Jump to content
Sign in to follow this  
Overkreig

[Moto] Honda CBR1000RR Fireblade are două noi ediții speciale

Recommended Posts

2016-honda-cbr1000rr-fireblade-sp-tt-and


 


Honda lansează două ediții speciale ale actualului CBR1000RR. În timp ce una aduce un omagiu celebrei curse de pe Insula Man, cealaltă vrea să-i dezvăluie partea “întunecată”.

 

Actuala Fireblade, lansată în 2012, se află acum la cea de-a douăsprezecea generație. Dacă, de obicei, la clasa miarelor sportive apar modificări odată la 2-3 ani, ceea ce aduce nou Honda pentru anul acesta este schema de culori și componente pentru curse.

 

La urma urmei, de ce să schimbi ceva ce merge bine? Un CBR1000RR, pilotat de John McGuinness, a realizat anul trecut un nou record de viteză pe circuitul TT de la Isle of Man, parcurgându-l cu o viteză medie de 213,5km/h. Acest record este omagiat de una dintre edițiile speciale (TT Special), ce afișează combinația celor trei culori folosită de McGuinness. Mai vine în plus și cu o evacuare Akrapovic în stil MotoGP ce o înlocuiește pe cea de serie și care nu numai că arată și sună bine, dar aduce un plus de sportivitate și mai puțină greutate. Alte modificări se găsesc la: levierele frânei și ambreiajului, întinzătorul lanțului, discurile de frână dantelate, protecții anticădere.

 

2016-honda-cbr1000rr-fireblade-sp-tt-and

 

În afară de TT Special, va mai fi disponibilă și Black Edition Fireblade SP. Așa cum spune și numele, este aproape toată neagră, doar evacuarea de serie metalică făcând notă disonantă cu restul ansamblului. Și această ediție beneficiază de componentele aftermarket instalate pe precedenta, în plus având un parbriz întunecat de tip bubble, mai înalt cu 27mm decât cel standard. Despre această ediție CBR1000RR, reprezentantul Honda a declarat că “reflectă ideea că nu e nevoie de multe lucruri lucitoare pentru a te bucura de pilotaj sau de a obține performanțe pe circuit”.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...