Jump to content
  • SA:MP
    SA:MP
    Only Launcher

    Owner

    GreenStone Community

[Hardware] 10 Nanometri e pe drumul cel bun


(c) FearLess

Recommended Posts

Veste bună pentru cei care vor să vadă procesoare atât de mici încât te poți înțepa cu ele în ochi, Intel anunță că este pe drumul cel bun de-a dezvolta procesoare pe 10 nanometri, iar apoi pe 7 nanometri.

Conform lui Mark Bohr, director al diviziei de arhitectură a procesoarelor, a dezvăluit că Intel nu are nici un impediment în față pentru producția de procesoare mai mici decât cele actuale. Motivul pentru care au tot amânat Broadwell este că dezvoltarea tehnologiei de 14 nanometri a necesitat ceva mai mult timp pentru a fi pusă la punct, și mai multă experimentare.

Pentru 10 nanometri și 7 nu au nevoie de tehnologie nouă și costisitoare, așa că puteți fi siguri că procesoare construite pe acest model vor vedea lumina zilei prin 2016 și apoi în 2018.

Momentan, încă nu avem procesoare desktop de 14 nanometri, acestea urmând să apară cândva, pe la toamnă. Și dacă vă întrebați, AMD este încă pe la 28 de nanometri. Poate cu Zen vor rezolva ceva. Zic și eu, nu ar strica mai puțini nanometri, poate un FinFET pe acolo, niște performanță pe single thread.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...