Jump to content
  • SA:MP
    SA:MP
    Only Launcher

    Owner

    GreenStone Community

REGULAMENT RUTIER


Deus
 Share

Recommended Posts

5jCYZa7.png

 

Informatiile de sus se pot afisa si in joc prin [/help] > Regulament Rutier.

Acest regulament trebuie respectat de toti jucatorii care joaca la noi pe server si este un regulament anex, al Regulamentului Serverului, la fel de important.

 

Dovezi raportari

Quote

 

Cand politia va suspenda carnetul puteti face o reclamatie pe discord.gg/greenstone  pe numele sau in maxim 2 zile de la producerea incidentului, in care sa cereti dovada pentru aplicarea unei anume sanctiuni, dar trebuie sa aveti si dvs. dovada cu sanctiunea primita.

Aceasta va fi prezentata, in post, iar in cazul in care respectivul nu detine o dovada primeste FW.

Se pot lua in calcul ca si dovezi pozele cu persoanele surprinse stationand/mergand pe contrasens, cat si filmarile. Nu vor primii sanctiune de contrasens cei care ocolesc un obstacol din drumul lor folosind celalalt sens de drum atata timp cat nu ii incurca ceilalati participanti la trafic.

Se iau in considerare ca si dovezi si pozele primite de la alti jucatori de catre un Politist ce nu au expirat ( nu sunt mai vechi de 24 de ore) pentru a fi sanctionati respectivii. Se poate acorda o sanctiune de trafic rutier si mai tarziu de producerea faptei, dar nu mai tarziu de 24h de la producerea sa!

 

M.A.I.

 

Quote

M.A.I. se ocupa si acesta cu soferii ce conduc vehiculele pe contrasens, insa acestia acorda 2 ore de suspendare ! Ei se ocupa de respectarea tuturor reguliilor rutiere din [/help] > Regulament Rutier.

Alte sanctiuni

Quote

 

Se mai poate acorda suspend 0 ore de catre admini pentru :

- viteza mare peste bumpere, in urma carora a rezultat aruncarea in aer a vehicului.

- producerea unui accident din care reiese ca un jucator nu a acordat prioritate altuia.

- neacordarea de prioritate in sensul giratoriu.

- utilizarea incorecta a giratoriului.

- mersul cu spatele la semafor (10 ore suspend)

- ocolirea semaforului pe contrasens la culoarea rosie (10 ore suspend)

- parasirea vehiculului inainte de a trece prin intersectia de la semafor ca acesta sa treaca pe rosu dupa care jucatorul se urca iar in vehicul ( 5 ore suspend + warn)

 

Parcare masini

Quote

Se considera NON-RP parcarea masiniilor pe cladiri/case/copaci. Acestea ofera un peisaj deloc placut si nu fac parte din viziunea noastra de mixt RP-RPG. In prima faza, se va impune sanctionarea jucatorului cu warn, urmata de ban 3 zile, iar a 3-a oara, stergerea permanenta a vehicului fara posibilitatea ca acesta sa poata fi inapoiat. Nu acceptam astfel de comportamente care creeaza o imagine urata a unor vehicule aflate pe cladiri. Prin 'parcare' ne referim atat la [/park] cat si la parcarea fara [/park] prin care vehiculul este lasat acolo intentionat. In cazul celei fara [/park] se poate impune a 2-a oara sanctiunea de jail 30 de minute, nu de ban, si a 3-a oara de ban 3-7 zile, in functie de situatie.

Accident [NON-RP]

Quote

Presupune sa conduceti neregulamentar (contrasens/manevrarea rapida a vehicului de pe o banda pe alta, sau pe aceasi banda dar stanga-dreapta, dreapta-stanga)  iar la un moment dat un jucator care circula corect sa fie lovit de dvs. si aruncat intr-o directie sau rasturnat. In acest caz daca vi se face reclamatie sau primiti report pe treaba asta, veti fi sanctionat cu 5 ore de suspendare a licentei de condus. Exemplu : https://bit.ly/3FSUeJl

Se acorda suspend 2 ore daca un jucator intra pe contrasens si face accident cu un jucator. Se acorda 0 ore daca intra pe contrasens dar nu loveste pe nimeni.

