OX, Deagle. Cei care participa, odata reclamati ori indentificati de membrul staff ca participand cu mai multe conturi, primesc in prima faza o sesizare pe email (⁠ᴀᴠᴇʀᴛɪꜱᴍᴇɴᴛᴇ-ᴇᴍᴀɪʟ), la al 2-lea incident jucatorului in cauza ii se suspenda pe o perioada de 20-30 de zile contul/conturile multiple utilizate in event, si se aplica un warn asupra tuturor conturilor sale.

7.) Daca ati pierdut bonusul pe unul din conturile voastre, ori pe mai multe dintre ele, dar aveati deja unul sau mai multe conturi conectate pe care ati luat bonusul, nu veti primii pe cel pe care ati pierdut bonusul indiferent de motiv. Este suficient ca ati primit pe conturile care erau, daca nu s-a putut sa fie luat pe inca un cont aflat pentru conectare, asta este.

 

(6) RECUPERARE CONT

Quote

 

Pentru a va recupera parola la un cont pierdut, deschideti un ticket pe discord.gg/greenstone de resetare parola cont. Toate conturile au o adresa de mail, pe care va fi primit un mail de confirmare al resetarii de schimbare a parolei. Asa cum scrie mai sus, cine detine mailul pus la un cont, este proprietarul contului respectiv.

(7) DM [ARME/PUMNI] & GREENZONEURI

3 hit-uri cu pumnii minim / 1 hit cu arme

Quote

 

 • DM-ul este interzis pe server, iar sanctiuniile pot consta in jail 30 de minute, suspend 20-30 de ore la licenta de arme. Se interzice tragerea cu arma de catre orice jucator inafara celor din departamente aflati in misiune, in GREENZONEURI.  Daca ati tras in aceste zone in jucatori, veti primii jail 30 de minute si suspend 30 de ore la licenta de arme.  Tragerea in jucatori inafara GREENZONE se sanctioneaza cu jail 30 de minute si suspend 20 de ore la licenta de arme.
 • Tragerea cu orice arma de foc chiar daca nu in jucatori, e interzisa acolo unde in dreapta sub hud apare 'GREENZONE'. Acestea sunt zone unde nu dorim sa existe violenta de niciun tip intre jucatori.
 • Trasul cu arma in rotiile masinilor in care se afla jucatori (sau masini de job) se pedepseste cu suspend 30 de ore la licenta de arme, iar daca membrul respectiv face parte dintr-o factiune primeste si FW.  Exceptie  : cei din departamente dupa wanted sau mafioti.
 • Uciderea jucatoriilor cu o arma in timpul RP-urilor organizate se va sanctiona cu ban intre 7 si 30 de zile, iar daca un jucator e ucis sau atacat intr-un roleplay fara nicio rolare / legatura cu acel RP, risca 30 de minute de jail + warn !
 •  E intezis in aceste 'GREENZONE' sa trageti pana si in jucatorii de departament desi aici ati putea motiva ca exista GreenZone pana si la banca si cum ati putea sa va aparati la rob ? Ei bine, aveti voie sa trageti in membrii de departamente in greenzoneuri cu o singura exceptie, aceea sa fiti deja urmariti de politie, adica wanted. Vi se interzice sa trageti in greenzoneuri daca nu aveti wanted. Se aplica posibilitatea de a trage in membrii de departament in greenzone daca sunteti in vehicul cu cineva care are wanted si voi nu aveti. 
 • Ne rezervam dreptul de a emite avertismente pe email jucatoriilor care trag in GREENZONEuri fara sa raneasca pe cineva pe baza a cate gloante au tras. Daca s-a tras un singur glont, in aer, posibil sa aplicam un avertisment pe email, si daca se repeta si a 2-a oara atunci sa impunem o sanctiune, daca se intampla ca ambele sa fie intr-o perioada scurta de timp. Insa, jucatorii care vor trage mai multe gloante in GREENZONE, chiar daca nu in jucatori, vor fi sanctionati cu suspendarea licentei de arme pentru 5 ore. Se considera DM pe jucatori daca trageti in vehicule ale jucatoriilor, fie ca au sau nu o persoana in ele (fiind sanctiunea de DM clasica, jail si suspend).

(8) LIMBAJUL PE SERVER & SPAM

Quote

Limbaj vulgar se considera : injuriile, jignirIile, insultele, caterinca la adresa unei persoane, etc..

Injuriile la adresa serverului se pedepsesc cu ban permanent. 

Cei care vin cu scuze de genul ''pai si daca pentru asta se supara'' ; ''faceam si eu misto'' ; ''dar nu merit mute pentru asta, nu e jignire'' ; ''si daca asta e jignire, e clar'' primesc WARN pentru nesimtirea de care dau dovada spunand asta. Motivul warnului va fi chiar 'nesimtire'. Cum te poti socotii nevinovat daca il faci pe unul prost, sau daca il jignesti, il faci sa se simta rau, sau daca il instigi.

Astfel, orice injuratura la adresa unei persoane se sanctioneaza cu mute 30 de minute. 'Nob' sau orice forma de genul nu se considera injuratura, acesta inseamna 'incepator'. Orice incercare de evitare a sistemului de cenzura vulgara va fi sanctionata  ( ex : p.u.l.a. in m.a-t.a. ; ori alte exemple)! De asemenea, ''esti terminat'' se considera insulta si va fi sanctionata cu mute 30 de minute!

Vulgaritatea pe chatul factiunilor se sanctioneaza de catre lider cu FW/uninvite ( in functie de gravitate). La clanuri se sanctioneaza de catre liderul clanului si nu de catre echipa administrativa! 

Reclama la alte servere pe [/c] se sanctioneaza de catre Staff, iar daca liderul incurajeaza primeste si el BAN + stergerea clanului. 

Vulgaritatea pe [/me] si [/b] se sanctioneaza tot cu mute 30 de minute, spre ex : '/me isi baga pula in Gigel.' + warn.

Folosirea unor expresii pe [/me] sau [/b] ce au legatura cu pornografia sau organe genitale, se sanctioneaza cu mute 30 de minute si warn, iar in cel mai rau/extrem caz, ban  3 - 7 zile.

Spam : pentru spam se acorda mute 15 minute daca respectivul a pus mai mult de 2 randuri in mai putin de 60 secunde cu acelas text asemanator in proportie de 90%. Se acorda insa ban intre 7 si 30 de zile pentru spam masiv pe chaturi publice.

