Jump to content
 • SA:MP
  SA:MP
  Only Launcher

  Owner

  GreenStone Community

Noutățile din Android 9 dezvăluite în versiunea dedicată dezvoltatorilor de aplicații


SELECTA.
 Share

Recommended Posts

Google a lansat versiunea dedicată dezvoltatorilor de aplicații a noului său sistem de operare pentru platformele mobile, Android 9 P, astfel încât să-și testeze propriile aplicații în noul ecosistem propus de Google.

Suport pentru decupajele din ecran
De departe principalul aspect care trebuie adus în discuție și peste care aș vrea să trecem repede este suportul pentru decupajele din ecranele telefoanelor care copiază stilul iPhone X. La Android Oreo nu s-a pus problema de așa ceva pentru că atunci când a fost lansat, ce să mai zicem de când a fost conceput, nu existau telefoane cu decupaje în ecran precum cel de pe iPhone X. Încă nu au ieșit la iveală toate detaliile, dar nu va mai fi ignorat decupajul din ecran, așa că ne așteptăm a aplicațiile care vor rula full screen pe astfel de telefoane să nu fie afișate pe sub decupajele respective.

Localizare în interiorul clădirilor

Printre noutățile utile aduse de Android P se numără poziționarea în interiorul clădirilor, ceea ce este de departe una din cele mai bune funcții. Localizarea se va face prin calcularea distanței față de diferite puncte de acces la rețelele WiFi. Astfel, să zicem că sunteți într-un mall și nu mai știți pe unde sunteți, veți putea folosi funcția de localizare WiFi, iar telefonul vă va putea localiza cu o marjă de eroare de 1-2 metri. Nu trebuie să fiți conectați la rețelele din clădirile unde încercați să vă localizați. Telefonul detectează sursele WiFi și doar calculează distanțele față de acestea pentru a vă localiza.

Notificări avansate și multe altele
Android P va veni cu notificări îmbunătățite. Notificările pentru mesaje vor putea fi extinse fără să intrați în aplicația de unde provine mesajul, puteți previzualiza imagini și chiar oferi răspunsuri rapide direct din notificare.

Noul Android 9 va oferi suport îmbunătățit pentru funcțiile și efectele camerelor foto, cum ar fi zoom, bokeh sau captură stereo (filmare simultană și cu camerele frontale și cele de pe spate).

Android P va aduce și suport pentru conținut video HDR VP9, sistem de compresie a imaginilor HEIF și va putea bloca accesul către microfoane, camere și alți senzori ale aplicațiilor inactive, limitând astfel drepturile aplicațiilor și reducând în același timp consumul de resurse.

Android 9 P ar trebui să ajungă și la utilizatori până la finele lunii august
Aceasta fost prima versiunea pentru dezvoltatori, dar potrivit calendarului Google vor mai fi încă 4 versiuni până la lansarea formei finale a noului sistem de operare. Următoarea versiune va fi lansată undeva în prima săptămână a lunii mai, iar următoarele două vor fi gata în luna iunie, spre finalul lunii iulie se vor face ultimele ajustări, iar până la finele lunii august va avea loc lansarea versiunii finale a lui Android 9 P, care va ajunge și la utilizatorii finali.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...