Jump to content
 • SA:MP
  SA:MP
  Only Launcher

  Owner

  GreenStone Community

Studiu: Utilizatorii de Android mai loiali decât cei de iOS


SELECTA.
 Share

Recommended Posts

Da! Sună ciudat, mai ales ținând cont de gradul de înverșunare cu care își apără dispozitivele cei care au gadget-uri de la Apple, dar nu ne-am gândit niciodată, dacă utilizatorii de dispozitive cu Android la bord sunt sau nu loiali platformei pe care o folosesc.

Un studiu realizat de compania americană Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) în ultimii, aproape, patru ani, gradul de retenție a utilizatorilor pe platforma Android a fost mai mare decât în rândul utilizatorilor de dispozitive iOS.

Cu alte cuvinte, procentul celor care au trecut trecut de la iOS pe platforma rivală celor de la Apple, a fost mai mare decât invers. Oarecum, acest lucru poate fi explicat și prin faptul că, deși nu cu foarte mult, cota de piață a dispozitivelor cu Android la bord a continuat să crească în ultimii ani. Ultimul raport de la IDC indica o cotă de piață de peste 85% pentru dispozitivele Android.

Mult mai interesant este faptul că datele sunt din piața americană, extrem de atașată de produsele Apple, care sunt considerate ca produse americane, în timp ce platforma Android, deși aparține unei companii americane, se regăsește cu precădere pe telefoanele producătorilor din afara SUA. Google este singura companie importantă care vinde telefoane cu Android, iar Motorola încă este asimilat ca brand american, deși este deținut acum de chinezii de la Lenovo.

Potrivit celor de la CIRP, Apple este, însă, compania care și-a dezvoltat cel mai bine afacerea în jurul platformei sale. Potrivit acestora, diferențierea dintre cele două platforme este dată de servicii și de aplicații, iar creșterea veniturilor pentru Apple și Google vine din serviciile furnizate pe cele două platforme proprietare.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...