Jump to content
 • SA:MP
  SA:MP
  Only Launcher

  Owner

  GreenStone Community

Android P ar putea permite operatorilor de telefonie să „ajusteze” nivelul semnalului raportat de telefonul mobil


Deus
 Share

Recommended Posts

sginal-strength.jpg?height=405&width=640

Folosit de utilizatori pentru a evalua „calitatea” reţelei de telefonie mobilă pe baza intensităţii semnalului raportată de telefonul mobil pentru locaţia în care se află, indicatorul afişat la partea de sus a ecranului ar putea deveni doar o „unealtă” de marketing pentru operatorii reţelelor LTE.

În prezent, nivelul semnalului raportat de telefoanele cu sistem Android este calculat pe baza puterii efective a semnalului radio recepţionat din locaţia în care te afli, măsurată în dBM (decibeli per miliwatt). Deşi acest indicator poate fi ajustat „din fabrică” de către producătorul echipamentului, compensând pentru particularităţile hardware-ului folosit, în prezent nivelul afişat pe ecran nu este influenţat de factori externi şi poate fi folosit pentru a compara acoperirea reţelelor de telefonie mobilă.


Cel puţin în cazul reţelelor LTE, nivelul semnalului ar putea deveni un indicator pur subiectiv, expus manipulări de către administratorii reţelelor respective. Modificarea a fost expusă în codul sursă Android de către membrii ai forumului XDA Developers şi par a fi introduse la solicitarea unor operatori ca Vodafone Libertel, Verizon şi Telstra. Momentan, nu este clar dacă „ajustarea” indicatorului pentru semnal va fi pusă la dispoziţia tuturor operatorilor de reţele LTE, sau va rămâne o exclusivitate rezervată operatorilor mai sus menţionaţi.


Dincolo de posibile abuzuri, concretizarea acestui scenariu ar putea deschide o nişă pentru producătorii de aplicaţii Android, specializate în raportarea nivelului „real” al semnalului LTE.

Sursa : http://www.go4it.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...