Accident cu membru departament

Quote

 

Membrii de departament trebuie sa se asigure atat in misiune cat si atunci cand nu se afla in misiune ca nu vor provoca accidente cu alti jucatori.
In momentul in care un membru de departament loveste masina unui alt jucator, acesta nefiind in misiune, membrul de departament primeste amenda la factiune de 15,000,000$.
Nefiind in misiune inseamna ca, nu exista girofar pornit, sau nu exista sirena pornita.
Se iau in considerare dovezi in principal video, ori dovezi foto, care sa ateste clar ca un membru de departament a provocat un accident cu voi, in care masina voastra a fost avariata. 
In cazul in care un membru de departament intra cu intentie ca sa va bubuie, primeste uninvite direct. Amenda se aplica doar la lucruri precum neacordarea de prioritate si automat provocarea unui accident, ori alte reguli rutiere incalcate care nu s-au respectat si au provocat accidentul.

In cazul in care un membru de departament pe contrasens va loveste, se are in vedere urmatoarele :

1.) Daca membrul nu este in misiune, acesta e amendat direct pentru accident + primeste FW pentru contrasens.

2.) Daca membrul este in misiune, acesta trebuie sa vina cu dovada misiunii in reclamatie, ori o instiintare clara/evidenta a misiunii, sa motiveze de ce a utilizat contrasensul si de ce nu a condus regulamentar, si sa raspunda intrebarii daca a dorit sau nu sa evite provocarea accidentului si cum a incercat.

Daca membrul este gasit vinovat, acesta e sanctionat cu amenda. 
ATENTIE : Se poate utiliza contrasens la Departamente in continuare in cazurile de misiune, daca vehiculul e semnalat corespunzator, dar il puteti utiliza in masura in care va asigurati ca nu intrati in jucatori, ori ca acestia nu sunt pusi in dificultate asa de rau incat sa fie provocat un accident.
ATENTIE : Daca un jucator reclama un membru de departament aflat in misiune, ca a provocat un accident, iar in dovezi reiese ca jucatorul, nu a respectat deloc regula rutiera de a acorda prioritate, prin a face loc, reclamatia se respinge.
ATENTIE : Pot sa exista cazuri in care sa nu se impuna sanctiuni, dupa caz. Alte adaugari pot sa fie facute la aceasta regula. Orice sofer trebuie sa fie constient ca trebuie sa acorde locul sau in trafic unui vehicul de departament cu sirena, prin a face loc acestuia.

 

Giratoriu [non-rp]

Quote

Drifturile ori alte tipuri de blocaje ale giratoriului mai mult de 20 secunde, se sanctioneaza cu suspendarea permisului 2 ore. In ce priveste driftul in giratoriu, jucatorul in cauza trebuie sa se invarta de cel putin 2 ori, in giratoriu, si in baza unei dovezi video, acesta va avea permisul de conducere suspendat. In ce priveste blocajul in giratoriu, daca un jucator stationeaza pe loc mai mult de 20 de secunde afla in giratoriu, se poate suspenda permisul de conducere 2 ore.

Bumpere [non-rp]

Quote

Se refera la cei care merg cu o viteza mare peste bumpere si sunt aruncati puternic intr-o directie, acestia vor fi sanctionati cu 0 ore de suspendare a licentei de conducere.

VAMA

Quote

 

Exista 2 vame unde jucatorii pot fi opriti uneori de catre cei din cadrul M.A.I./Jandarmerie/M.A.p.N pentru diverse controale. In cazul in care un jucator refuza sa fie controlat, va fi somat de 3 ori, iar daca nu raspunde somtiilor (fie sa dea /handsup, fie sa coboare din masina) va primii wanted pentru neconformare ordin si kill instant. Cei din cadrul departamentelor au nevoie de dovada ca respectivul nu a raspuns somatiilor date. Incercati la vame sa raspundeti cat mai roleplay, cu [/me] si [/b]. In cazul in care nu stiti prea bine, va puteti comporta normal, insa va rugam sa invatati pe parcurs cum se folosesc comenzile.

 

PARCARI INTERZISE

Quote

 

Orice vehicul parcat in imediata apropiere a unui semn rutier ca cel de mai jos se va sanctiona de catre politisti cu amenda pentru parcare neregulamentara, iar membrii Tractari Auto vor remorca vehiculul aflat acolo.

image.png

 

ADMINI

Quote

Adminii de level 1+ pot acorda suspend celor care conduc neregulamentar in baza unor dovezi clare ce nu au expirat (nu a trecut o zi). Adminii pot acorda suspend pentru contrasens sau circulatia incorecta  si il vor anunta pe respectivul ca detin o poza a acestei incalcari de regulament si sunt dispusi sa le ofera dovada  + rugamintea de a citii acest regulament.

Se interzice conducerea vehicului pe contrasens sub orice forma. Se permit reclamatiile cu persoane surprinse pe contrasens, acestea vor fi sanctionate.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...