Spam Engine : se interzice spamul cu /engine (sau tasta 2) la orice tip de vehicul! Daca exista dovezi ca ati facut acest lucru, puteti fi sanctionati cu warn pentru fiecare abatere! Acest lucru se considera comportament non-rp. Dovezile pentru spam engine pot tine maxim 72 de ore, dupa nu mai sunt valabile. Se considera spam-engine, atunci cand afisati intetionat de mai mult de 5 ori mesajul de engine la masina. 

Rasismul, comportamentul misogin, xeneofob, antisemit, se pedepsesc aspru!

Hartuirea/defaimarea unui jucator pe server (dar si pe discord, in paralel cu server) se pedepseste cu ban 30 de zile. Se considera hartuire/defaimare folosirea oricaror tipuri de materiale false/reale ce sunt distribuite de un anumit jucator altor jucatori de pe server in care se pretinde ca un jucator/jucatoare este prezent in materialul respectiv si se ia in batjocora, aspectul sau.

REGULA  : Orice injurie sau jignire adresata unei persoane, unui jucator de pe server, unui jucator staff sau altor persoane legate de comunitate, prin diferite mijloace vizuale (precum [/vipname], [/carplate], etc) vor fi sanctionate, cu ban warn.

REGULA  : Afisarea informatiilor de caracter personal,  pe chaturi publice (wt/pc/vc) cum ar fi  numere de telefon, email-uri, card-uri, etc.., cu sau fara acordul persoanei respective va duce la sanctionarea persoanei respective cu warn.

REGULA  : In cazul celor care se ameninta reciproc, putem aplica warn ambelor parti,  si un advertisment verbal, ca vor fi banati daca conflictul lor cu amenintari continua. 

Se considera instigare daca incerci sa il faci pe un jucator sa te omoare/injure. Este interzis acest lucru si se pedepseste cu warn, orice tip de instigare pe langa sanctiunea conventionala in cazul injuraturilor (mute).

ATENTIE : evitati sa raspundeti unei instigarii din partea jucatorilor, si sa faceti poze pentru a-i inainta o reclamatie pe discord.gg/greenstone  la sectiunea 'support' > reclama un jucator .

Daca sunteti injurat de cineva incercati sa nu ii raspundeti iar daca o faceti o singura replica e suficienta pentru a fi si dvs. sanctionat.

 Daca cineva va spune 'mars' nu raspundeti prin ''ba idiotul drecu bagamias pula in ma-ta, cine esti tu sa imi spui asta?' - incercati sa fiti cat mai diplomat! Aveti 72h sa aduceti dovada instigarii dupa ce a fost facuta reclamatia (verificati mereu /emails in joc, primiti acolo mesaj + pe chat, cand va este facuta reclamate). ATENTIE : se interzice raspunsul la instigare pe voicechat sau DM. Deci nu raspundeti unei instigarii pe voicechat sau cu DM!

Se considera instigare urmatoarele cuvinte : basit(ule), smardoiule, incapabilule, frustratule (in anumite pirivinte, ex : bai frustratule), tiganule), etc..

Nu se considera instigare cuvinte precum : interlopule, magnatule, mafiotule.

ATENTIE : Cenzura cu context se sanctioneaza. Cenzura fara context cenzurata automat de server/jucator nu se sanctioneaza. Exemple :

Cenzura context : sa imi bag **** in tine (se sanctioneaza)

Cenzura fara context : **** (nu se sanctioneaza) - dar sa fie doar respectivele stelute, atat, 

Cenzura ce se sanctioneaza : ''bag '' ''pl''  in '' ****'' - toate scrise separat, in mai multe randuri - se sanctioneaza

Cenzura de tip : ''mu*e'' - se sanctioneaza.

 

(9) VOICECHAT

Quote

 

Puteti folosii voicechat numai de la level 7+. 
Daca aveti in [/mylp] 10
mute-uri ce sunt legate de limbajul pe voicechat, va putem oprii microfonul pentru 30 de zile/permanent.
Meniul Voice-Chat se acceseaza din F11 (la laptopuri dati Fn+F11) unde aveti setari esentiale voicechatului + blacklist.
Daca cineva va deranjeaza, cu limbaj/insulte, il adaugati in blacklist.


Prin folosirea voicechat, accepti sa respecti termenii si conditiile de mai jos!
- nu voi injura/insulta pe voicechat jucatorii [
MUTE 120-420 de minute]
- nu voi face misto/caterinca pe voicechat de jucatorii fara acordul lor [
MUTE 120 de minute + warn]
- nu voi sufla in microfon cand vorbesc cu cineva pe voicechat[
BAN 3 zile]
- nu voi urla pe voicechat la jucatori [
BAN 1 zi]
- nu voi pune materiale pornografice pe voicehcat [
ban 7 zile].
- nu voi face misto/scandal de tonul/tipul de voce al altor jucatori [
ban 1 zi]
- nu voi injura in zona DealerShip, Spawn, Hotel, Primarie, CNN. [
ban 3 zile
- nu voi cersii la jucatori bunuri pe voicechat (ex : da si mie x bani ) [
WARN la fiecare abatere]
- nu voi incurca factiunile in RolePlay-urile lor prin voicechat [
blacklist factions + mute 300 de minute]
- nu voi adauga pe blacklist jucatori ai STAFFului ca sa ii ignor cand imi atrag atentia cu privire la ceva [
BAN 7 zile]
- nu voi incerca sa produc probleme serverului/comunitatii prin voicechat [
BAN PERMANENT]
- nu voi trage la raspundere stafful daca nu acorda
mute cuiva care ma jignit dupa ce am refuzat sa ii dau blacklist [Ban 7 zile]
- nu voi fi nepoliticos cu jucatorii ce par mai maturi decat mine si voi oferii tuturor respect [
BAN 3 zile]

- nu voi face dedicatii muzicale [120 de minute mute + warn]

[IMPORTANT]
- evitati sa faceti afacerile pe voicechat daca nu puteti filma/inregistra cu PC-ul.
 *INREGISTRARIILE CU TELEFONUL CE NU SUNT CLARE SI NU ARATA DATA/ORA si numele, nu se ia in considerare *.
- Daca un jucator va injura/jigneste puteti foarte usor sa apasa-ti F11 - BlackList, si il adaugati acolo.
 *Astfel, nu veti mai avea probleme cu el. Adminii va pot sugera sa faceti asta si trebuie sa respectati acest lucru!
- in anumite cazuri, puteti primii o anumita sanctiune (ex. :
mute) iar aceasta sa fie modificata (spre exemplu in ban).

 

(10) DESPRE AFACERI

Quote

 

Se considera afacere ilegala vanzarea de bunuri pe serverul nostru, sau schimburi intre bunuri de la noi cu bunuri de pe alte servere. Se sanctioneaza cu ban permanent fara posibilitatea de UNBAN.

