Jump to content
 • SA:MP
  SA:MP
  Only Launcher

  Owner

  GreenStone Community

Instalarea unui firmware alternativ


Deus
 Share

Recommended Posts

În unele cazuri, producătorii nu oferă versiuni actualizate de firmware, în special pentru modelele mai vechi, care nu se mai comercializează în prezent. De-a lungul timpului, la routere de la mai mulți producători au fost descoperite vulnerabilități care pot afecta buna funcționare, probleme care nu au fost remediate.

Pentru aceste cazuri, există posibilitate a instala un firmware alternativ. Cele mai populare sunt DD-WRT, OpenWrt și Tomato, primul fiind cel mai accesibil pentru utilizatorii obișnuiți și având un mod de instalare similar cu cel al firmware-ului oficial. Nu toate modelele sunt compatibile cu DD-WRT, o listă a acestora poate fi consultată la adresa Supported Devices, iar instalarea ar putea conduce la pierderea garanției.
 

 

shibby-tomato

 

 

În cazul în care folosiți conexiuni de mare viteză cu rate de transfer de 300 Mbps sau superioare, trebuie să notați însă un aspect. Routerele folosesc diverse tehnologii hardware-software pentru maximizarea ratelor de transfer, iar acestea sunt în general acoperite de brevete și sunt indisponibile creatorilor open-source.

Din acest motiv, un router s-ar putea să nu mai atingă ratele mari de transfer din momentul în care ați instalat un firmware alternativ. În acest caz, aveți de ales între facilitățile superioare din Tomato sau DD-WRT și viteza oferită de firmware-ul original.
 

 

Sursa : https://www.giz.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...