Jump to content
Sign in to follow this  
Mario2233

Cum poti dezactiva Windows Defender pe Windows 10

Recommended Posts

Antivirus gratuit pentru Windows 10, Windows Defender poate fi și un mare inconvenient atunci când, spre exemplu, ai nevoie să instalezi o aplicație pe despre care Microsoft nu are o „părere” prea bună.

Cei care folosesc Windows 10 știu deja că Microsoft forțează propriul program antivirus, pentru care nu-și cere bani în plus. Vestea proastă este că Microsoft are discreție totală în a stabili care sunt aplicațiile Windows legitime și care nu, un exemplu în acest sens fiind nenumăratele programe de tip keygen, crack-uri și patch-uri care modifică funcționalitatea de bază a aplicațiilor, încadrate de Microsoft direct la categoria malware.

 

Sigur, Windows Defender Antivirus are și numeroase avantaje, soluția anti-malware încorporată din Windows 10 oferind protecție decentă împotriva virușilor informatici, ransomware, spyware, rootkits și multe alte forme de malware larg răspândite. De fapt, atât de bun este antivirusul Microsoft, încât mulți ajung să pună la îndoială utilitatea programelor antivirus comerciale.

Deși este un antivirus bun pentru majoritatea utilizatorilor, pot exista situații în care este posibil să dorești să-i dezactivezi funcționalitatea temporar (sau permanent). Spre exemplu, la testarea unei aplicații de încredere, dar care nu a fost publicată de un dezvoltator cunoscut.

 

Ca în multe alte ocazii, Microsoft a omis să includă o rutină pentru dezinstalarea Windows Defender, însă oferă totuși setări care permit dezactivarea acestuia. Secretul este să știi unde să cauți:

  • Deschide Start Menu
  • Caută Windows Security și dă click pe rezultatul de sus pentru a deschide aplicația.
  • Fă clic pe opțiunea Virus & threat protection
  • În secțiunea „Virus & threat protection settings”, faceți clic pe Manage settings
  • Debifează opțiunea Real-time protection pentru a dezactiva Windows Defender temporar

După parcurgerea acestor pași, Windows Defender va rămâne dezactivat, ceea ce înseamnă că vei putea instala orice aplicații sau aplica orice modificare sistemului de operare, fără ca acțiunea să fie blocată de sistemele automate de protecție Windows.

Vestea proastă este că luând această măsură, PC-ul tău rămâne complet vulnerabil în fața amenințărilor cu malware, deschiderea oricărei aplicații infectate compromițând fără restricții sistemul de operare.

Poți reactiva protecția în timp prin simpla repornire a PC-ului, Microsoft impunând această măsură ca o plasă de siguranță împotriva utilizatorilor nesăbuiți, tentați să dezactiveze permanent sistemele de securitate Windows.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...