 

Inselatoria este interzisa si se pedepseste cu ban  pentru orice tip de inselatorie. Pentru ca dovezile de inselatorie sa fie luate in considerare e nevoie de dovezi (poze/video) clare in care sa fie prezentata si descrierea afacerii pe chat ( de ex cum Gigel spune ca daca ii dai masina, iti va pune nos, dupa care ti-o da inapoi).

In cazul in care respectivul se rasgandeste si doreste sa inapoieze bunul, va scapa doar cu warn, nu banned! Daca un jucator are 2 tentative de inselatorie, va primii ban permanent pe server. Puteti fi iertat cu un ban de 14 zile (sau warn in cel mai bun caz daca inapoiati), dar  a 2-a oara e deja prea mult, si se acorda ban permanent.

REGULA  : Daca bunurile obtinute in urma inselatoriei dispar de pe cont, banul este permanent. In cazul in care v-ati mai si batut joc de cel pe care l-ati inselat, banul poate fi permanent.

REGULA   : Datoriile / imprumuturile in care nu mai sunt acordati banii nu vor fi solutionate. Acceptati pentru tradeuri sa va fie acordata intreaga suma de bani odata, ori daca este cazul unor sume mai mari, in mai multe tradeuri consecutive. Nu acordati imprumuturi jucatoriilor cu promisiunea ca veti recupera banii peste o perioada de timp.

Puteti in continuare sa dati pe datorie si sa imprumutati bani la jucatori, dar in cazul in care nu va mai sunt dati banii de acel jucator, suportati pierderea.

Exemplu de tradeuri de datorie / imprumut ce nu vor mai beneficia de ajutor in cazul inselatoriei :

X ii acorda lui Y 50,000,000$ cu rugamintea ca Y va inapoia banii pana la un termin lui X.

X ii acorda un BMW X5 lui Y pe 10,000,000$ cu promisiunea ca Y va mai acorda la un termen anume inca 50,000,000$.

 

In cazul inselatoriei, daca sunt prezentate in reclamatie dovezi facute de pe telefonul mobil acestea vor fi verificate in chatlogul serverului pentru a vedea daca intradevar poza este adevarata si nu prezinta modificari cat si data / ora la care s-a intamplat actiunea.

 

(11) COMPORTAMENT NON-RP

Quote

 

image.png

ATENTIE : pentru [/q] la somatie se va acorda WARN si jail 60 de minute . Politstii au nevoie de o poza cat mai clara! De asemenea, cei care fac asta de 3 ori in intervalul de 2 ore, priemsc ban 7 zile fara discutii.

ATENTIE : DBul se sanctioneaza cu warn. Insa se poate da si jail 30 de minute pe langa.

ATENTIE : Kamikaze se sanctioneaza cu warn si suspend de 2-6 ore in funcite de situatie.

ATENTIE :  Furtul masinii unui jucator, urmat de mersul in jurul acestuia pentru a-l face sa ia masina inapoi, ori mesajele de troll ''haide dupa mine'' si altele, se vor sanctiona cu jail 30 de minute. 

Se mai considera NON-RP si folosirea masinilor de joburi pentru a incurca jucatorii - ban 3 zile. 

ATENTIE : Se va acorda warn + jail 30 de minute pentru cei care sunt somati si se ascund in hotel pentru ca cei din departamente sa nu ii poata prinde! Se va acorda warn + jail 30 minute si pentru cei care se ascund intentionat sub apa pentru a nu fi prinsi si care de altfel folosesc continu droguri pentru a nu murii. Cei care fac asta in apa, si sunt prinsi si a 2-a oara, risca ban 7 zile.

ATENTIE Se acorda warn celor care incurca pe cei din Tractari Auto in procesul de tractare si transportare a vehicului. Daca respectivul continua si dupa warn, se va acorda ban intre 7 si 90 de zile, la decizia conducerii.

[/pee] : se va acorda  jail 120 de minute jucatorilor care dau [/pee] in RolePlayuri pe jucatori ori vehiculele ce fac parte din RP. Spre exemplu : daca un cetatean e aflat pe jos si vin echipajele SJA  sa ii acorde primul ajutor iar un jucator merge la cel aflat pe jos si da [/pee] acesta va primii 120 de minute de jail.

[/pee] al 2-lea antecedent : se va acorda ban 14 zile daca antecedentul anterior este mai vechi de o luna, si ban 30 de zile daca este in luna curenta cu primul non-rp [/pee]. In caz ca, jucatorul face alt cont secundar si continua in timpul banului de pe contul principal, sa faca non-rp [/pee], va fi banat permanent!

[/pee] pe o singura persoana sau masina unui jucator ce nu face parte dintr-un RP se va sanctiona cu warn pe motiv [/pee] non-rp.

[/pee] nu se va sanctiona la dice deoarece multi folosesc [/pee] printre alte animatii.

NON-RP CAR se va sanctiona cu jail 60 de minute si suspendarea licentei de condus pentru 10 ore + warn in cazuri usoare : sa intrii intentionat intr-un singur jucator de mai multe ori cu vehiculul tau, in vehiculul sau.

NON-RP CAR multiplu, adica sa intrii cu vehiculul in mai multi jucatori, se va sanctiona cu 20 de ore de suspendare a licentei de condus si banarea contului pentru 14 zile. Aveti un exemplu aici : https://bit.ly/3JFGzr9

 

ATENTIE : Folosirea Monsterului intr-un mod necorespunzator (urcarea pe masini in care sunt/nu sunt jucatori, uciderea jucatorilor cu monsterul, parcarea abuziva pentru blocarea traficului) se sanctioneaza cu suspend 20 de ore si se confisca Monsterul fara disctuii si fara inapoierea baniilor.

NON-RP-ul cu Monsterul este o actiune foarte grava ce poate duce la sanctiuni aspre daca se indeplinesc cerintele prezente mai jos. Acest tip de actiune non-rp presupune utilizarea unui Monster (din cele disponibile pe server) cu care un anume jucator urca pe masinile altor jucatori (orice tip de masina, fie si bike/scuter/motor/elicopter) sau pe caracterele jucatorilor in sine. Fie ca il bubuie pe respectivul sau nu, aceasta actiune, de urcare cu monsterul peste jucatori aflati sau nu in vehicule, se va considera non-rp.

Sanctiunea in prima faza consta in 20 de ore de suspendare a licentei de condus, urmata de confiscarea monsterului fara a mai primii dezbagubiri pentru acesta. Se poate insa, de la bun inceput, confisca monsterul daca mai multi jucatori raporteaza clar cu dovezi, non-rpul unui jucator cu monsterul. 

