Jump to content
Sign in to follow this  
Mario2233

EA incepe sa lucreze la un model nou de inteligenta artificiala

Recommended Posts

EA-Games-Logo-1536x864.thumb.jpg.2584d58b3ee15eb5e8dd229a6926f7c3.jpgInteligenta artificiala devine pe zi ce trece un subiect tot mai comun, iar EA nu se fereste de asta. Compania a aplicat in conformitate cu United States Patent o cerere pentru dezvoltarea unui model nou de AI, menit sa „revolutioneze modul in care inteligenta artificiala imita comportamentul uman in timpul sesiunilor de gaming”.

  • Ne hranim cu media si pop culture care ne vara sub nas scenarii in care AI-urile scapa de sub control si ne fac buzunar la gat. In schimb, EA, la fel ca alte companii orientate catre jocuri, incearca sa isi dea seama cum functioneaza aceste entitati virtuale si cum pot sa imbunatateasca interactiunea in-game dintre un jucator si inteligenta artificiala.

 

  • Documentul propus de EA explica modul de functionare al AI-ului bazat pe machine-learning. Astfel, pe langa imbunatatirii ideii de „evnironmental aging”, de care s-ar putea bucura jocurile detinute de companie, modelul cel nou ar putea avea un impact puternic in ceea ce priveste adaptabilitatea universului virtual, in functie de actiunile jucatorului.

 

  • Insa nimic nu este perfect, iar oamenii fac greseli. Asta se resimte in erori de programare si in glitch-uri pe care jucatorii le pot intampina oricand. Si nu strict jucatorii. Se pare ca documentul inaintat de EA isi propune ca modelul AI sa fie utilizat si in alte domenii, nu doar in sfera gaming-ului. Tehnologia ar putea imbunatati procesul AI-ului de imitare a comportamentului uman si in simulatoare sau in programe de visual rendering.

  • Pentru EA si produsele sale, modelul propus ar putea usura programarea, ar putea scadea din dimensiunea jocurilor, in timp ce utilizatorii vor intalni mai putine bug-uri si vor putea interactiona cu un AI din ce in ce mai dinamic.

Sursa: Zona IT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe astia ii cred in stare, ca si jocul TheSims are un fel de semi-inteligenta artificiala. Adica as crede in stare sa faca acele caractere din joc sa aiba un fel de A.I. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...