Jump to content
Sign in to follow this  
Overkreig

[Moto] Kawasaki SC-02, un concept supraalimentat ce va deveni realitate

Recommended Posts

Kawasaki-Soul-Charger-SC-02-concept-800x


 


Kawasaki pregătește o serie de motociclete de cilindree medie dotate cu motoare supraalimentate. Conceptul Soul Charger prezentat la Milano este un roadster ce va apărea în maxim doi ani.


 


Kawasaki vrea să meargă pe sistem supraalimentat nu numai cu motoarele mari, ci și cu cele de cilindree medie. În octombrie, cu ocazia Salonului de la Tokyo a fost prezentată schița lui SC-01 Spirit Charger, o motocicletă carenată având un motor cu patru cilindri în linie supraalimentat. La EICMA, tot ca și schițe, a fost rândul variantei roadster SC-01 să fie arătată presei.

 

Aflat la Milano, Kenji Tomida – președintele Kawasaki Motorcycle – a descris potențialul pe care îl are tehnologia supraalimentării, sugerând că Soul Charger va avea un motor de capacitate cilindrică medie. Este aceelași sistem prezent pe motorul de 998 cmc care echipează Ninja H2 și Ninja H2R.

 

111715-kawasaki-soul-charger-engine-clos

 

Nu a fost declarate date exacte privind capacitatea cilindrică sau când vom vedea incarnate modelele SC-01 și SC-02. Deși deocamdată sunt doar schițe, Tomida a spus că în următorii doi ani Kawasaki va scoate pe piață 12 noi modele.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...