Din cauza unui antecedent din trecut, in care un jucator i-a fost inscenat cum ca ar fi calcat cu monsterul pe un alt jucator (jucatorul X a intrat cu o masina sub monster intentionat si a facut poza cum ca jucatorul Y din monster l-ar fi calcat), am decis de acum sa sanctionam doar dovezile care sunt video (fie si de pe telefon daca in baza unor termeni si conditii), ce prezinta cum monsterul urca peste jucatorii respectivi.  Se acorda sanctiuni in cazul in care un jucator recunoaste ca a facut o anumita actiune cu monsterul. In cazul in care exista mai multi jucatori ce prezinta o anumita incredere, care raporteaza actiuni non-rp ale unui jucator cu monsterul, se pot lua sanctiuni.

Daca monsterul nu apartine jucatorului in cauza, proprietarul poate fi sanctionat si el foarte aspru, daca nu are grija de bunurile sale. Va recomandam daca aveti un Monster, sa nu lasa-ti key-le altor jucatori, sa nu il lasa-ti deschis, sa nu il lasa-ti spawnat daca nu il folositi!

Daca un jucator sare in mod excesiv cu o bicicleta / trotineta / snowboard peste vehiculele altor jucatori, ori chiar peste caracterele lor, poate fi sanctionat cu warn. Strict la cei care intentionat in parcari sau alte locatii, urca pe vehicule si sar continuu, spam de saritura, pe vehicule la jucatori. Putem acorda dupa considerente daca e vorba de jucatori incepatori, un avertisment.

(12) CHEATS & CLAN WAR + C-BUG/C-SHOT

Quote

 

Se acorda ban permanent si chiar pe launcher, cu restrictii, celor care folosesc coduri pe server.

Se considera coduri  programele executabile (.exe) care confera mai multe beneficii ilegale de joc, cum ar fi AIM, wall, incarcare rapida a armei, fly, teleport, troll, etc..

Singurele modificari permise sunt : schimbarea tintei, schimbarea hudului, modificari aduse enburilor si a altor moduri ce apartin de launcherul nostru (inclusiv cele din game option).

Se interzice inlocuirea sub orice forma a gta_sa.exe cu un alt exe, se va actiona cu ban 14 zile in prima faza, urmat de ban permanent a 2-a oara.

Se interzice folosirea de moduri cleo/asi, adaugate in plus/inlocuite, in packul de joc. - ban permanent.

Daca sunteti luat la un control TW autorizat de echipa administrativa si sunt gasite in PC-ul dumneavoastra hackuri atat executabile, cat si .asi/cleo-uri ce indeplinesc definitia de hackuri, veti primii ban, permanent, indiferent daca le-ati utilizat sau nu. 

Cei care sunt surprinsi pe server utilizand hackuri (fly/aim/teleport/etc), vor primii ban permanent.

Testele TW pot fi facute jucatorilor pentru care exista banuieli de hackuri, si pentru care exista si o dovada video cum ca respectivul a tras, a facut ceva, intr-un mod suspect. Testele TW pot fi facute doar cu aprobarea A6+.  Testul TW poate sa dureze oricat considera necesar inspectorul tw in cauza. Se poate umbla in tot calculatorul, exceptie Facebook/ WhatsApp / Instagram. Se poate accesa contul vostru de discord pentru verificari la PMuri / serverele de discord afiliate. Puteti fi banati daca sunt gasite informatii care arata ca ati fost/sunteti afiliat unui server in care se impart coduri si unde ati activat. Se poate acorda ban permanent celor ce au conversatii cu diversi distribuitori de coduri. Acestor persoane le este total interzis accesul pe serverul nostru.  Daca sunt gasite videouri pe contul vostru de Youtube, recente, in care se distribuiau coduri, se foloseau, veti fi banat 14 zile pentru 'suspiciuni cod'.

Regulamentul clanuri poate fi gasit aici : https://bit.ly/2Yx8bMA

Orice forma de C-BUG / C-SHOT este interzisa. Nu aveti voie sa faceti C-BUG / C-SHOT in urmatoarele locatii : PAINT / CS ARENA / EVENTURI / CLAN WARURI / DUPA WANTED / CAND FACETI DM PE DEPARTAMENT / IN TRAINING ROOM LA FACTIUNI .

 

(13) BAN ESCAPE

Quote

Se considera ban escape daca un jucator anume, banat permanent pe IP, se conecteaza la server de pe un alt cont nou, sau care deja  apartine unui jucator de pe server. Astfel, persoana in cauza, va primii ban pe IP, din nou, pe motiv ban escape, motivul de baza constituindu-l de fapt primul motiv pentru care a luat ban IP. Cei care primesc ban pe zile (1-90 de zile), daca fac  cont nou sau se conecteaza pe un alt cont, nu se considera ban escape. In cazul celor banati pe IP, daca acestia primesc imprumut un cont al unui player de pe server, playerul in cauza trebuie sa stie ca risca banarea contului sau de la 14 pana la 90 de zile + restrictionari in factiuni/staff, confiscari de bunuri, etc.. sau direct, ban permanent. 

(14) DESPRE DOVEZI 

Quote

 

Se vor lua in calcul pentru solutionare reclamatiile de pe discord/forum  ce au dovezi clare, in care este vizibila ora si data, nu este taiat nimic din poza, cenzurat, etc.. Dovezile de pe telefon in majoritatea cazurilor sunt respinse.

Cei care injura in reclamatii primesc WARN la prima abatere, pe server. La a 2-a abatere primesc ban 3 zile.

In cazul unui post, in cazul in care recunoasteti anumite informatii despre problema pentru care ati facut post, acestea pot fi folosite impotriva dvs. ca si argumente, si trebuie sa va asumati responsabilitatea pentru tot ceea ce a-ti zis, si sa nu mintiti! Dovezile de acest gen, sunt valabile si daca sunt pe discord, in cazul in care este clar ca respectivul cont va apartine, existand niste termenii si conditii ce nu sunt dezvaluite publicului pt a nu se abuza aiurea cu dovezi falsificate.

Majoritatea dovezilor au 72h inainte sa expire, daca trec 72h se considera expirate. Dovezile pentru inselatorii/tepe/reclama/afaceri-ilegale au un timp de cateva zile (in functie de gravitate, de la 3 zile pana la aproape o saptamana, insa poate fi marit). Orice reclamatie trebuie facuta in maximum 24 de ore de la momentul in care a fost efectuata dovada, ori cel mult 48 de ore.

