Jump to content
Sign in to follow this  
Overkreig

[Moto] KTM Super Duke 1290 GT

Recommended Posts

KTM-1290-Super-Duke-GT-800x534.jpg


 


“Bestia” primește parbriz, o poziție mai comodă și valize laterale. Se transformă astfel într-una din cele mai puternice motociclete sport-touring.

 

Una dintre cele mai interesante motociclete prezentate la Milano este KTM Super Duke 1290 GT. Are același motor de pe Super Duke (vezi testul realizat de Pe Motoare), adică un bicilindru în V de 1301 cmc. Din caii pe care îi are “Bestia” nu a pierdut decât 7, așa că produce acum 173 c.p. Cuplul maxim este de 144 Nm, din care 114 Nm sunt disponibili la 3.250 rpm.

 

2016-KTM-Super-Duke-GT-02-800x534.jpg

 


Modificările pe care le-au adus inginerii austrieci au avut în vedere sporirea confortului și eficienței pentru drumuri lungi. Este dotată cu suspensii semi-active, accelerație ride-by-wire, ambreiaj cu patinare, are un rezervor de 23 l, un cadru inferior pentru a susține gențile laterale sau faruri cu LED ce luminează curbele. Cântărește 228 kg la gol și este încălțată cu pneuri Pirelli Angel GT.

 

Și pe Super Duke 1290 GT întâlnim meniul de pe 1290 R. Sunt disponibile trei moduri de pilotaj (Comfort, Street și Sport), ABS pentru curbe este standard, la fel ca și cruise control, schimbător asistat electronic, manșoane încălzite sau monitorizarea presiunii anvelopelor. Opționale sunt sistemele Hill Hold Control (ajută la plecarea din rampă) și Motor Slip Regulation (MSR – permite pilotului să ajusteze frâna de motor).

 

Valizele laterale nu sunt incluse. Sunt opționale și au fost concepute special pentru acest model. KTM Super Duke 1290 GT va fi disponibil din primăvara anului viitor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...