Jump to content
 • SA:MP
  SA:MP
  Only Launcher

  Owner

  GreenStone Community

Test viteză internet – află ce viteză ai la net!


Deus
 Share

Recommended Posts

Sunt convins că orice persoană care foloseşte un calculator conectat la internet şi-a dorit cel puţin o dată să realizeze un test de viteză internet pentru a afla cât de bună este conexiunea la internet.

 
Pentru asta au apărut o serie de site-uri româneşti şi străine care determină, mai mult sau mai puţin corect, lăţimea maximă de bandă şi viteza de download şi, respectiv, upload de care beneficiezi la un moment dat.

Astfel de teste pentru viteza internetului îţi oferă o imagine de ansamblu despre performanţele oferite de reţeaua operatorului tău de telefonie.

Cu toate acestea, trebuie să ştii că aceste teste de viteză depind de mai mulţi factori, astfel că au mai degrabă un rol informativ şi trebuie tratate ca atare.

De exemplu, viteza mea la net rezultată în urma unor astfel de teste poate fi mai mare sau mai mică decât cea reală, motiv pentru care, atunci când folosesc astfel de servicii, repet testul de cel puţin două ori şi apoi fac o medie aritmetică a valorilor obţinute. Aceasta metodă nu mă scuteşte de erori, dar îmi oferă un rezultat mai aproape de cel real.

 

Test viteză RDS

 

Test viteza internet la RDS

 


RDS este cel mai mare furnizor de internet din România, astfel că nu este o surpriză că operatorul oferă o pagină de internet specială unde poţi testa viteza conexiunii la internet. Testul durează mai puţin de un minut şi îţi oferă detalii despre viteza de download şi viteza de upload exprimate în Mbps şi KB, dar şi valoarea pingului.

 

Test viteză UPC

 


Rivalii de la UPC îţi oferă de asemenea posibilitatea de a afla viteza internetului, de data aceasta chiar pe un site dedicat. Testul durează numai câteva secunde şi îţi dezvăluie cele mai importante caracteristici ale conexiunii: viteza de download, viteza de upload şi pingul.

 

Test viteza internet la UPC

 

 

Test viteză Telekom


Romtelecom deţine de asemenea un site unde îţi poţi testa viteza la internet, oferind date despre viteza de download, viteza de upload, dar şi alte informaţii utile precum calitatea serviciului. Interfaţa serviciului este una rudimentară, iar pentru a utiliza acest test de viteză trebuie să ai Javascript activat.

 

Test viteza internet la Romtelecom

 

 

Sursa : giz.ro

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...