Unele dovezi pot fi luate in considerare de pe telefon, pentru ca vor fi verificate in loguri!

Liderii de factiuni / adminii / helperii, au obligatia de a acorda dovezile celor care le solicita in cauza, pentru fiecare sanctiune data. Respingerea se sanctioneaza cu LW/AW/HW !

 

(15) LIMBAJ FATA DE STAFF

Quote

 

In cazul injuraturilor si amenintarilor la adresa celor din staff se acorda in functie de gravitate fie 120-240 de minute  MUTE la prima abatere daca adminul/helperul considera ca poate respectivul a adresat injuriile din pricina unor emotii negative, ori banarea contului PERMANENT.

Se permit aceste sanctiuni doar la adresarile scrise/verbale precum : esti prost, muistule, nu stii sa faci nimic, vai de tine. In cazul unor evenimente de injurii/amenintari exagerate, DIRECT BAN PERMANENT.

Helperii si Adminii vor avea mereu dovezi legate de aceste sanctiuni. Puteti face o cerere de unban in cazul injuriilor la adresa staffului, iar daca acestia va iarta, puteti primii unban, insa la a 2-a abetere banul nu va mai fi scos deloc si va fi permanent.

'Nob' nu se considera injuratura/amenintare. ''las ca iti fac eu post si iei remove'' - nu se considera amenintare.

Amenintare se considera atunci cand apar fraze de genul ''te omor'' ''vin dupa tine'' sau daca ameninta cu bataia pe membrul staff respectiv sau membrii ai familiei sale. Pentru asta se acorda ban permanent din prima abatere.

 

(16) EVENTURI 

Quote

 

Se interzic eventurile pe chaturi publice care au ca scop inducerea in eroare a jucatorilor sau chiar eventuri inselatoare. Cei care induc in eroare cu eventuri de tipul ''primul care da [/q] primeste x bun'' (sau care iasa de pe server, sau orice altceva ce are ca scop pentru a castiga parasirea serverului) se sanctioneaza cu ban  7 zile, si warn daca e pe chatul normal. Pentru cei care fac eventuri ce au ca scop ca un anume numar de jucatori (sau chiar unul) sa incalce regulile jocului, va fi sanctionat cu ban 3 zile. (ex : cine ia mute, cine ia jail, cine ia suspend, cine ia ban - primeste x bun). In cele din urma, se poate acorda ban permanent pentru un asemenea tip de event fals/stupid.

Pentru eventurile in care exista dovezi clare ce dovedesc ca initiatorul eventului nu a acordat premiul, acesta va fi sanctionat cu WARN! Atentie, dovezile in acest caz trebuiesc sa fie foarte clare si se admit numai poze/videouri filmate corespunzator si clar. Validarea acestor poze se face de catre Conducerea Echipei Administrative.

Se interzic eventurile pe [/ad] - se acorda mute 10 minute prima oara, warn a 2-a oara, ban 3 zile a 3-a oara, urmat de ban 15 zile de fiecare data. Cei care fac eventuri prin alte mijloace si nu sunt eventuri oficiale ale STAFF-ului, raspund si au obligatia sa acorde premiul corect castigatorului, daca nu se face acest lucru, se poate acorda ban 3 zile pentru acest lucru'.

Se vor solutiona eventuri la care nu s-a acordat corect premiul doar daca exista dovezi clare in acest sens (video/poza), nu se admit martori.

 

(17) CHATURILE PUBLICE

Quote

 

[/wt] [/pc] [/vc]

[/VC] si [/pc] sunt chaturi ale utilizatorilor VIP/VIP+ si Premium Account. Se interzice pe aceste chaturi : instigarea, limbajul vulgar, reclama, anunturile cu vanzari/cumparari. 

Se acorda mute 5 minute pentru orice anunt de tipul vanzare/cumparare pe acest chat. Se acorda mute 5 minute pentru cei care cersesc bani/bunuri pe [/vc] & [/pc] cu motiv 'cersetorie [/pc]/[/vc]' . 

ex de afaceri : ''vand masina/casa/biz/etc'' ; ''cumpara cineva casa/masina/biz/etc ? '' 

 

(18) NON-RP CU DEPARTAMENTE & ALTELE

Quote

Atacarea unui politist/jandarm cu arme/pumnii este sanctionata de catre politisti/jandarmi direct cu wanted 'atacare politist' si kill! Liderii, Helperii & Adminii nu au voie sa faca DM pe nimeni, nici macar pe politisti.

DM pe politisti cu skin de copil se sanctioneaza cu jail 60 de minute + 10 ore de suspendare a licentei.


In cazul in care un jucator face in 24 de ore, DM  pe 4  ori mai multi politisti, ori pe 4 politisti diferiti, acesta va fii sanctionat cu jail 30 de minute + suspendarea licentei de arme 20 de ore. [Valabil la numaratoare pentru toate conturile de pe IP-ul dvs., la fel si sanctiuniile]

Se interzice atacarea unui politist aflat intr-un proces de legitimare/sanctionare/amendare a altui jucator, cu arme. Sanctiune : suspend 2 ore licenta de arme, Blacklist departamente.
[ Va rugam sa lasati politistii sa termine procesul de sanctionare al jucatoriilor, iar apoi daca este cazul, iar zona permite, ii puteti ataca. Aceasta regula este pentru a ne asigura ca toate sanctiuniile rutiere sunt acordate cu succes, deoarece e in interesul oricarui jucator sa nu ajungem la haos in trafic.]

ATETNIE :  Odata ce a facut DM pe un politist, acel jucator trebuie sa primeasca wanted. Daca acesta mai ataca inca de 3 ori politistul, el avand wanted, nu se va aplica regula. Regula se aplica doar daca el va ataca, ii dati wanted, il bagati la inchisoare, si dupa ce iasa va ataca iar, ii dati iar wanted, si il arestati si ajunge iar sa faca DM pe dvs., de 4 ori !


ATENTIE : pentru [/q] la somatie se va acorda WARN si jail 60 de minute . Politstii au nevoie de o poza cat mai clara! De asemenea, cei care fac asta de 3 ori in intervalul de 2 ore, priemsc ban 7 zile fara discutii.

ATENTIE :  Este interzis celor cu wanted sa fuga de membrii de departament cu bicicleta/trotineta, de oricare tip (inclusiv snowboard), in caz contrar jucatorii in cauza primesc 30 de minute jail.


Din cauza ca unii jucatori considera amuzant, sau ce considera ei, sa atace politistii cand au RP-uri de acordat amenzi la jucatori, vom acorda incepand de azi jail 30 de minute + blacklist global factiuni timp de 30 de zile la toti jucatorii care fac DM pe membrii de factiuni in urmatoarele situatii :
- cand acestia acorda amenzi (ex. de caz : https://bit.ly/3Recnqi)
- cand acestia se ocupa de trafic rutier, dirijare.
- cand acestia asista la un incendiu ori participa in mod activ la el.
- cand acestia fac vama.

Membrii de departament trebuie sa se asigure atat in misiune cat si atunci cand nu se afla in misiune ca nu vor provoca accidente cu alti jucatori.
In momentul in care un membru de departament loveste masina unui alt jucator, acesta nefiind in misiune, membrul de departament primeste amenda la factiune de 15,000,000$.
Nefiind in misiune inseamna ca, nu exista girofar pornit, sau nu exista sirena pornita.
Se iau in considerare dovezi in principal video, ori dovezi foto, care sa ateste clar ca un membru de departament a provocat un accident cu voi, in care masina voastra a fost avariata. 
In cazul in care un membru de departament intra cu intentie ca sa va bubuie, primeste uninvite direct. Amenda se aplica doar la lucruri precum neacordarea de prioritate si automat provocarea unui accident, ori alte reguli rutiere incalcate care nu s-au respectat si au provocat accidentul.

In cazul in care un membru de departament pe contrasens va loveste, se are in vedere urmatoarele :

1.) Daca membrul nu este in misiune, acesta e amendat direct pentru accident + primeste FW pentru contrasens.

2.) Daca membrul este in misiune, acesta trebuie sa vina cu dovada misiunii in reclamatie, ori o instiintare clara/evidenta a misiunii, sa motiveze de ce a utilizat contrasensul si de ce nu a condus regulamentar, si sa raspunda intrebarii daca a dorit sau nu sa evite provocarea accidentului si cum a incercat.

Daca membrul este gasit vinovat, acesta e sanctionat cu amenda. 
ATENTIE : Se poate utiliza contrasens la Departamente in continuare in cazurile de misiune, daca vehiculul e semnalat corespunzator, dar il puteti utiliza in masura in care va asigurati ca nu intrati in jucatori, ori ca acestia nu sunt pusi in dificultate asa de rau incat sa fie provocat un accident.
ATENTIE :
Daca un jucator reclama un membru de departament aflat in misiune, ca a provocat un accident, iar in dovezi reiese ca jucatorul, nu a respectat deloc regula rutiera de a acorda prioritate, prin a face loc, reclamatia se respinge.
ATENTIE : Pot sa exista cazuri in care sa nu se impuna sanctiuni, dupa caz. Alte adaugari pot sa fie facute la aceasta regula. Orice sofer trebuie sa fie constient ca trebuie sa acorde locul sau in trafic unui vehicul de departament cu sirena, prin a face loc acestuia.

Orice jucator prins pe filmare de un membru de departament, cu wanted, ce se indeparteaza de vehiculul de departament ca la o distanta anume sa dea [/q], e sanctionat. Chiar daca dovada poate nu prezinta dovada concreta a mesajului de quit, se pot impune sanctiuni prin votul echipei de admini sau daca incidentul e repetat, in maniera de troll.

Deja vad ca unora dintre jucatori li se pare amuzant sa traga in politisti atunci cand efectueaza controale de roti, ori cand opresc pe cineva sa acorde amenda. Cine mai face asta jail 30 de minute + suspend 30 de ore gun. Cine doreste sa faca DM pe politisti face cand acestia se afla cu masina in miscare inafara zonelor protejate (unde apare pe ecran 'GREENZONE' nu mai aveti voie sub nicio forma sa trageti, fie chiar si in membrii departament) si cand acestia nu se afla intr-o actiune de acordare amenda, inspectie, ori acivitate RP, control vamal. VALABIL SI PENTRU MAFIOTI!

(19) INFORMATII ERONATE/FALSE

Quote

Distribuirea de informatii false pe chaturi precum [/wt] [/pc] [/vc] care contin aluzia ca daca dai [/q] primesti sau se intampla ceva se vor sanctiona cu ban 3 zile.

Distribuirea de informatii false pe alte chaturi sau pe chat normal legate de [/q] se sanctioneaza cu warn.

Ambele sa incadreaza si pentru categoria unor EVENTuri false care includ sau nu [/q].

In cazul celor care folosesc skinuri din crateuri/cumparate de la jucatori care sunt caractere de politie (jandarm de fapt) sau motorul HPV ce se poate castiga din VEH CRATE, sau orice altceva, ce consta in pretinderea falsa ca sunteti politist si de fapt nu sunteti, riscati sa ramaneti fara bun pe cont (skin, hpv) sau chiar warn/ban.
 

(20) LINKURI PE JOC

Quote

Sunt interzise punerea de linkuri pe chaturile publice catre siteuri necunoscute. Se permit linkurile ce tin de GreenStone, dar si alte linkuri printre care cele de la Facebook/YouTube/instagram. Restul linkurilor ce sunt postate vor fi sanctionate cu warn! Linkurile de site-uri porno, se sanctioneaza cu ban 3 zile. Sanctiuni pot fi acordate si in cazul altor tipuri de chaturi, nu neaparat publice. De asemenea, daca linkul postat e suspect/verificat ca keylogger, contul ce l-a postat va fi banat permanent.

(21) CERSITUL

Quote

Se interzice cersitul oriunde pe chaturi publice inclusiv chatul normal de comunicare. Acest lucru se va sanctiona cu 5 minute de mute in prima faza.  Nu se sanctioneaza pe chaturi precum [/c] sau [/f] (la factiuni ramane la algerea conducerii daca interzice acest lucru si sanctioneaza in interiorul structurii sale). Se considera cersit : ''da si mie 5k'' ''pls 5k''. Daca va doriti sa aveti bani, munciti pentru ei! Legat de ideea de imprumut, prin ''ai sa imi dai si mie 10kk?'' sau ceva asemanator, riscati sa se considere si acest lucru ca si cersetorie in cazul in care se face reclamatie. NU RECOMANDAM SA ACORDATI IMPRUMUTURI! DACA NU VA SUNT RETURNATI BANII, E RISCUL VOSTRU SI NU VA VOM AJUTA IN RECUPERAREA LOR!  Cei care se afla la DelaerShip, Hotel, Primarie, CNN, Vama, si sunt prinsi ca cersesc, sunt sanctionati direct. Motivul de mute va fi : ''cersit zona publica''. Si vor primii un PM din partea celui care acorda mute-ul cu ''Salutare! Imi pare rau, dar se interzice cersitul. Daca doresti sa faci bani, poti chiar tu sa ii faci, la [/jobs]'. Este valabil pentru orice bun cersit : masini, casa, biz, bani. NU se va acorda sanctiune de cersit pentru cei care cer sa fie bagati in clanuri. Se considera strict doar pentru obtinerea unor bunuri. RP-urile de cersit sunt interzise! 

(22) INTERDICTII

Quote

Conducerea serverului poate decide aplicarea de interdictii cu diverse motive de suspendare/banare a contului (spre ex : comportament) daca se considera ca un anume jucator prezinta un comportament deloc acceptabil comunitatii serverului. Interdictiile sunt permanente, si nu pe o perioada de timp, si in mare sunt atribuite persoanelor care incalca in mod repetat acest regulament, sau care prezinta un comportament toxic.

(23) RECLAMA

Quote

Nu incurajam jucatorii nostri sa mearga pe alte servere/comunitatii de SAMP unde sa faca reclama in favoarea noastra si vom condamna mereu aceste tipuri de comportamente dezgustatoare! Cei care fac un asemenea lucru pot fi sanctionati chiar cu WARN/BAN! Cei care insa fac reclama pe serverul nostru, primesc pentru un cont mai mic de level 5 ban permanent, iar pentru conturile de level 5+ (inclusiv 5) ban 90 de zile. Trebuie sa constientizati ca in anumite cazuri putem acorda BAN PERMANENT, iar aceasta conditie poate fi aplicata in 90% din cazuri deoarece de obicei in sampul romanesc, reclama se face intr-un mod toxic, cu spam si cu intentie clara.

(24) DICE PE MASINI

Quote

 

Incepand din 06.03.2021 orice reclamatie de teapa la dice pe masini,  va fi solutionata daca exista dovezi clare. Astfel,  daca exista Screen/Video conform caruia X joaca cu Y dice normal, dar acestia pun la bataie o masina unul de fiecare, iar cel care pierde refuza sa o acorde (sa zicem ca Y pierde si trebuie sa ii dea lui X masina), X va putea sa ii faca reclamatie in care daca doreste o rezolvare a acestei probleme va trebuii sa prezinte dovada facuta de pe PC (se accepta si de pe telefon, pentru ca  vom face verificarea in chatlogul serverului, insa riscati sa fiti sanctionati la un moment dat daca veniti doar cu astfel de dovezi) in care sa se arate clar ca cei 2 faceau dice pe masini, implicit si numele celor 2 masini. Refuzul acordarii uneia sau a mai multor masini in urma dice-ului pe ele, constituie inselatorie, si se va sanctiona cu ban 14 zile + masina va fi luata iar contul va primii restrictie de a mai putea juca DICE daca este nevoie.  

Daca X joaca cu Y dice, iar X ia de la Y o masina, pe care apoi Y o pierde si trebuie sa o dea inapoi lui X, iar Y refuza, si el vinde masina pentru a scapa de ea, iar X ii face reclamatie de inselatorie la dice, Y va fi banat permanent. 

Va este interzis sa va opriti din dice / sa renuntati odata ce ati inceput pentru a va salva bunul pus la bataie, puteti fii sanctionati pentru inselatorie.

Tot ce este scris in comanda [/despredice] trebuie respectat si luat in considerare inainte sa jucati dice.

Nu mai aveti voie sa jucati deloc dice pe mai mult de o masina, maxim o masina pe o masina, cine joaca pe mai multe, si nu ii se da masina, si face reclamatie, nu-i este rezolva reclamatia.

Cine joaca dice pe 'toata averea' si nu ii este data averea, sau orice alt bun, si face post, nu-i este rezolvat postul.

(25) NON-RP cu MAFIE & ALTELE

Quote

ATENTIE : Jucatoriilor ce nu fac parte din Mafii (factiuni) li se interzice sa faca rapiri fortate. In caz ca o fac, risca sanctiuni aspre ! Puteti face o rapire doar cu acordul persoanei pe care doriti sa o rapiti prin [/ooc].

In caz ca sunteti rapit de mafioti trebuie sa intrati in rolul de victima / persoana rapita si sa nu faceti non-rp cum ca ati scapat / evadat, deoarece sistemul nu permite evadarea celui care este legat de mafioti. Aveti 2 metode pentru a scapa. Ori echipele de salvare din cadrul departamentelor va salveaza, ori mafiotii va dau drumul in cele din urma din diverse motive.

Este interzis sa dati [/q] odata ce ati fost rapit. Cei care dau [/q] primesc jail 60 de minute + warn. La fel si daca dati [/q] la somatia de mafie.

Daca aveti o problema si chiar trebuie sa iesiti, comunicati problema pe [/ooc] si dati [/q] doar in momentul in care mafiotii v-au permis sa iesiti de pe joc.

Nu puteti fii rapit de 2 ori in mai putin de 6 ore. O rapire odata facuta, mai poate avea loc alta peste 6 ore. Daca ati fost rapit mai rapid de 6 ore a 2-a oara, deschideti o reclamatie pe discord.gg/greenstone cu dovezile. 

Mafiotii va pot confisca toate armele de le aveti, drogurile, materialele. De jefuit nu va pot jefuii banii, dar va pot cere sa le dati maxim 1,000,000$. Nu au voie sa va ceara mai mult. Daca a fost ceruta o suma mai mare deschideti o reclamatie pe discord.gg/greenstone si suma data o sa fie inapoiata iar mafiotul o sa fie sanctioant cu ban si uninvite.

Materialele devin si ele ilegale pe langa droguri, si le puteti procura doar de la Mafioti. Joburile Traficant de Arme si Droguri nu vor mai putea fii practicate deloc de jucatori. 

Nu puteti face post unui Mafiot care va ucis in urma unei rapiri intr-o zona speciala a lor. Nu puteti face de asemenea post pentru NON-RP mafiotiilor care intra cu vehiculul in voi (doar in zone inafara oraselor au voie)  si care va blocheaza / sparg rotiile pentru a va rapii. Daca incercati sa fugiti si nu va lasati captiv de catre ei, va pot ucide, si nu va mai pot rapii iar decat peste 6 ore, sau cel putin sa incerce sa o faca.

Limbaj : Se poate utiliza un limbaj mai vulgar in limita bunului simt care sa nu aiba legatura cu persoana reala a jucatorului ci doar cu caracterul din joc. Replici precum : iti voi omor familia, veniim dupa tine, te omoram. Acestea pot fii folosite DOAR de membrii de mafie DOAR in cadrul rapiriilor. Nu se accepta astfel de replici pe [/sms] sau apel telefonic, ci doar in timpul rapirii cand aveti persoana in fata voastra.

Cand esti ucis : Cand esti ucis ca si civil nu te mai pot reintoarce dupa mafioti deloc. Ai iesit practic din RP. In caz ca te intorci, si ii ataci, risti sa primesti warn pentru non-rp. Aceasta regula se va aplica si membriilor de departament. Odata ucisi, nu mai pot revenii iar. In caz ca o fac, primesc AV. In caz ca are loc o confruntare iar toti membrii de departament sunt ucisi minim o singura data, mafiotii au castigat. Dar daca mafiotii sunt ucisi in confruntare, nici ei nu mai au voie sa se reintoarca. 

ATNETIE ! Ne aflam inca la inceputul unei noi etape de schimbari masive in factiuni, ce vor face factiuniile un loc mai distractiv si vor ridica nivelul de RP al acestora. In caz ca vor aparea probleme, masuriile pot fii diferite fata de asteptari, fiind inca la inceput situatia !

Atacarea mafiotului ca civil :  Esti sanctionat cu jail 30 de minute si blacklist la Mafia Ruseasca  daca in timp ce esti rapit / sau cand se incearca sa fii rapit, ataci atacatorii cu pumnii in timp ce acestia detin in mana arme de tip AK47/M4/Shotgun/Deagle/MP5. Daca detii arme la tine, le poti folosii insa ai grija, acestea iti pot fii luate de mafioti prin comanda [/confiscate] si odata luate nu mai ai cu ce te apara. 

ALTELE : Mafiotiilor le este permis in timp ce incearca sa te rapeasca sa intre cu vehiculele in tine pentru a te oprii, si iti pot bubuii vehiculul.

- se interzice ca membriilor de mafie sa sune la politie daca intr-o rapire acestia sunt ucisi de cei pe care doresc sa ii rapeasca (autoaparare).
- jucatorii rapiti /  in proces de rapire, daca acorda [/call 112] la un Mafiot, pot sa primeasca Blacklist la factiunea Mafia Rusa, ce inseamna ca acesta va avea zile grele cu membrii Mafiei si trebuie sa plateasca 30,000,000$ din [/myblacklist].

(26) ALTELE

[stream-snipe / buguri ] [reguli de conducere] [case&bizuri]

Quote

➤ Folosirea de buguri  pentru a se ascunde in anumite case/bizuri/erori de cladiri, cu wanted, se va pedepsii prin Advertisment, iar Stafful poate scoate persoana respectiva din cladirea/textura respectiva.

➤ Utilizarea de emojy ori chiar si paranteza simpla ca emojy e interzisa pe liveuri. Puteti utiliza [rade] ori [e suparat] pentru a va exprima feelingul. Sanctiunea pentru utilizarea de emojy pe live este de warn + live incheiat.

➤ Este strict interzis sa fie cerut respawn daca aveti wanted. Daca faceti acest lucru in repetate randuri sau daca incepeti sa fiti agresivi fata de adminul care va spune ca nu va acorda respawn pentru ca aveti wanted, riscati in prima faza jail 5 minute cu motivul 'cerere respawn cu wanted', iar in cazuri grave/in cele din urma, se acorda chiar WARN, cu acelas motiv.

➤ Departamentele pot solicita pentru cei aflati pe apa, unui admin, o barca pentru cei ce sunt cu wanted si se afla pe apa. In unele cazuri, cei cu wanted pe apa/in apa, daca nu pot fi ucisi din cauza unui bug de programare al mapei, pot primii kick!

➤ Utilizarea de buguri neraportate/raportate pentru a beneficia de avantaje se poate sanctiona cu ban permanent.

➤ Autoclickerul este interzis. Utilizarea sa se sanctioneaza la primul incident cu warn, iar la al 2-lea cu ban 7 zile. Liderii, coliderii, helperi, sau admini, prinsi cu autoclicker, primesc remove din functie. Se interzice folosirea Cruise Control in scopul de a face ore, ca si autoclicker. Jucatorii depistati cu Cruise Control facand cerculete (adica cu un buton de viraj stanga/dreapta) vor fi sanctionati ca si cum ar fi autoclicker.

➤  STREAM-SNIPE : va este interzis sa mergeti dupa jucatori care fac stream/live pe server ca sa ii incurcati (ban) ori sa le faceti posturi pe baza dovezilor lor de live.

➤  Se interzice de acum inainte celor care au mai multe conturi sa participe cu mai multe dintre ele la eventuri. Exemple de eventuri unde am vazut ca se practica asta : OX, Deagle. Cei care participa, odata reclamati ori indentificati de membrul staff ca participand cu mai multe conturi, primesc in prima faza o sesizare pe email (https://discord.com/channels/468844316610134027/1138198209588633640), la al 2-lea incident jucatorului in cauza ii se suspenda pe o perioada de 20-30 de zile contul/conturile multiple utilizate in event, si se aplica un warn asupra tuturor conturilor sale.


Conducerea serverului poate decide sanctiuni mai aspre pentru oricare din actiunile de mai sus, sau pentru actiuni care poate nu sunt prevazute mai sus dar care afecteaza imaginea serverului, staffului, jucatorilor. Nu ne plac persoanele care nu sunt capabile de conversatie cu argumente, ce sunt toxice si se considera buricul pamantului. Incercati sa va detasati de tiparele clasice ce au fost impuse acestui joc de mentalitatile anterioare, si evitati sa credeti in chestii precum ''nu fac post, ca nu am nimic cu el'' dar in acelas timp sa fiti suparati  de comportamentul/activitatea unui jucator. 

De asemenea, e important sa intelegeti ca ceea ce este prezent mai sus, se updateaza constant pentru ca mereu pot aparea lucruri ce nu au fost definite total in regulament, si persoane care vor incerca sa scape de sanctiuni pe simplul motiv ca nu era prezent in regulament o regula ce sa le interzisa sa faca un anume lucru. Este interzis, oricarui jucator, atat staff cat si non-staff, atat lider cat si non-lider, atat membru de factiune cat si jucator fara factiune, cat si jucator cu clan sau fara clan, sa caute pentru respingerea unor sanctiuni, motivul precum ca nu se afla in regulament detaliat/clar, incalcarea comisa. 

Unele reclamatii in privinta dovezilor si a regulilor incalcate pot fi interpretabile si se pot impune sanctiuni diferite, sau se poate a nu se impune vreo sanctiune anume.

ANEXE REGULAEMENT, CE FAC PARTE DIN REGULAMENT

https://bit.ly/3CGxv4x - regulament rutier.

https://bit.ly/3Q8ewTf - despre case si bizuri.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
 • Create New...